Tuesday, 3 August 2010

fuhh fuhhh..!

ha..bukan ape..tengah tiup habuk berterbangan kat belog ni ha...lama betultak updatekan..

ye la, we all ni kan amalkan sistem giliran, seminggu bangi then tukar ke seremban pulak..banyak benda yang tak update, roadtrip ke segamat (tempat main dan jatuh lagi dikenang) bersama mak dan adik-adik walking down to the memory lane saat membesar di sana..sedikit sneak preview gambar..eceh! =P


cik driver chomel yang sedang membuat laporan kesesakan lalu lintas serta laporan aktiviti makan-makan kepada big boss di aberdeen..oh dan tak lupa sedang membuat permohonan bantuan kewangan juga haha...

mya dah melepek...alololo cian dia...
panas woh..anak i ni kan puteri raja tak boleh kena panas hahaha


then aktiviti membuat biskut raya (yes peeps, ada orang dah start buat kuih raya iaitu saya! haha) dan eksperimen mencuba Marble Cake (resepi here from Cik Mat Gebu yang famous, review later okeh!) yang bersambung hingga ke weekend bersama ipar duai ku yang rocks hehe...bila dah berjumpa tu memang la bergosip tak habis-habis..bak kata kamal 'mama tu bila bergosip, buat kek dapat makan idop nyawo eh'

muahaha...memang betul pon =P

and now, ada di bangi..balik umah mak ni la baru boleh online...

but sadly, my father in law was admitted yesterday...kat columbia asia seremban for batu karang...semalam petang lepas mak balik je terus siapkan mya and bertolak balik melawat kejap...fortunately everyone was there and sempat berjumpa doktor, so dapatlah dengar penerangan doktor tu about procedure hari ni...we chose the most safest option for the time being, although it will take probably more that 2 times to complete the whole process...iaitu menembak batu tersebut menggunakan laser...entah la benda kat dalam kan so tak boleh bayangkan....apa yang boleh dibantu sekarang adalah bagi support to my ma..kesian dia...banyak kali pesan kat ma jaga makan, banyak minum air, jangan lupa bawak ubat, jangan risau pasal atok (moyang mya) kat rumah tu bla bla bla...hehe bebel la kejap kan...mana nak fikir menantu lagi sorang (bukan i ye yang hehe) yang tengah tunggu hari nak bersalin lagi...

so sekarang ni i kena stand by...bila-bila masa perlu zasss..terbang balik ke seremban balik...the plan is i stay kat rumah tolong bibik settlekan hal makan minum atok and
tolong ambil Imran from school...oh, imran is anak saudara saya iaitu kawan baik mya, sayang betul dekat abang imran dia tuh dah la comel sebab ada taburan gigi yang sangat menarik..hehe..

ok la ye...kalau ada masa i update later...dah la buat biskut and kek tu tak ambik gambar, tu yang tambah malas nak meng update entry whats cookin hehe..

oh ye, biskut yang saya buat aalah Biskut Cornflakes from mama hanis zalikha - aunty nani, Great Choc Chip Cookies from 101 Cookbooks (which adapt from David Lebovitz cooking book about chocolate) dan Sarang Semut from buku resepi antik ibu mertua saya...hehe...purpose buat awal adalah untuk lepas gian baking, nak makan sendiri dan nak bagi mak buyung yang sedang menghitung hari rasa biskut raya sebelum berpantang....

ok, enough for now..have to go sebelum mya bangun..huhu...byk jugak kepandaian terbaru mya yang belum di update..aduh..byk betul nak cerita kan..hehe...

later k, doakan kesejahteraan pa saya dan semoga kami semua tabah and stay together menghadapi dugaan ini..aminn...

6 comments:

swit@kon said...

oh. pak mertua ko admitted eh. get well soon.

anything btau aku. nak memakan2 ni kan. apa2 diskas later!

take care.

WanYgBest said...

salam suhana, thanks for dropping by...hehehe...k.wan pun suka je melepak kat blog matgebu tu, carik idea nak masak apa, tp jarang update blog sendiri sbb final results slalunya x cantik, teknik fotography plak hampeh..huhuhu

selamat menyambut ramadan, bestla puasa kat mesia ;p

suhana azlin said...

ahkon: tu la pasalnye...dok sakit perut je 2 minggu buat test last2 betul pulak...hish, takut gak..kesimpulannya jgn kurang minum air dan byk makan buah ye....

suhana azlin said...

kak wan: sama la ye..selamat berpuasa di perantauan :)

Mursapap said...

Weh!! Gelang tu lawa...!!

suhana azlin said...

hehe tenkiu pinat...murah aje tu dlm 2 pounds je..

(byk2 benda cerita kek dan pa yg sakit gelang tu jgk yg ko nampak ye pinat..that is sooo pi-nat hehe)