Monday, 31 May 2010

Glory Glory Man United

entry kali ni nak update pasal trip ke Manchester...huhu then baru kita letak gambar Glasgow pulak..tak gitu?

Tarikh: 28.3.2010
Lokasi: Manchester
Motif : Melawat Stadium Old Trafford of course! hehe...tak dapat tengok game live dapat masuk stadium tengok bilik player lounge pun cukop la kan....

kesimpulannya saya sangat sukaaaa! hehe..i yang selama ni dok sibuk-sibuk teman wpun tak paham bola(everytime tengok match kalau ref tiup wisel mesti tanye kenapa and setiap kali tu jugak la kene terangkan apa itu off side dan sebagainya haha) and support mi amor tengok game kat tv pulak yang terlebih sexcited...hehe...masuk je stadium macam terus imagine what was it like to be in here watching the match live in action? with all the crowds and thousands of people chanting heavily...gegar weyhhh....mesti syiok kan?

we all amik pakej stadium + museum tour which cost around 10-13 pounds per person kalau tak silap la...tour adalah in a group of around 20 peeps, ada session by session (apparently we all terlambat ikut schedule but fortunately orang kaunter ok and bagi masuk next session) and ada sorang tour guide yang akan terangkan sejarah salah silah dan segala mak nenek fakta berkenaan stadium tersebut, gitu.....antara fakta yang best adalah facility khas utk supporter OKU...OKU yang register club akan dapat tiket free tengok game (ada la sistem cam giliran kan) best kan? dapat seat yang best pulak tuh...seat tu khas untuk OKU and susun in pair sebab si OKU ni boleh bawak sorang kawan untuk tolong dia....best wohhh...dah la free, seat best, boleh bawak membe, dekat dengan toilet and access pintu keluar...bagus betul la..kagum i...dan dan je cakap kat mi amor jom la kita register as OKU fan hahaha...banyak cantik muka =P

ok, jom kita terjah!

player's family lounge...tempat rehat untuk gf, wifey, mak pak sedara player time ada match...best woo ada bar. tv(of course la kan) and serve makanan sume...semangat okeh pakai jersey MU khas untuk rombongan hari ini hehe....

Munich Tunnel - sempena memperingati tragedi kapal terbang terhempas kat Munich yang full of MU players...just to think of it, adalah sangat sedih...baca cerita pengalaman player yang survive (one of them - Harry Gregg siap selamatkan a few people form burning plane) in that crashed and how they describe the situation aftermath.....8 players didn't survived (including 1 star player yang i tak hingat nama but hubby ckp dia tengah top macam Rooney top sekarang at that time) and despite those loses they still manage to regrowth the team...amazing isn't it?

lampu tu adalah untuk bagi pencahayaan kepada rumput untuk memastikan kesegaran dan kesuburannya pada musim sejuk ya kawan-kawan...ingatkan nak cari apa la suluh lampu kat rumput tuh hehe...patutla rumput diorang cantik je kan tak macam rumput kat stadium msia,over dose cahaya matahari kut... lol


hehe...tengok papan ni i bayangkan si ferguson dok semangat membebel strategi game or marah-marah si budak mentah rafael after 1st half game sebab asyik buat mistake ajer...haha dah la pakcik kolonel sanders tu garang...


van der saar rocksss! makin tua makin berisi taww...i loikeeee....!!!


amik gambar dengan baju rooney and giggs haruslah kannnn....baju pun baju lah...


gamba ni i yang semangat lebih suruh hubby diri kat tengah-tengah bilik siap tunggu sume orang keluar haha...pastu snap cepat-cepat takut kena tinggal dengan grup...kalau sesat masak la nak cari jalan keluar hehe..

suka gambar ni...letak mya dekat baju player termuda adalah disengajakan hehehe....

lorong ni la tempat player MU keluar masa game nak start...diorang siap pasang speaker orang bersorak lagi time kitorang keluar ikut sini...hehe...ambik feel beb...kawasan seat belakang saya di sebelah kiri anda adalah area untuk family yang nak tengok live...sebab tu la lepas je diorang score goal mesti lari nak babai-babai bagi flying kiss kat anak bini kat sini...hehe...


nampak ada orang cam boring je kita mesti cepat-cepat suruh dia amik gambar bertiga ok...susah ni nak ambik gamba together gether...hehe...

wah wah wah...ni tempat ferguson duduk ni uols! excited i okeh! puan wan mai, anda mesti perasan setiap kali game kat OT ni mesti ada pakcik bai singh (betul ke eja cm ni ek =P) yang duduk dekat area sebelah team MU kan? haha...i dah sampai seat tu ok jangan mara... =P oh when i said 'setiap kali' tu memang EVERY GAME OK...dari zaman hubby i layan bola kt mamak taman u skudai lagi mmemang situ la seat si pakcik bai tu duduk...dah dia duduk dekat hot area sebelah kamera konfem la femes kan? mai, kalau hang tak caye next season nanti hang tengok eh...hehe...


alololo...hepinye dia...padahal my time ni tengah ngantuk gile okeh...

habis tour, dah shopping souvenir kasi snap-snap luar stadium pulak...

haha ini perempuan dia yang excited lebih-lebih...motif; nak posing tayang beg-murah-beli-kat-gerai-tapi-nampak-kellass

mya dah selamat tidur...akhirnya uols...jalan kaki balik ke stesen tram terdekat...memang dekat pun tapi sejuk yang hamat masa ni, kena jalan laju-laju sambil amik gamba laju-laju hehe....

dah dah jom balik...bye bye old trafford, ada rezeki kita datang lagi tengok game live in action ok?


sekian, laporan jalan-jalan kali ini...sehingga bertemu lagi dalam episod akan datang - Glowy Glasgow.


Friday, 28 May 2010

terbang lah burung terbang

we're back!! alhamdulillah...our visa application has been approved, which means that now i have to officially apply for my unpaid leave extension...kalau gomen bagi 5 taun maunya i amik full habiskan 5 taun terus hehe...

Glasgow was ok...tak sempat nak menikmati apa pun sebab si cinonet Mya ni lasak bebeno...

tengok je la video dia dok kejar burung ni ha...mama je yang drama takut lebih-lebih =P


video

gamba later la okeh!

=)


Tuesday, 25 May 2010

sibuk ke?

sibuk la uolss...malam ni ada tetamu nak datang dinner...ex-ofismate hubby from petro.nas yg datang Aberdeen for a conference....

mula-mula plan nak masak kari ikan masin dengan nenas, goreng ayam and sayur campur plus brownie for dessert...tapi hubby request masak nasi lemak...erkk...tak pelik ke dinner makan nasi lemak ek? hehe..tiba-tiba teringin nak nasi lemak katanya so i menurut perintah je uols..kata isteri mithali lagi mendengar kata kan? no? kehkehkeh....

tomorrow we're off to Glasgow...harap-harap takde apa-apa dokumen tertinggal or problem apa2 kan...diorang ni bukan betul sangat nanti yang bukan-bukan di mintak kita submit sekali.. haih. takpe, yang penting settle je bab visa i nak terus shopping yieehaaa...diorang kata best woooo shopping kat sanunnnn....2nd largest city after London you mana tak nya...muahahaha.. (gelak jahat sambail kecikkan mata LOL)

will be back on Friday so till then, take care girlfrensss.... (^_^)

Thursday, 20 May 2010

di teman taman

minggu ini miggu yang sangat aktif, sebab almost hari-hari keluar berjalan keluar..hehe..kata nak excercise kan...kena la rajin shake your bon-bon baby!

after all, the sun shone the whole week and you just can smell the sweetness of the spring air....jadi untuk duduk memerap dalam rumah adalah sangat rugi ya...

trip paling best adalah bawak mya main playground...punya la happy dia dapat lepas lari satu padang..hehe...these pictures below taken along the way nak ke playground..and also at my favorite park, Duthie Park..enjoy! =)

saya sangat minat sama ini pokok merah jambu...kalau nampak mesti terasa hati berbunga-bunga....

kasi close up sikit...

muka budak happy dapat keluar rumah main buai seperti yang dijanjikan

panjat jangan tak panjat

gelakkan mama yang pening naik merry-go-round

tulip...my fav...bunga rasmi waktu percintaan dulu-dulu...punya la mahal so dapat 2 kuntum jek almaklumlah student kan time tuh hehehe...kat sini murah je 3pounds dapat 2 bouquet ok...bukan 2 kuntum ye...

tulip lagi....

main cak-cak belakang pokok...

pokok yang masa winter dulu dah lebat berdaun..mya tgh fikir macam mana nak lari dari mama

berjaya lari jauh sikit...dapat buat mama kejar best nih...

smile! =) mama yang syok sendiri
statue peringatan pada founder duthie park, Miss Duthie...taman ni open to public since 1883..bayangkan diorang boleh jaga cantik lagi taman ni after perang and all those things...kalau kat tempat kita time zaman parameswara kut...haha sori la cikgu sejarah, saya tak ingat la =P

tak tau nak tulis ape =P

tasik comel

i just love the colours...dont you? =)

rumah tumpangan kat taman...kut..hehe..tak sure tapi sebab kat sini memang banyak guest house and dia ada tulis papan tanda 'East Lodge' kat rumah ni =)

adalah sangat penat bawak budak kecik pergi taman waktu dia patut tidur siang...Duthie Park ni takde la jauh sangat, macam jalan kaki dari kolej nak ke kelas...or dari ofis jalan kaki pergi alamanda...lagipun ada angin sejuk-sejuk manja bertiup kan...tapi...kalau si cinonet meragam nak mintak dukung and kena berjalan kaki naik turun bukit penat okeehhhhh...huhu..sebelah tangan dukung mya sebelah tangan lagi tolak stroller..tak ke rasa nak nangis T_T

but after all, its all worth it...sebab otot-otot kaki dan badan ku dah terasa kejang-kejang...hehe...tu la sape suruh lama tak exercise, padan muko den =P



Wednesday, 19 May 2010

have u got your 5-a-day anyone?


5 a-day.
banyak sangat ke 5 servings of fruits and vegs to be added into our diet, say, daily?

well, for me it is.hehe..inilah homework yang cikgu english saya bagi last week. kelas hari khamis, for the next day(last Friday) all of us have to write down every single thing meal that we eat. first she gave us a pamphlet about 5 a-day campaign. and then explain about the purpose of the campaign and why is it important for us to eat healthily.

emmm..benda ni bukannya orang tak tau, tapi people tend to forget and take for granted especially those who living such a hectic lifestyle, always on the go and just grab whatever they have in hand to eat and munch. orang macam ni selalunya akan end up sama ada makan makanan kurang zat OR terlebih makan fast food yang tak menyihatkan sebab nak cepat.

rasanya kempen ni tahap international kan? sebab kat msia pun gov duk sibuk promote makan secara sihat banyak makan sayur dan buah (which i think much more harder..just look at our food choices yang melimpah ruah...kehkehkeh...)

so balik je dari kelas hari tu terus singgah kedai untuk fill up our fruits and vegs stock hehe..memang nak singgah pun beli barang masak tapi semangat lebih sikit nak beli more buah-buahan dan sayur...habis la 20pounds yang big boss bagi untuk belanja kuikuikui...


benda ni senang je nak ubah sebenarnya...just start from your weekly grocery shopping trip.

for instance, kalau dulu pergi asda we all mesti beli satu beg besar keropok kentang Walkers sebab murah then beli kat kedai kecik depan rumah, sekarang dah tukar to cereal boxes...it is much more better to munch honey nut cornflakes while watching tv than habiskan a bag (or sometimes 2 in a row..bad..i know..=P) of crisps right?

kalau dulu suka nak pile up stock chocs (both of us sangat suka chocolates) now dah tukar kepada 'mari kita habis duit beli buah dan sayur then cokelat ok'...

biskut pulak kurangkan oreo lebihkan digestive or oatie biscuits..

as for bread, tukar from white to wholemeal or grainy bread...lebih menyihatkan dan mengenyangkan...

kalau keluar jalan-jalan weekend rather than tergoda dengan aroma latte sedap kat setarbak now i chose to gulp in bottled apple juice instead...dah ada juice tu mesti nak makan kan? makan lak skang ni lagi suka pilih tuna sandwich rather than a slice of yummy cakes or rings of fluffy donuts...

i guess when you have a child this kind of thing just came in naturally...mesti la nak tunjuk contoh makan yang baik pada anak-anak kan? that's why we try to eat our yummy maggi kari lepas mya tido..hehehe...

bila dah beli banyak buah and healthy snacks dan ketiadaan keropok kentang sebagai peneman menonton tv memang dah takde choice la kan...sah-sah kena makan pisang or yogurt je time tengok tv tuh..kehkehkeh..and last thing you know macam dah terbiasa pulak macam tu...

well, of course i do still miss my walkers crispy bag. hehe..bukan tak boleh makan burger, masak nasi lemak or dive into your favourite dessert but do try to increase your fruits and veggies intake daily...start with a simple step like bring healthy sandwich as a bekal to work or try to mengunyap pisang or letak yogurt drinks kat tepi pc korang daripada letak tupperware kerepek sedap(uwaaa rindunya nak makan kerepek-kerepek..) and you'll feel the diference...it do feels right when you know you do the right things =)

Tuesday, 18 May 2010

screw you yummy cheesecakes! T_T

semalam adalah pergi bawak mya amik gamba untuk visa...berdua je ok naik bas pulak tu, fortunately semalam dia adalah mood baik =)

ni last kopek untuk extra before nak buat visa next week, hehe...which end up mya ada 6 set gamba passport =P

then on the way balik (balik jalan kaki sebab 1. nak menyimpang masuk kedai, 2.exercise bon-bon) tetibe tergerak hati untuk timbang...masuk farmasi terus menuju ke mesin timbang, masuk 50p then..diri tegak-tegak, take a deep breath...hmmmpphhh...fokus, cuba utk tidak distracted dengan jeritan mya and ka ching! keluar resit...

the result is...

what?

what?

WHATTTTT? NOOOOO.....!

apakah maknanya semua ini?

YA, SAYA ADALAH NAIK 1.1 KILOGRAM KAWAN-KAWAN...

mari kita recap kembali sesi timbangan bulan lepas, di mana hasil timbangan 53KG TEPAT adalah sangat menggembirakan..sebab since duduk sini that was the first time sedar diri nak timbang berat sendiri..dan happy adalah sebab dah set dalam kepala 'heh, mesti dekat 60kg nih huhu...nak nanges lahT_T' then bila tgk tak sampai 55 bukankah rasa macam nak lompat-lompat dancing-dancing kan? kan? (to think of it, maybe pertambahan berat berlaku lepas timbang, gembira then lupa diri and terus beli baskin robbin sedap...huhu...)

oh my! what did i do wrong? why? why? satu bulan naik 1kg adalah a big NO-NO uols...it should be vice versa should it? memandangkan sekarang dah kurang makan nasi dan banyak makan buah, yogurt and err..honey nut cornflakes sebagai ganti keropok kentang sedap Walkers itu (at leastt...kannnn.... =P)

rasa cam berpinar kejap...apa ni wey...makan dah kurang, almost everyday akan keluar rumah jalan-jalan untuk mantapkan bon-bon (sebab kat sini memang jalan kaki dan banyak jalan berbukit..i likeee!)tapi makin chubby why why why....

and then; TING! it must've been because of my cheesecakes craving the other weeks...yes, that must be it...my oh my...patut bersyukur sebab tak layan cravings nak buat brownies...kalau buat sah-sah 99% of that whole loyang of brownies selamat masuk mulut i sorang....uwaaa...ni semua sebab cheesecakes la ni..kalau nak ingat-ingat balik kan, time tu memang almost everyday asyik nak cheesecakes je...buat sendri 2x, then beli 2x, so total up jadi..err..wah beribu-ribu kalori uolss...hellpppp...

baiklah. jadi sekarang adalah insaf. dan sedar diri. dan selalu ingatkan diri dengan pepatah cliche yang dulu kalau terbaca mesti cam, ok i tau nak sihat kena makan sihat tapi buat2 lupa diri iaitu; 'you are what you eat'

i guess kata-kata tu dah terkena kat batang hidungku yang tak berapa manchung nih...toing! toing! hamik ko..betul la kan, apa yang kita makan adalah terkesan pada diri sendiri...

diet. diet. diet. i know it kind of lame, or a bit shallow to talk about it but dengar cam senang kan? but to kick your butt out of your comfort zone full of pampered foods and yummy stuff is soooo the most deadliest hard thngs to do okayyyy...nak disiplinkan diri tu masya Allah...huhu...

dan sekarang saya penat. sebab dah buat aerobik (yeay! clap clap clap!), sebab tetibe ternampak ada recorded rancangan aerobik yang tak pernah bukak lagi , terselit kat tengah-tengah program masak-masak and citer kartun mya....

dan lapar juga. sebab lunch dengan epal dan nescafe sahaja, and 3 biscuits, oh yes and a few papadoms...sebab kena reserved perut untuk Lasagne for dinner nanti....ngeh ngeh ngeh....

apakah niat murni untuk diet hanya angan-angan sahaja? =P


Friday, 14 May 2010

what's cookin - Pandan Muffin

eheh. cam kiut suci muci je kan 3 beradik si hijau kat atas tu beratur...ni sempat buat semalam sebelum pergi english class...siap bawak bekal kau...nasib baik jadi =) so abes kelas masa minum-minum dapat la jamu cikgu dan kawan-kawan i semalam...semua cam excited tengok kaler hijau...diorang tanya:

'lin, what is this?' (pelik warna hijua perisa green tea kah?)
'emm..its pandan, lets just say pandan is like vanilla essence for asian...use widely in our cooking especially desserts and blah blah blah...'

nak explain nama pandan in english tu sorry la ye...i tak tau..hehe..korang ada idea nama english dia ape? sebab kalau tengok resepi Thai food yang guna pandan memang dia tulis pandan, tak pun nak lagi da boom siap ada yang tulis nama santifik lagi..haha amik! =P

resepi ni dapat dari rinnchan fotopages, one of my favourite food journal bila terasa nak cuba masak-masak ala tradisi..hehe...masa bakar tu wahh nala satu rumah bau pandan...harummm je rasa, kalau tak tu hari-hari bau bawang dengan sambal tumis hehe...this is my second time, so kali ni gula tu lebihkan sikit sebab last time buat cam agak tawar and hubby tak suka...pandan essence pun pakai dlm 1 sudu teh penuh sebab last time dah la cam tawar (takde pandan paste so rasanya memang kena lebihkan essence kut), kaler hijau and bau kepandanan pun kurang...nak resepi ni i copy kat bawah, cuba jangan tak cuba okay =)

MUFFIN PANDAN
Sumber :
rinnchan.fotopages

Bahan-bahan:
200gm tepung gandum
1 1/2 tsp baking powder
1/2 tsp soda bikabonat
1/2 tsp garam halus
120gm gula castor
200ml santan kelapa (dalam kotak)
100ml minyak jagung
2 biji telur
*1 tsp pandan paste (Boleh bubuh extra kalau nak lebih hijau)
*1/2 tsp pandan essence
Bahan topping ikut selera - Almond slices, kismis, ceri etc.

Cara-cara:
1. Panaskan oven pada suhu 190 darj cel. Sediakan loyang muffin dan paperliners.
2. Ayak tepung, baking powder, soda bikabonat dan garam halus. Masukkan ke dalam
sebuah mangkuk besar. Campurkan gula halus dan kacau rata menggunakan whisker.
3. Campurkan ke semua bahan basah ke bahan kering. Kaup balikkan sekadar kesemua
bahan bercampur. Adunan akan kelihatan seakan berketul2 sedikit (lumpy).
4. Isikan adunan ke dalam paperliners dan taburkan kepingan almond di atasnya.
5. Bakar selama 20minit.

oh ye, cikgu saya bagi homework menarik semalam..nanti kite story okeh! =D

Monday, 10 May 2010

weekend hunting (plus a confession)



hi y'all! see all those scattered passport size photo? haaa..itulah pemburuan kita weekend lepas...kenapa ia dipanggil pemburuan? sebab sangat susah nak dapat passport photo yang puas hati and kualiti elok...well, utk i and mi amor ok la kan sebab: 1. memang muka saya dah golap sbb malas scrub 2. terima hakikat muka tak senyum akan nampak garang (senyum tidak dibenarkan ok dlm gambar passport UK,nyampah!)

tapi nak dapat gambar passport yang betul-betul ok and fulfill requirement piawaian UKHomeOffice adalah susah ya...dah la kat sini bandar kecik je, kedai gamba tu terhad and certain kedai je boleh ambik gamba baby...apakah??? ini macam kalu msiaku terchenta lagi bagus..nak apa sume ada je kan? kedai gamba tahap international melambak-lambak....sebut je nak amik gamba passport negara mana suma ada..haih. -_-

ok..cerita pemburuan gamba passport ni dah bermula since weekend minggu lepas lepas lagi...rujuk gambar mya di atas okeh?

1. buat weekend 2 minggu lepas...kualiti ok tapi tengok tu toncet chomel anak i di potongnya...ish ish ish...ni la akibatnya kalau sebelum print tak tunjuk kat customer...yg customer tu pulak konfiden je tak mintak tengok soft copy before printing konon sebab nampak kedai yg memang cantik, studio and kamera panjang ala profesional so ingat ok la kan...my hubby kalau tak puas hati sori la ye...means that pemburuan kedai gambar memang akan diteruskan la jawabnya...kat sini dah habis 25 pounds utk 3 orang ye...

2. buat sabtu baru ni, kedai gambar hampeh. pakai digi cam kokak mcm kitorang punyer jek. kualiti gambar pun kelabu logam semacam. dah la terlupa nak amik gamba so mya dah ikat toncet awal-awal jadinya terpaksa la bukak toncet dan nah rasakan, mya now your hair like lion...huhu...sangat tak profesional, skrin digi cam dia pun pecah so nak tengok gamba yang dah snap tu tak clear..ntah hape-hape jek...rugi another 20 pounds, misi adalah gagal..pemburuan diteruskan..

3. ye my hubby memang tak mengenal putus asa so balik rumah try amik gamba sendiri...ek ele..tengok tu kitorang amik sendiri lagi lawa dari kedai hampeh tadi kan? amik je la banyak-banyak buat spare kang nak isi borang senang...haa..yang ni bagus sebab takde kos, print je kena bayar 40 pence hikhikhik =P

4. cubaan terakhir -amik gamba passport dalam booth gambar je...yang automatik masukkan syiling tuh...surprisingly gamba ni yang paling boleh pakai..fuhh...nasib baik boleh try 3 kali and the third attempt tu fortunately mesin tu snap time mya tgh duduk diam...mencabar jugak la...kitorang gamble je la sebab kalau dia tak nak duk diam jugak memang mari kita posing beramai-ramai then boleh bagi atuk simpan gamba buat kenangan lekat kat cermin meja solek...hehe...at last, gambar kat pondok jugak yang boleh pakai...sorang baru 5 pounds, cis! kalau ku tahu dari awal lagi dah buat kat sini... T_T

ini paling chomel, feveret mama and papa...hasil dari pondok gambar...hehe...bangun pagi mya siap syampu rambut elok-elok sebab nak nampak chomel, kan mya kan? tak sia-sia mya tahan sejuk pagi-pagi =)

eh eh...kenapa kitorang sibuk buat gamba passport ni ek? hehe..tu la y'all...i nak story mory ni...actually we all nak kena apply visa baru...nak sambung current visa yang akan expired bulan 8 ni...sebabnya we all akan duduk sini lagi for at least another 2-3 years...gitu...nah, terjawab sudah persoalan dalam entry lepas =)

nak cerita kronologi adalah sangat panjang dan mendebarkan okeh (haha tak boleh belah ayat 'mendebarkan') mest la berdebar kalau melibatkan future..kan? karier i lagi..ye tak? to cut it short..kitorang memang dah sebulat suara hati dan perasaan dah nak balik msia taww...sebab dah ada offer dari comp kt msia...tup tup comp sini bagi better offer la pulak...memang yang sangat tempting tertarik kau memang da bomb punya y'all...dah la pagi tu col my mum citer2 sume cakap 'mak, org nak balik ni tumpang umah mak eh kitorang xde rumah sob sob...' then plan nak mintak kuarters bagai kan...tetibe hubby col dah jadi kisah lain la pulak...terus col my mum balik cakap 'eh mak tak jadi la nak balik comp kamal bagi better offer la pulak..hehe...'

reaksi mak saya? ' katun la korang nih!by the way, how much better agaknya offer tu?' hehe sori la mak rezeki jangan ditolak...bukan senang omputih ni nak bagi peluang macam ni kat orang asing lagi la asian cam kita kan?tegok pun nampak badan kecik je cam tak leh buat keje gitu...jadi perbualan dengan emak saya terus bertukar kepada sesi berangan bersama-sama utk dia datang jalan-jalan london lagi selepas pencen taun 2012..hehe...like mother like daugter like grandaughter =D

so the plan is, yes, saya akan sambung cuti to the max...which is in total 3 years...kalau gomen bagi 5 taun memang semaksimum 5 taun la i amik..wakakaka...atau pun kita buat macam ayat keji my hubby:

'ala..nak abes 3 taun ni mama pregnant la then sambung cuti beranak pulak nak? hehehe...'

haip! lepuk kang...nanti takde orang nak amik i keje lagi cmno tuh? hehe..untuk resign adalah NO NO NO okeh kawan-kawan..so jangan risau ye (ada ke korang kisah? entah2 lagi bagi support kut muahaha...) kalau nak tengok laki kena kejar dgn penyapu oleh mak anda haa.. silakanlah anda berhenti wahai puan suhana azlin kuikuikui...

sayang wooo nak resign..susah payah bergadai nyawa meredah hutan belantara melawan ngauman api dan kayak keliling pangkor bagai...hehe...

hmmm..gitula ceritanya kawan-kawan...banyak faktor kanan kiri atas bawah keliling telah dipertimbangkan...keputusannya ialah i kena la sacrifice kan...dah col my mum and his parents mintak restu and explain kena sambung duduk sini (atuk mya adalah happy tp sedih sebab satu-satunya cucu yg dia tak dpt tengok membesar bagai johan depan mata sob sob..) and so far sume kata ok...kita tak boleh nak dapat semua benda yang kita nak...betul tak? lagipun i tau macam mana bosannya duduk sini jadi untuk i balik kerja sekarang dan tinggalkan mi amor keseorangan adalah sangat tidak afdhal...

ao hujung bulan ni we all akan ke Glasgow untuk apply visa baru secara walk-in...which is boleh siap in one day so doa-doakan la semuanya settle okeh....pengalaman lepas nak mintak visa adalah sangat seksa korang...leceh nak mampos yang hamat tahap gaban suria baja hitam..amik ko..geram i..hehe...cerewet sangat requirement diorang tu yang we all perabih duit buat gambar sebab nak dapat gambar yang ok...kang kena reject sebab gamba tak betul sia-sia je kan...

lepas visa approve(aminn...) baru la i akan beli tiket balik raya wokeh...yeay yeay! rancangnya me and mya balik dulu a month earlier then my hubby around early august kut...nak raya nnt akhir ramadhan baru hubby pulak balik amik cuti sebulan raya kt msia makan banyak-banyak top up balik kolestrol yg banyak terhapus kehkehkeh...

yeah..so thats it uols...doa-doa kan la visa i approve okey, nanti kita sambung berangan keseronokan dapat balik msia makan sakan dan shopping raya beramai-ramai =D





Friday, 7 May 2010

London Trip - Stadium(s) Visit

haha..baru teringat entry citer jalan-jalan london tak habis lagi...huhu..gila basi -_-'

trip kali ni hubby siap allocatekan satu hari untuk tour stadium okayyyy...nak snap2 gambar je so pergi 2 football club yang paling besar la kan..kalau nak pergi semua yang around london ni memang meroyan la i...bila nak shopping kan? hehe...dengan mak and my mum inlaw sekali kena hangkut pergi stadium kehkehkeh...diorang cam blur-blur je bila kata 'esok kita pergi stadium bola eh' dalam hati mesti cakap 'stadium? aduih...haku x sabar nak gi oxford street setadium pulak bebudak ni bawak' kuikuikui...

ok. jom kita cuci mata tengok gambar. nak citer pun bukannya ada modal, nama pun melawat stadium nak amik gambar je kan hehe...nak tau sejarah stadium bagai korang lagi pandai kut? i bukannya reti sangat pasal bola nih.. =P

sasaran pertama, Emirates Stadium for Arsenal FC.

err..bila die hard fans MU melawat rival club inilah natijahnya -_-

muahaha..dengan nenek2 mya sekali kena paksa buat sign x besh =P

shopping souvenir...haaa sesi macam ni i likeee... =P

depan stadium je la kan, janji nampak nama setadium tuh haa..

gambar gediks harussss uols....
konon vogue la tu buat gaya gitew..dgn harapan bila cekak pinggang boley nampak selim T_T

ok dah jom kita balik...stesen tube pun memang nama arsenal...dah la stesen ni kat bawah rumah orang..pelik pelik...entrance stesen pun cam kat tengah-tengah deretan rumah...kira cam jiran sebelah pintu jek...


dari Arsenal, kita terus ke sasaran kedua; Stamford Bridge Stadium, Chelsea FC.

haha takde modal lain..balik-balik gaya ini...

masa ni sejuk yang amat...brrrrrr....tengok tu langit pun gloomy jek (bila je cerah kan?mmg tak pernah huhu) dan semua orang pun dah penat dan lapar jadi dah takde mood nak berposing bagai...perut pun dah kembong makan Pringles dalam kepala masing2 terbayang makanan kat Bonda Cafe je...nyum nyum...

akhirnya, kini pasti!! awww!dalam hati bunga-bunga nyanyi lagu kak nita hehe... nikmat weyh sejuk-sejuk dapat makan lauk panas gini..dah la turun tube hujan so sume lajuuuuu je jalan lari-lari manja...nasib baik kedai chomel ni tak jauh dari stesen...kedai ni memang chomel, tapi cam biasa i lupa nak snap gamba depan kedai nih...lapau melampau mana nak ingat snap2 nih...

itu je la kesudahan bab lawatan setadium...cam boring je kan? hehe...petang lepas makan tu family my uncle pergi sambung perjalanan Oxford Street (diorang ni memang tak habis2 shopping i memang jeles tak hengat kat anak2 dia..main amik je sume brg pastu nak bayar paru ingat nak carik ayah diorag..huhu) while we all kena balik bilik la uols, sedih kan? sebab ape? si drama queen junior ni la dah meragam habis...nak tidur wajib atas tilam..setakat dalam stroller kecik tu tak dapat golek-golek jangan harap la dia nak lena T_T

macam ni la nasib orang melancong dengan anak kecik kan...nak buat macam mana..lagi pun perut pun dah kenyang, cuaca pulak makin sejuk..apa lagi beb mata pun kuyuuu jek...dengan mya yg bad mood nak sambung jalan-jalan shopping pun memang malas...jeles tawww, tengok orang lain tu anak diorang baekk je duk dlm keta tolak tu diam-diam, ikut perangai sape la ni suka nak merengek-rengek (ahaks!) ngehngehngeh...

ok la eh, next kita citer lawatan stadium yang best pulak - Old Trafford yang memang bandar nya nampak tua hehe...later darlings!

p/s: tengah citer pasal lawat stadium chelsea sambil dengar hubby ngomel2 marah2 sebab chelsea dah score 2-0 dgn wigan yg main 10 orang..kehkehkeh...siap ckp huh tak nak dah tgk bola lagi lepas nih (elehh..dah kalah bole ar ckp cmtu)..sori la darling, mmg ni last game of the season kan? dah takde harapan mANu nak menang kalau gitu....lepas ni kta tunggu world cup okeh =)