Wednesday, 28 October 2009

sunshine


bgn pagi (pukul 8 tu kira pagi jgk kan? =P ) dgn rasa bersemangat hari ni..disebabkan ini!

*view from our bedroom's window

its sunshine baby!
waahaha..ada matahari la hari ni! yes! so dgn pantas bangun dan mula masak lauk lunch..hehe..
zass itu ini apa yang patut, sambal udang-siap! kurma ayam-siap! bubur mya- tak berapa nak siap takpe balik nnjt smbung masak...kena cepat ni kang tetibe je mendung frust i...then around 10am kami (dgn si cinonet la of course) pun keluar rumah..

oh, lupa pulak..misi hari ni adalah untuk jalan-jalan ambik angin...iya kwn2, nk jln2 kena tunggu ada matahari dan cuaca cerah ye...

hmmm..*long sigh.. bestnye dpt kuar rumah...hanya org yg takde keje dan perasaan nk keluar membuak-buak tapi tak boleh sebab hari2 hujan dan takde kereta shj yg paham perasaan saya uhuk!

haha...rasa mcm org jakun bila dpt keluar...mya pun pelik tengok mamanya asyik tersengih2 sorang2...senyum2 pastu dalam hati 'dapat jalan jalan yea yea! ur my sunshine my only sunshine la la la~..'

actually, saya pun tak tau nk pegi mana so jalan je la ikut instinct sendiri...explore sendiri2 je la...nak cari park sebenarnya tp malas nk tanya org sbb tengok cm makcik2 and nenek2 je kt bus stand tu, sure diorg ckp tak paham dan nnt saya just akan ckp oh yes no thank you je nnt...hihi..ini lah hasil penemuan kitorg hari ni....enjoy


rindunya nak berjemur..huhu..


apa la mama saya ni jakun sangat


terserempak dgn porsche tepi tong sampah dan badan penuh berdaki...
huhu..porsche tuu...rupanya kt ofis hubby bersepah

terserempak pulak dgn lori tesco yg tgh hantar groceries...
u can buy everything online here, even sayur dgn ikan pun also can...hehe..

very nice weather, nice neighbourhood

very nice weather, very very way too nice neighbourhood compare to ours..huhu..

indahnya alam..


sampai saya pun tertido...


harap2 esok hari cerah lagi...hehe...misi seterusnya-cari park tepi sungai yg dah di googlemapkan...cantik atau tidak? nantikan update saya seterusnya...tungguu....







4 comments:

swit@kon said...

jealousy alert.

kau ada tempat yang sangat best untuk sesi mengambil gambar. huk huk. tantek la. kamal takde duit lebey nak sponsor at least one way flight tix ke? :p

p/s : went to Cuci The Musical.i bet if you're around confirm ko g kan..

didi said...

aku pun horror jealous.
memandangkan aku ada experience 4 tahun dok sana, best sangat. the weather, walaupun sejuk, tu lah yang sangat best. aman, tenang, semua orang pi sana sini jalan kaki, bersiar2 dengan leisurely.

nak pegi sanaaaa!!!!!!!

swit@kon said...

didi. jom. huk huk. tapi ko dah ada laki skang :(

suhana azlin said...

uwaa cuci the musical...bestnye memang konfem aku pegi beb, dah la si kamal tu minat gile dgn afdlin n the gang..

nk dtg? jom jom..hehe..cuaca dia mmg la best, kalau ada matahari lagi cantik tp aku benci kalau ujan gloomy gile..org2 kt sini mmg pegi mana2 jln kaki je..x pun naik bas, lagi seronok naik basikal jek..