Tuesday, 13 September 2011

two more weekends



pejam celik pejam celik dah nak balik dah weyhhh....

uwaaaa....tak nak balikkkk tak nak balikkkkk....katakan tidak kepada perjalanan kebas punggung 14 hours flight T___T

tu la benda yg paling i malassss uols, nak merempuh perjalanan panjang...dua hari dua malam kut baru sampai rumah...tapi yang bestnya kali ni my sis in law satu family ikut sekali...weehoooo! adam pun dah excited tu nak pergi London hehe...tapi dia sangat tak boleh terima bila i bitau;

me: adam, nanti adam ikut mya balik london kan?
adam: yes.
me: kat sana nanti adam tak boleh makan mc donalds tau.
adam: whattt????!!! why? kenapa tak boleh?? (dengan muka stunned tak puas hati)

hahahaha....budak2 zaman sekarang, almost everyday makan fast food sekali pergi over the sea nun jauh di sanun ambik ko sedut bau je la ye adammm...

adammya =)

bila kira2 balik, total weekends yang ada adalah lima weekends; hari touch down dah ahad so tak boleh kira, 1st weekend dah nak raya; 2nd weekend my cousin's engagement; 3rd weekend my sis in law solemnization; 4th weekend pergi kenduri sebelah Kedah; then a week later dah nak balik flight pulak hari Sabtu pagi kooo....sob sob....

ramai kawan2 yang memang nak jumpa tak sempat nak berjumpa....banyak lagi list makanan yang nak bedal tak sempat tak makan tau....sebab tu la ajak kawan2 mana yang sempat pun last minute tu pun kena ajal weekdays malam after office hour....

dari kiri; hot mama satu, hot mama dua, bride to be...peace yo!
masa ni masing2 muka panda tak cukup tido...hot mama satu dah terkurung menyiapkan jahit manik and bling2 pada veil nikah, hot mama dua pulak bersengkang mata siapkan hantaran, hias tangga, bunga tangan, amik fresh flowers, goodies...bla bla..pheww!


later memang banyak entry yang nak di kongsi; entry raya yang simple (seremban-bangi; cabaran nak bergaduh time raya tu memang kurang la kan? hehe); makan2 dgn gengs; sepupu yg bertunang, my sil wedding and yg akan datang trip to Kedah...wah cam seronok jugak ni sebab dalam family kitorg memang semuanya duduk bandar so rasanya memang agak jakun terlebih la dapat jumpa sawah padi nanti hehe....


kiri-cinta hati saya, kanan-cinta hati dia
haha tetibe je gamba enterframe =P


till then, semoga happy semuanya ok =)




4 comments:

swit@kon said...

mya semakin chumel apabila tinggal di mesia. :P

suhana azlin said...

yup, chomel dan melekit!! muka sentiasa glowing berkilat kilat =P

shazlinda said...

Lin lin...kurus gle ko...jeles mak wei...

suhana azlin said...

kurus. gile?

wahh! kembang semangkuk jap aku weh! ni yg buat aku nak pi capai red velvet dlm peti ais tuh...lupo diri bila ada org komen kurus =P