Wednesday, 21 March 2012

safely arrived =)

alhamdulillah selamat sampai rumah petang semalam, orang malaysia pun dah selamat sampai landed and tengah berusaha menidurkan diri ikut timing msia hehe...seminggu ikut timing europe kan hadap la nak betulkan balik biological clock dalam kepala ;P

alhamdulillah jugak sepanjang perjalanan yang renyah2 tu tak ada apa2 masalah besar...ada la sesat2 sikit and badan rasa tak sedap tapi lumrah lah kan, dah bertukar cuaca bertukar tempat, new places new germs so ada la rasa selsema and batuk2 sikit...bila rasa cam lost and terbangak2 study peta alhamdulillah Tuhan permudahkan dan ada je orang yang offer pertolongan...syukur...as long as takde apa2 musibah or 'malang' like flight delay or ada bencana alam pun dah syukur sangat sangat...

@Bernabeu Stadium, Madrid - travelling dan bercuti dengan si kenit yang dramatis memang sangat mencabar keimanan dan kesabaran -_-' 


kali ni sangat happy, after quite a disastrous holiday to Milan last year untuk cuti-cuti tahun 2012 sangat puas hati...puas membocorkan poket pun ye jugak haha rasain!! time kat Spain tu ok la harga dalam range mampu-milik and currency pun Euro tapi bila jejak kaki Switzerland kuangkuangkuang.....mintak extra fresh milk utk coffee pun nak kena bayau....dah kata pergi swiss kan siap sedia je lah fulusnya itu...memang dah set nak shopping buah tangan dgn belanja utk makan je sebab mahal yang amat! bayangkan sekali makan untuk 6 orang dalam RM400...tengah lapar beb masa tu malas nak convert, utk sedapkan hati i convert GBP je uols haha..belum kira tiket train ke sana sinun lagi tu...

 
@Flumserberg, Zurich - best wooo main sledge ni...haha orang Aberdeen tu macam la tak pernah jumpa snow, over kemain ;P


 
@Colmar, Alsace region, France - very pretty and cute little old town....sangat cantik dan romantik i likeeeee.....main cak cak ni idea Mya, sibuk aturkan orang suruh peluk masing2 punya 'house' =)


banyak benda nak share dan simpan buat kenangan di masa depan dalam blog ni, from planning and research for the holiday and a few tips (plus millions pics of course!)...nanti ada masa kita update satu2 okay...

as for now, Mya sangat happy dapat lepak2 kat rumah at last...every time masuk hotel, every time keluar train, every time masuk airport or every time tengok mama bukak tv kt bilik akan tanya; 'mama is this scotland? mama now we're in..?? mama is there my mr tumble? mammaaaaa...mana scotland mya niii..lambat laa....'

ye, dia sangat homesick. adesss..cmne la bila kena duduk msia ni mya oii...masak la mama kena bagi rasuah macam2 just to keep her happy...cik atie, kamu dah kawen masa tu ada ke masa nak bwk mya layan tutti frutti bagai? sob sob...


11 comments:

shazlinda said...

Best gle lin..aku da lama nk g zurich x tercapai lg...before lik mesia ko wat la siap lust readon nk bg kt princess diva t...Good luck la yer t melayan kedivaan dia sorg2...haha...x pn suh princess diva duk ngan i je la...aku cmpak dia dlm swimming pool klu dia pns...then leh g international school kt umah akak linda ni..hehehe...

suhana azlin said...

swiss sebab dah pernah pegi so xde excited sgt sbb sume dah expected, lepas ni kena pegi tmpt yg x femes pulak hehe...mahal kemain lak tu cesss...

nak melayan kedivaan dia sorg2 tu yg payah tu, dgn mya yg homesick i miss my scotland plus mama yg jiwa kacau sbb no papa ada yg hari2 layan tutti frutti mengubat jiwa lara ;P

swit@kon said...

oh. i'm super jealous. masuk entry kau ni, dah kali keempatbelas aku tgk orang g jalan2 europe. sob sob. bilalah atie nak dapat jenjalan ye.

hehehe. i miss mya n u babe. lama tak goss goss. huhu. nak update pasal wedding pun aku dah tak larat. nak muntah dah. nasib baik almost done. haha.

amboi mya. tanah tumpah darahmu di malaysia nak oi. bukan scotland. hahaha. takpe2 lin, moh le bawak dia balik. atie free masa dia balik tu sampai bulan 9. pastu weekend da start sekolah. takpe2. 'uncle' takde kat kl. silap2 aribulan bawak kau n mya g penang jenjalan makan nasik kandar n jumpa 'uncle'.

ok. dah boleh plan jenjalan ni. mya, sila beli bikini/swimsuit ya!

Anonymous said...

Cantik oi!
Nak pegi europe jugak wehhs!
Jom Atie kita plan pegi. ecewahs, entah bila la tu!
tolong update segala planning and research mung itu, Lin. boleh jadi rujukan di masa hadapan, insyaAllah ;)




~coffeeaddicts~

didi said...

My gosh! My is so pretty la Lin :)

Yantie, jom la plan pegi jenjalan Europe dengan hubby masing2 nanti. Make it a 2 year plan, saving, plan yg boarding murah punya. Kalau kita berlima seronok sikit kan? Unless kau pun dah ada baby la time tu.

Adus...jauhnya berangan!!!

Anonymous said...

Nude Celebrities Pics And Sex Tapes With Emma Watson Nude And Other Like Paris Hilton And Kim Kardashian Sex Tapes, Jennifer Lopez Desnuda, Megan Fox Nude. [url=http://articlesahead.com/celebrity-stolen-video.html]articlesahead.com[/url]

suhana azlin said...

cik ahkon: kesian dia beb, homesick giler...smpi hotel kt edin bgn pagi esok aku bukak mr tumble happy giler dia, pastu dpt beli mag feveret dia ada sticker sume hihi...

haha sure rasa cam weh copek la abes kenduri2 ni sume...enjoy je beb, keep calm and buy shoes wah gitu! ;P

suhana azlin said...

cik puan kopi:

kumpul duit beb jgn x kumpul...ni dah peluang duduk sini kan harus la pergi gak jalan2 mana yg mampu, ko nampak je cam mahal tp ada cara nak bagi dpt murah hehe...dpt jejak kaki, fridge magnet then bajet makan harus best sudahh...tau je le i kan cheapskate ;)

suhana azlin said...

didi:

dream is free beb...berangan jgn x berangan...tp aku agak hangin la airasia dah x fly london, cis sungguh...haha...tp mmg best la dpt jalan ramai2, share adventure and kebodohan nak pronounce new languages sama2 haha..

swit@kon said...

tu la. AA semua pun tanak fly. london cancel, christchurch cancel. camne ni?

btw puan didi : aku tunggu kat NZ tau. datang lah. *cewah!!* :P

suhana azlin said...

mengong kan? mencik aku sama itu gold airlines politikus semata2 haha

NZ?why why why? pas kawen nk pi NZ ke? sila email goss goss sekarang.