Tuesday, 3 April 2012

adam and mya's perfect picnic

adoi. liat benar rasa nak update blog. selalu stuck bila belek2 folder tengok gambar pastu senyum2 pastu sedar2 dah tengah malam huhu...

ok lah, kita mulakan dari ketibaan orang kampung dan aktiviti mereka di Aberdeen. 

alhamdulillah cuaca sangat cantik dan baik sekali at that time, memang best enjoy and picnic, lagipun memang dah set nak bawak diorang berkelah and tapau nasi lemak daun pisang buat bekal...nyumsss!!


 ke Hazlehead Park kita, beg bekalan sangat berat ok

omak omak sibuk setting tempat


 food, glorious food! the main star is nasi lemak daun pisang, ada bekalan dari msia lagi tu from nek mun with love; rendang daging, sambal daun sedap gile and sambal ikan bilis kering from bibik hehe...then ada karipap, buah2, kopi panas dalam termos dan tak dilupakan sepotong tebal red velvet for moi and hot mama....yogurt dgn butter pun ada ko...ish ish ish...fedulikkan pandangan2 mereka di sekeliling,jeles la tuh.. this is what we call a true picnic, malaysian style! ;P


 dua orang budak kena paksa makan, kalau x memang tak boleh main

 nom nom nom...tipical org kita kalau berkelah mesti nak cari spot yang redup...haha...org lain lagi la nak berlengging berjemur...oh..bestnye la hai bila ingat2 balik...huhu..rindu!!


dah selesai tu baru boleh main ye anak2....memang best sangat lah cuaca time ni, matahari full blast, sesekali angin sepoi-sepoi dingin manja menyapu di pipi...fuhhh...lepas melantak nasi lemak layan pulak red velvet disulami dengan hirupan kopi panas cap kapal api..memang betul2 kaw!

the kids memang happy habis..main la korang puas2 ek..lagi 2 hari nak berjalan jauh penuh pancaroba hihi...







 mya yang susah nak suruh berposing

adoi la ini budak, punah impian mama nak posing golek2 tongkat dagu 

penat and give up tunggu the diva, mama mama je la pose, sonang. holaaaa!


dah kenyang and puas main kita jalan2 pulak ke Stonehaven, dekat je ni...diorang memang suka sangat datang tempat ni...taun lepas macam la  tak pernah sampai makan aiskerim fofular line panjang kena beratur panjang tak ingat...but this time kita singgah ke Dunnotar Castle pulak, much more a 'ruin' sebenarnya....pernah jadi location filem Mel Gibson, tajuk entah apa korang baca sendiri je la kat wiki ye hehe...


 no, not this one ye hehe...cottage comel ni kat entrance nak masuk...sangat comel terus terasa macam rumah witch, takpun perasan diri Cinderella, sebab tower tu ala2 castle dlm Disney's movies ;)


 haaa...belakang tu baru la castle dia...nak masuk ada entrance fee and kena hiking sikit turun tangga then panjat balik the other cliff tu masuk dalam castle....dah memang purpose buat untuk defends kan...cuak gak la bila duduk bersidai kat tepi2 tebing tuh...time ni sangat panas dan menyilau huhu...



 spectacular view
mya dan adam dah kebosanan


so begitulah Aberdeen day out adam dan mya the other day, memang best...malam tu balik penat2 terus layan fish and chips sedap kat Ashvale, sampai rumah semua terbongkang pengsan...hihi...esoknya misi menyumbat holiday attire dalam luggage, mencabar, sangat mencabar i tell you...sebab percutian kali ni pergi tempat yang panas dan sejuk...hands down to the master of penyimpanan barang luggage dalam ruang yang terhad of all time; my kakanda menteri fasola kehkehkeh ;P

next entry terus dah sampai Madris okeh, trip Aberdeen-Edinburgh by train then fly ke Madrid plus the adventure mengangkut luggage besar naik turun metro carik hotel memang tak sempat la nak snap2 kan....dengan luggage and bagpack plus menolak stroller mya lagi ape ke he nak sangkut2 kamera besar gabak lagi kt leher kan haha...all i can say is, thanks to printed Google map, we did find our hotel in such a breeze! hurrah! =D




2 comments:

Wishful Seamstress said...

Mya so like suri cruise

suhana azlin said...

whoaa! terus mama perasan katie holmes kau! hahaha...