Monday, 26 March 2012

mya's new haircut



mya's first official haircut, first time potong rambut kat salun pun last year masa balik raya tapi setakat trim fringe je, but yesterday dah chop chop sama itu curly bits...mama pulak yang sebak, dia relek je...budak2 ni kan, kalau mak dia yg potong elok je tak takut pun gunting tu kena mata ke apa geleng sana geleng sini tapi bila orang lain yg buat elok dia diam, mama suruh senyum baru la tak tense sangat muka tuh hihi...



 balik sekolah lapo nak terjah potato bread mama


terserlah kenotianmu haha

fuhh...lega kut bila dia dah rambut pendek ni...sebab dah panjang sangat and curly2 hujung tu memang kusut ya amat....so dia sangat marah kalau mama nak sikat sebab sakit, sudahnya ikat gitu2 je tak bersikat...masa holiday lagi la horror, gerammm je tengok rambut dia berselirat sana sini...

rambut panjang tu memang dari umur 4 bulan lepas akikah cukur jambul, so imagine la panjang dah sampai bon bon, dah sekolah ni elok sangat la trim sikit rambut tu kan.

tapi yang bestnye sebelum gunting siap call atuk, nek mun and nenek supiah bitau mintak izin, takut kang ada yang ralat rambut mya dah kontong hihi ;P


5 comments:

swit@kon said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
nape gunting. :(
rambut mya tantek kan.

shazlinda said...

Cute..tp lg ske mya rmbut pjg...lg ayu....lin..muka notti tu cm muka notti ko jer..hehe...

shazlinda said...

Cute..tp lg ske mya rmbut pjg...lg ayu....lin..muka notti tu cm muka notti ko jer..hehe...

suhana azlin said...

cik atie: jgn kata mama, dia sendiri pun dah x tahan beb...ko bygkan seminggu berjalan tu x sikat rambut langsung, bangun tido dah kena cepat2 bersiap dgn rambut kusut gile...

lepas dah siap kuar kedai kemain lagi dia hayun2 kepala angin tiup2 rambut baru ;P

suhana azlin said...

linda: haha bila rambut pendek dah nampak cam besar sanagt dah budak nih, kenotian toksah cakapla kan..menguji kesabaran sungguh, now i know la apa mak aku rasa teeheehee (-_-')