Sunday, 25 March 2012

di sebalik tabir ; percutian Eropah yang besar dan gemuk saya

my big fat Europe trip; behind the scene (kehkehkeh...'fat' la sangat kan?)


bercuti. joli holiday. siapa la yang tak suka dapat jalan-jalan kan? be it dekat atau jauh, dalam or luar negara hatta balik kampung halaman pun sure seronok. as long as dapat spend quality time with family harus gembira.

tapi kalau dah tamak nak sumbat sebanyak tempat in 8 days memang sampai satu tahap rasa nak termuntah. hahaha...nak muntah buat research, plan all the route, compare harga hotel, study google map... ini lah yang dikatakan 'bite off more than i can chew' makanya harus tercekik ;P


ahli rombongan, the kamal's and kamal's clan =)


TAPIIIIII...BILA DAH BALIK TENGOK GAMBAR UWAAAAA NAK PERGI LAGIIII.....



sebab saya suri rumah terhormat presiden segala ajk di rumah maka tugas buat preparation for our big fat europe holiday kena la mem besar bam bam ni yang buat...segalanya bermula (ewah!) bila misi mempengaruhi my bro in law and hot mama kak iza untuk rembat tiket airasia murah, kena pulak fly bulan 3 tengah cuti sekolah...padahal membe baru je balik jalan2 uk ikut kitorang balik dari raya tahun lepas, ala ka iza...rembat je la pejam mata,later2 fikir cmne nak bayau murah tuuuu kata si polan bam bam tadi ngeh ngeh ngeh (gelak jahat)

tapi bak kata pujangga, langit tidak selalunya cerah. sekali sekala awan mendung berarak sebelum berlalu pergi. wah! ;P

kita punya la penat bersengkang mata (ini betul eh tak tipu, malam mya dah tidur baru boleh start buat homework) berbulan2 tup tup around early this year dengar rumours airasia nak cancel flight london, gugur kejap jantung gue...bila keluar official statement baru la lega, tarikh depa fly to uk memang sipi2 je. phew!


konon buat2 tekun recall pembelajaran atas talian dengan googleaje academy =P


dalam pada buat research after research after research and bookings after bookings ada jugak tersilap here and there, contoh tersilap book hotel. cisss!! padahal booking sama2 dengan hubby, sorg taip sorg baca no cc number, ada 4 mata pun boleh silap lagi huhu...boleh x tersilap klik bulan nak stay to januari 2012? and bila perasan tersilap tu dah nak februari dah pun miahahaha....

then tersilap tentatif pulak, salah baca flight info untuk orang yang nak balik msia nun. kitorg tersilap assume tarikh touch down msia tu tarikh berlepas. aje gila kalau terlepas flight, mana la nak carik tiket balik kampung woiii...then again, kena revise balik tiket2 train dengan flight london-aberdeen yang dah beli, hari pun makin berkurang satu hari.

tapi alhamdulillah tersedar all the mistakes tu awal2 kan, and maybe that's why the actual journey smooth aje kut ;)

kesimpulannya, bukak mata besor2 time nak klik2 buat booking...and check a few times lepas booking semua dah settle...ini tak, laki tengah pening depan laptop tanya cc number bini menguap nguap kebosanan adoii bila nak abes book ni...tapi jalan kau nak pulak kan?? ;P

2 comments:

Mursapap said...

Woittsssss... jacket hawt!!

Andddd... fitnah itu statement gemoks!! Please la!

suhana azlin said...

you, beli baru okeh diulang-BARU dari kedai..haha utk gantikan jaket yg dah pakai 2 tahun beli kt carboot, bau dah bau dapo ;)

nak holiday baru perasan 8 hari holiday and i dont have 8 decent tshirts, dan yg nipis sbb dah panas!

ala..org lain holiday lagi kelless you...