Wednesday, 31 March 2010

London Trip - Day 1



fuh..gila basi dah entry pasal mari jalan-jalan penatkan badan di kota London...hehe...sori la ye, saya adalah malas nak update blog minggu ni...hari-hari online je tapi sibuk cuci mata window shopping tengok latest trend sekarang..its spring baby! jadi most of the shops update style masing-masing and buat sale clearance...me shopping? nahh...saja tengok latest trend, fotostat dalam otak then try cari cheaper options yang design lebeh kurang...hehe...kat sini high street shops sangat berkebolehan meng-imitate gaya terkini deisgner brands okeh....nak lagi best kalau dapat cari design sama kat kedai charity...heyyy...jangan pandang kedai charity tak ada mata (pengaruh citer p.ramlee) kedai charity faveret i tu vintage pun ada jual okeh...kelass kau! =P

ok ok apesal aku melalut lari dari tajuk di atas nih =P

baiklah. hari pertama di London - wah..macam tak percaya dah jejak kaki di London, dari kecil berimaginasi bila agaknya eh silap entah dapat ke tak aku nak sampai London ek..sebab ingat lagi dulu-dulu my uncle yang study law kat UK ada bawak souvenir pencil box gambar Big Ben and Tower Bridge dengan replika bas double decker merah...since then terus berangan and London masuk dalam senarai 'must-visit-city-been-there-done-that' saya...

ok termelalut lagi sekali =P so, our plan for today is pergi semua tempat wajib untuk ambil gambar around the city...you hear me? around the city tu meaning on feet okey dari satu tempat ke satu tempat...ok la, not all teh wayyy..ada la 2 kali naik tube tapi mainly memang sangattt banyak berjalan....yang buat letihnya sebab most of the time i kena dukung Mya...fuhhh..sangat mencabar lebihan muffin tops serta lemaks bon-bon di badanku ini... (T_T) - haha good for u la mama

Our journey for the day:
Trafalgar Square - Guard House - Big Ben - Westminster Abbey - Buckingham Palace - Tower Bridge

Trafalgar Square - wah wah wah dapat juga tengok bas merah ni hehe..mak saya lagi la dia cakap first thing yang dia nampak dari atas flight masa nak landed is these double decker bus...and i was like, confuse kejap...
o-k...boley ke nampak bas ni dari atas kapal terbang nun...mak sy mmg comel begitu =)

tipu tau..dulu tengok drama cinta antara benua tu seronok je si amy mastura buat video klip sambil kejar burung merpati...mano ado...sekor pun den tak nampak..dah pupus kut...kejar Mya je la...aksi di atas adalah cubaan nak melepaskan pegangan tangan mama ok...hehe...


ahli rombongan Kak Mun dan Cik Piah ke London...hehe..seronok weyh dapat jalan-jalan ramai-ramai...uwaaa...korang rindu la nak gelak-gelak kuat-kuat ngompat-ngompat dalam tube in malay...
kenapa in malay? sbb kutuk mat-mat and minah-minah saleh =P


sambung jalan balik, next station - Guard House then Big Ben then Buckingham then...fuh banyak lagi weh, mesti habiskan tempat wajib lawati hari ini juga sebab esok khas untuk shopping
tengok tuh..nak berdukung je, lenguh eh silap mantap lemak-lemak tangan i tawww...

Guard House - rumah pak guard Queen Eliz...(eceh mcm bestfren je suka hati nak panggil eliz ek)
dalam rumah pak guard ni area kosong jek...dan berpasir , khas untuk diorang kawat dgn kuda-kuda rondaan, agak bosan jadi aksi vain mengisi masa lapang disini untuk tatapan anak cucu di masa depan adalah perlu...

seperti ini...

..ini....

dan ini.. (T_T) adus..bini sapa la nih...

hehe..ok ok sambung jalan lagi..kasi can la orang lain lak dukung Mya kan..
next, Big Ben...masa on da way ke Big Ben lalu Downing Street, ofis prime minister diorang..sempoi je tepi jalan...kita? huhu...

muka bosan Mya..huhu..

yeay!! Big Ben- checked! baiklah..destinasi dalam list dah makin kurang chaiyok-chaiyok...

x pergi betul-betul kat London Eye dapat amik gambar as background pun cukup la kan..ala, si mata besar ni kat Melaka pun ada kan? hehe...
Westminster Abbey - kata tour guide aka library bergerak kitorang (my uncle) ni tempat Lady Di kawen..

fuh..masa ni lapar tak hengat beb...kembung dah sambil jalan kunyah pringles...stop kejap kat St. James's Park, sebelah je Buckingham Palace...perut sudah bunyi..ting tong..ting tong...makan bekalan masing-masing..ada roti dgn serunding, sandwich..ala-ala gitu je la kan..mana nak carik nasi bungkus kat sini (perghh..bestnya kalau sejuk2 tu dpt makan nasi panas dengan kari..slurpp!)

aksi Mya di taman...dia sangat suka smell the flowers, kalau ada gambar bunga dalam buku pun dia akan smell juga..hehe...


Buckingham Palace - checked! sampai pun ko! fuh...lega..
mama...im bored la...
ala kejap la anya...kita snap-snap dulu..nanti anya jugak marah mama kecik2 dah bwk pegi london tp anya tak hengat, so kita kena la amik gamba banyak2..dah besar tak dapek la mama nk bwk lagi dah..adik ko dah ramai =P
huhu..iyo la iyo la..tp copek sket tau, anya ngantoks ni .. =(


Tower Bridge - akhirnya...sampai ke dentinasi terakhir kita untuk hari ini..dan finally, my lil princess dah terlentok tido kepenatan...hehe...masa ni hujan-hujan mist dan sejuk yang amat...pastu amik gamba pun kelabu je nampak jambatan tuh...dan bila sejuk kita akan ape? ya betul...kita akan laparr...hehe...nasib baik ada kedai fish and chips kat sini...sebab semua orang dah lapar dan penat jadi tak koser nak snap2 gamba time makan...hehe...

and for dinner, after hantar Mya dan nenek kat hotel me and kamal kuar balik pergi carik nasi goreng..hehe..dengar citer my uncle diorang makan nasik goreng dgn mee mamak kat kedai Melayu terus terliur..hish..cannot gi ni...terus je zass pergi carik...sori la geng, again saya dah lapar dan not in the mood nak amik gambar...kedai tu comel je, Bonda Cafe nama diberi...sebelah dengan Mara...for more info visit their website okeh...

we all pun apa lagi, terus order (masuk je kedai tu automatik ckp melayu, "emm kak saya nakk.." hehe) we're having Kway Teow Cantonese, Nasi Goreng Ikan Masin, teh tarik and cincau panas plus 3 bungkus various nasi goreng tapau untuk neneks dan Mya...penting tuh..kalau ada lebih boleh buat bekal bfast untuk esok..hehe...

wahhh...nikmatnya dapat makan rasa gerai kat msia..fuh fuh fuh...puas hati i..hehe...nak nak dapat makan dengan cili potong..hehe...

ok. habis cerita untuk hari pertama saya di kota london...esok adalah special untuk ke Oxford Street, shopping time!


Monday, 29 March 2010

London Trip - The Arrival

baiklah. motif trip jalan-jalan kali ini adalah mahu bawa nenek-nenek Mya jalan dan sambung shopping di London before take off balik Malaysia.

indirectly, me and mi amor berkemungkinan besar (memang pun) tak berkesempatan nak shopping sakan sangat sebab:
1. mostly barang sama cam kat Aberdeen
2. tidak mahu memberanakkan luggage; travel secara lite and easy adalah perlu when you do it with a baby
3. motif utama kitorang adalah lebih kepada nak makan sedap-sedap; etc cari KFC Halal =)
4. fokus dan priority lebih kepada nak jaga 2 orang nenek dan Mya; berjalan turun naik tube dengan orang yang ramai tidak mengizinkan kitorang untuk leka tengok-tengok barang or window shopping (ok, ok i ada la sikit terkhayal tengok kasut and handbag and lupa Mya tengah jerit meroyan panggil mama minta di dukung huhu)

Heathrow Airport - Mya yang confuse bangun tido je dah sampai tempat lain

departure ke London macam biasa je...naik flight ekonomi jenama bmi, nasib baik tak naik British Airways uols(memang tak nak pun sebab harga mahal banyak dari bmi)...ada ke patut diorang strike dah baper hari entah...huhu..kalau tak melopong la jawabnya...patut la sampai Heathrow tengok elok je flight BA beratur ramai-ramai...mogok rupanya....

sampai airport, simpan luggage yang besar kepunyaan mak dan ma kat left baggage counter dulu...base on our experience travel a-la pelancong miskin kat Sydney and Frankfurt, rancangan teliti dan kemas adalah perlu (wah ayat macam buat paper pulak) the plan is, memandangkan kita mahu ke hotel yang di city center dengan tube underground, beg luggage yang sebanyak 4 beg itu plus Mya and her stroller adalah tidak ekonomi; consider keadaan tube yang ramai orang dan pintunya yang tutup secara mengejut - i dah dengan Mya, Kamal paling hebat pun boleh angkat 2 beg je, and takkan nak biar 2 orang nenek itu angkat beg berat sendiri kan? buatnya terkepit pintu tube tragedi pulak (besar and berat uols beg diorang, kat Aberdeen lagi dah shopping sakan =) hehe )

ok, sambung plan tadi....kitorang akan beli tiket tube day pass unlimited travel..then malam nanti datang airport balik untuk ambik 2 luggage yang tinggal tadi....and boy oh boy...nasib baik kitorang plan baekkk punyaa...bila dah naik tube tu, memang nak bawak semua luggage all out adalah impossible....

tak caye? cuba korang study map tube di atas...kita adalah dari Heathrow Terminal 3, nak ke city center perlu naik line kaler biru tu (Picaddilly Line), hotel adalah 3 minutes walk from Southwark Tube Station which is in Jubilee Line (the grey line)...jadi perlu tukar tren di Green Park Station...dah nama pun underground tube kan, so naik turun tangga dan escalators adalah wajib....certain station je yang ada lif, so just imagine kalau nak bawak all luggage yang besar berat tahap dewa tu...dengan orang ramai yang semua jalan kelam kabut laju semacam suka hati je langgar-langgar....hoho...confirm jatuh tergolek kena himpit beg beb...

baiklah, hotel kita adalah hotel budget Travelodge Southwark ya...Travelodge ni ada banyak hotel, mainly in UK la kan...tapi ada jugak kat negara lain so kalau berminat sila check web site diorang ok....komen i? puas hatttiiiii cokup puas hatttiii (macam dialog Aziz Sattar dalam citer P. Ramlee) bayar adalah sangat murah, around 50 pounds per nite for Family Room...kalau korang plan awal and book in extremely advance boleh dapat 19 pounds je per nite...hahaha...best kan? bilik besar and bersih, exactly macam dalam gambar....cuma takde la set toiletteries, or complete appliances macam hair dryer or iron for each room, kalau nak mintak reception...kat situ la diorang cut cost and boleh offer harga murah...yang penting ada kettle and selesa nak tidur...ye tak?

hotel we all...i soka, dekat je dgn tube and ada convenience store kat bawah boleh beli cikedis buat bekalan hari-hari =) *pics from Travelodge web site

hari sampai London tu just lepak-lepak je dalam bilik...simpan tenaga sebab esok dan esok nak jalan banyak plus malam tu me and kamal kena pergi airport balik nak ambik luggage tadi...oh ye, dan jumpa family uncle saya...hehe seronok je dengar diorang baru balik Paris jalan-jalan dengan kisah passport hilang kena copet dalam tube kat Paris..nasib baik ada orang jumpa and pulangkan kat Embassy..fuh...takut siot hilang passport...

kesimpulannya disini, kalau nak travel bandar besar cam London sila consider:
1. rancang dengan teliti perjalanan anda; which perlu concern your excess baggage dan environment mode of transportation pilihan.

2. jangan cuai; situation di copet adalah dijangka...especially dalam tube orang ramai dan himpit-himpit...kalau boleh elakkan bawak handbag (like moi) dan pakai baju yang ada poket kat dalam untuk simpan duit and passport.

3. book hotel yang dekat dengan station untuk memudahkan pergerakan, and research nearby halal restaurant for your convenience. sila rujuk zabihah.com untuk full directory halal restaurant around the world.

4. perlu cekap study map; eg tube map, road map...sampai je airport 1st thing cari map and directory free yang diorang selalu sediakan kat kaunter tuh...

ok korang? cerita hari mula-mula sampai ni tak best sangat, and tak banyak gambar..tunggu entry seterusnya okeh...i will let the pictures do the talking..ewah! hehe....

Saturday, 27 March 2010

from london with love


hola peeps...im home...finally.
i miss our house..huhu..rindu sama itu tilam empuk duvet tebal alas tidoku..huhu..

sangat penat. letih. betis berbuah. tapak kaki sengal. tangan dan punggung juga sudah mantap kesan dari mendukung mya yang oh-no-no-more-shopping-please-i-hate-sit-in-my-stroller, dari sesi shopping kat aberdeen sampai la naik turun tangga stesen tube London Underground..2 minggu ok...2 minggu sibuk berjalan kaki teman mak and ma shopping jalan-jalan habiskan pound sterling...

hasil shopping for me? none. well, ok ada la 3-4 pasang kasut yang sempat rembat kat car boot sale and a handbag (design ala-ala beg yg harga dia boleh beli keta myvi, yang nama dia cam hamis sikit tuh) serius beb, sibuk jaga Mya..study peta tube dan plan route ke detinasi...fikir mana nak cari nasi (kalau utk kitorang je takpe tapi ada nenek Mya kan, kesian lak kat diorang takkan hari-hari makan fries je) my husband lagi kesian...most of the time dia jadi jaga je tunggu barang time kitorang survey barang..hehe...

tapi takpe...walaupun penat tapi rasa kepuasan yang teramat bila dapat bawak mak datang UK...seronok tengok dia shopping, dari car boot sale ke kedai charity, Clarks, Primark sampai la kat Oxford Street London shopping je kerjanya..hehehe..hari-hari tidur malam pun mimpi shopping...perfume tak beli lagi...handbag belum cukup..kasut kulit tak sempat beli tadi..macam-macam lah...

ok lah. penat dan ngantuk giller...later i story mory panjang sikit eh...plus gambar-gambar terlampau aksi gediks yours truly sebagai penyedap cerita..hehe..

nite-nite! =)


Monday, 22 March 2010

bye bye baby

sedang sibuk goreng ayam untuk bekalan lunch, kemas rumah dan packing barang-barang...we're off to London baby! yieehaaa! tak de la plan nak shopping sangat (mahal dowh, perlu mengawal diri T_T ) yang penting amik gamba tempat wajib bukti dah sampai London kan? =P

sekarang dah pukul 8.30 pagi....perlu jalan sikit naik bas ke airport and take off around 12.30pm...hehe...i'll be back on Sunday from Manchester so tolong la tengok-tengok kan blog ni ek..hehe...tata korang, nanti i amik gamba best-best okeh!

see you next week lalings-lalings ku! (^_^)

Saturday, 20 March 2010

skiing? nah... =)


fuh..penat beb, i baru balik dari jalan-jalan bawak neneks Mya main ski ni..ehehe...tak de la, pergi amik gamba jer...tak sempat la nak citer, tengok gamba dulu okeys...esok mahu ke car boot sale - shopping lagi again and again sampai duit my mum habis hehe...







Wednesday, 17 March 2010

jalan-jalan

hai hai hai..wah wah wah, sejak ada org kampung datang ni i busy la uols, busy shopping..ahaks!hehehe...first 2 days agak gloomy dan hujan..so duduk rumah berehat dan jalan sikit-sikit je la.. usha clarks sana sini cari hasil, then semalam dah start sunshine...so pagi tu lepas breakfast je we all mula kan ekspedisi ke Duthie Park, dekat je dalam 15-20 minit dari rumah...me and Mya pun tak pernah sampai lagi so semua cam sexcited la kan..hehe...its early spring uols! mana tak jakun tengok bunga-bunga kecik chomey nak start tumbuh...


welcome to Duthie Park, dekat je dengan rumah...jadi perlu datang setiap hari untuk excercise

eh eh...macam matching pulak sweater Mya dengan warna bunga...

tengok lah emak saya, posing macam nak hantar surat untuk boypren hehehe...

bed of flowers..coming soon!

petang pulak lepas lunch je sambung aktiviti kegemaran semua, shopping time! hehehe...pergi bandar snap sana snap sini ambik gambar sikit-sikit then pergi Clarks...biasalah kan, emak-emak saya dari Msia lagi dah aim nak cari barang Clarks kat sini...penat weyh..patah balik patah balik dari satu Clarks ke satu Clarks..fuh...


sementara ada matahari kita posing dulu...

Mya dah bosan hehe...

hasil tangkapan....

ok la ye kawan-kawan, i sibuk ni....tunggu Mya bangun tidor, lunch dan nak sambung balik shopping...hehe... kamal geleng kepala je tengok hasil shopping kitorang hehe...i senyum penuh makna je la kan sebab aim nak mulakan-aktiviti-shopping-saya di London nanti..yieehaaa! hehe...

taaraa!

Saturday, 13 March 2010

what's cookin - Rolls

i knew that i have to this recipe the moment i saw it at Joy the Baker. especially when she ended the recipe with the words 'serious yum.' in it. hehe...for recipe please refer to her site as she wrote clearer step by step instructions (dan saya adalah malas mahu taip ampun!)

the only mistakes i did was not roll them into smaller sizes (kerana mahu cepat habis - sila jangan contohi), so it end up like potato bread yang selalu beli di carrefour kalau panas-panas baru lepas bakar...but overall, i really enjoy making my first bread...and it turn out to be delicious!

sebelum rest for 1 hour -> after 1 hour -> form into balls -> after let rise for 45 minutes, ready to bake =)


fresh from the oven


the texture - soft, fluffy, so milkier and seriously yum!


Friday, 12 March 2010

menanti orang kampung

*pics from LondonTown.com

hai hai hai...i happy ni, esok my mum and ma (my MIL) sampai Aberdeen...yieehaaa!!

jadinya hari ini saya adalah perlu operasi mengemas rumah, toilet, abeskan laundry yang tertunggak (oops!), mop lantai yang dah lama tak err..hehe (double oops!)

mi amor pun tengah tunggu flight nak ke London untuk ambil nenek-nenek Mya berdua itew,stay satu malam kat airport hotel then ambik flight pagi ke Aberdeen, i siap bekalkan nasi, sambal ikan bilis and ayam goreng for their dinner tonite (pengalaman duduk kat airport - yg edible hanyalah sandwich telur dgn sayur rumput - eurgh!kasihanilah mak saya)...hehe..the plan is, rombongan dari Malaysia tanah tumpahnya darahku adalah seramai 8 orang (both my mama plus Chu sekeluarga) Chu is my uncle, ada anak (my cousins-4 orang yang agak rapat dgn saya sewaktu saya masih anak dara sebab weekend akan tunggu Kak Lin datang dan bawa ke taman hehe) akan stay London 2 hari then off to Paris (wah wah wah itu budak-budak sangat ong muda belia sudah sampai Paris and London T_T )

after that next Monday we all dari Aberdeen pulak akan ke London jumpa diorang yang best-best baru shopping kat Paris tuh...spend about 3 nights in London, then babai2 mereka kembali ke Msia and we all akan singgah Manchester before balik Aberdeen..

woohooo..best best best...jadinya minggu ni menu full kena masak sedap-sedap..next weekend sewa kereta jalan-jalan..hehe...saya juga adalah sibuk menelaah peta tube and bus routes around London, pening weh...kalau berdua je takpe lenjan je pegi sume tempat..ni dgn si cinonet dan 2 orang nenek, makanya trip perlu lah light and easy...perlu hop on hop off berhenti makan-makan or lepak di taman-taman..hehe..

sudah sudah..cepat pergi kemas rumah..taa!

Tuesday, 9 March 2010

early spring =)

huhu..saya adalah malas mahu cerita, so tengok gambar je la eh hehehe..lagipun dah lambat nak bawak Mya pegi main kat community center (yg last week tu..)

so, dipendekkan cerita..semalam misi utama mahu bawak Mya main kat playground, sebab kat garden yg dekat pergi hari tu ada nampak play area di kejauhan...bunga-bunga dah tumbuh y'all! hehe..sexcited i...jom kita tengok..




hoho..setelah menonggekkan bon-bon naik bukit...dah sampai play area..seronok betul anak dara i dapat main...tempat dia kecik je..tapi ok la kan..masa kitorang sampai tu ada sekumpulan kanak-kanak nursery dengan cikgu diorang tengah stop main kejap makan bekal..hehe..kiyut je tengok diorang duduk diam-diam sebarisan minum susu...layan Mya main swing dgn mary go round, i yang pening..sambil tolak sambil amik video sambil pegang Mya...hehe...





yeayyy!! seronoknya saya...nanti kita datang lagi okey mama...si cinonet ni punya la letih pukul 8.30 dah kong...hehe...baru picit-picit kaki tak sempat bagi susu dah lelap...alahai...sian i tengok...orang tak pernah pergi main kat play ground la kata kan....tapi sekarang memang dah start panas-panas suam sikit...best wooo...jalan pun syok je panas tapi ada angin sejuk-sejuk..

ok la, dah lambat nak pergi main ni..tara!

what's cookin - Lasagne

hari isnin konon-konon puasa...nak ganti dan kononnya juga mahu kurangkan pengambilan kalori...but instead berbuka dengan nasi dan Ikan Masin Masak Lemak, telur mata, dan juga ini...



oh..cheese yg bubbly baru lepas kuar oven adalah sangat yummie!

huhu..banyak ok i makan, i finished up almost the whole loaf size of these scrumptious babies...looking back of god-knows-how-much-calories-i-put-on, penat lelah menahan nafas dari bau cheese hangus adalah sia-sia (T_T)

luckily i tak buat layer white sauce, and i think my waist (and tummy) were so grateful that i didn't...hehe..

oh, resepi ikut suka...buat sos basic macam spaghetti pekat...letak je apa-apa yang korang suka - carrots, celery, mushroom, pounds of minced beef, chopped sausages, etc...then layer alternately with lasagne sheet, top with lots of mozarella cheese (or even worst all kind of cheese you like..hahaha *gelak jahat) and bake till done ( your nose will do this job for you)

* Enjoy! (^_^)

Thursday, 4 March 2010

what's cookin - Butter Chicken

menu simple dan express - Butter Chicken..smell really nice, just a right amount of saltiness and spicy!


Butter Chicken
Recipe adapt form Nasi Lemak Lover

boneless chicken
2 tbs butter
5-6 curry leaves
2 cili padi - i also added some bits of dry chillis (the more chillis the merrier)
4 cloves garlic - chopped
2 tbs soy sauce
an egg
about 1/4 cup evaporated creamer - i use fresh milk instead =)
corn flour
salt and pepper to taste

1. Cut boneless chicken into smaller pieces. Marinate with beaten egg, garlic, salt, pepper and soy sauce for about 30 minutes - 1 hour. Coat with corn flour and fry until crispy. Set aside.
2. Heat butter in a wok and sautee garlic, cili padi, dry chillis and curry leaves until fragrant.
3. Add in fried chicken, season with salt, pepper and sugar to taste.
4. Lastly, pour in milk, quickly stir and mix well.
5. Serve hot.


Wednesday, 3 March 2010

playtime me!

the first thing that we did after arrived here is to register to local GP (sampai nurse tu cakap 'wah bagus la awak ni baru seminggu sampai dah daftar dgn klinik' - in thick English accent of course dan saya just 'hehe ok yes tenkiu' sambil translate baki ayat yang dia cakap sebab tak dengar clear)

then the nurse advise us to mix with the locals by visiting their community center where they have activities for kids and toddlers, and we are most welcome to join in...but, that was just the perfect timing as winter just started jadi kesexcitedan mak budak untuk join hanya dapat direalisasikan semalam...ye la kan, gila ke hape nak jalan kaki tengah winter tolak stroller berat naik bukit, semalam pun bon-bon i dah tonggek 45 degrees tolak si mya dengan hidung kering kembang kempis keluar asap macam smoking, sejokk!

the venue - church yang main hall telah diconvert menjadi coffee shop..patut la masuk-masuk bau sedap...
adoii..penat i naik bukit (yg takde la tinggi mana pun), akhirnya nampak jugak tempat di tuju...dekat je sebenarnya tapi yang tang bukit tu je turn off sikit...


lama woh tunggu kat luar,beku pipi gebu i.... tekan-tekan loceng tak de orang bukak pintu sebab diorang tak dengar...ye la ramai bebudak tengah main kan...


wah wah wah...suka nya dia...tak takut orang langsung, anak mat saleh yang pelik tengok mya ada la hehe...
pelik sebab muka dengan rambut kaler lain kut...


see? kan i cakap diorang yang pelik tengok mya...everybody, this is olivia, olivia this is everybody...sangat aktif and happy go lucky, gelak and senyum je manjang...hehehe....


main baby-baby, ey baby apasal awak tak nak minum shushu ah? ah? ah? owh, nak kita tolak laju-laju lagi eh?


uish uish, sibuknya dia dok jaga baby....
siap berebut-rebut sapa dapat baby and stroller pastu lumba tolak laju-laju lari-lari, tak ingat pun kat mama...


main masuk terowong...banyak sangat mainan mata mya bulat je teruja tengok mainan and tak tau nak main mana satu...suma benda la nak pegang..hehe..


spring is just around the corner baby! yeay yeay yippitiyay!gambar tak jadi sebab camera salah setting dan tengah rushing nak balik sebab mya dah jadi hulk...hehehe...


anyway, group untuk toddlers (3 yrs below) ada every Wednesday, 10-11am..rupanya kena bayar la uols, yg i ni kuar umah kelam kabut satu sen pun tak bawak hehehe (tak suka tau nak kuar umah mesti leceh sebab banyak aksesori nak kena pakai dgn brg bekal mya lagi)..per week 1.50 pounds je, so minggu depan la i bayar eh cikgu? hehe...

aktiviti dia just spend time dgn anak, layan diorang main toys yang ada sambil socialise dengan kawan-kawan...then dah habis main kemas semua toys masuk dalam store, duduk buat bulatan then nyanyi nursery ryhmes sekejap before balik...masa nyanyi ni mya dah start jadi ulat tak senang duduk sebab ngantuk...its over her nap time already, ish lama pulak la dia nyanyi anak i dah tak keruan dah ni T_T

sangat seronok tengok mya main ramai-ramai..lega i, nasib baik dia tak takut kat orang and sangat enjoy main sama-sama..ye la kan, org jarang dpt keluar rumah..balik2 tengok muka mama je hari2 mesti bosan beb...punya la seronok sampai orang tu kemas barang masuk store mya marah-marah and panggil weyh i tgh main la apesal ni? apesal? apesal? hehehe...

takpela syg, next week kita dtg lagi okeh...nnt nenek-nenek mya dtg kita ajak neneks join sekali yek...

what a day...mya sgt penat,banyak sgt main... lepas bilas-bilas badan, tukar nappies, dapat urutan satu badan dan minum susu terus zzzzz....