Monday, 20 June 2011

sekali dapat makan sampai lenguh ;P


semalam pergi beli groceries kat kedai cina or kedai oriental terjumpa edamame la pulak...i likee!!

kedai ni owner dia Malaysian Chinese Ipoh mali...so mmg kena datang selalu la kan nak beli stok kicap, rempah kari or petis udang hehe...and barang2 dia pun ikut nasib kadang2 datang minggu ni ada Milo...then datang lagi after 2-3 weeks jangan harap la ko nak jumpa Milo dah hehe...so kalau ada tu grab aje ye jgn tunggu2...

thanks to my bestie, Cik Yanti yang telah memperkenalkan edamame di Sushi King saya memang dah jadi hantu edamame every time pergi sushi...so bila dapat beli yang sepaket besar ni memang happy la kan hehe...walaupun frozen sedap je i berebut makan dengan mya you! comel je bila dia cakap, "mama..mya nak edamame...mya nak.." then tiru gaya mama gigit pods kunyah2 kacang yg comel tu ;)

kalau kat sini nak makan sushi pergi Yo! Sushi aje...tp sepiring edamame tu dalam 1 pounds lebih kut..ada la 4-5 batang je...aduhh...mana la nak puas kan...malam tadi 2 kali rebus kacang ni, terpaksa stop makan pun sebab mulut dah lenguh nak mengunyah hahaha (^0^)

tengok tu tak caye orang cakap edamame still hot, baru lepas rebus...sebelah tangan pegang straw minum fresh milk sebelah lagi pegang mangkuk...just to make sure...hehe...

4 comments:

swit@kon said...

hahahaha. ghairah sungguh anak hang memandang edamame itu. mya!!! pinjam straw tu. atie suka! minum air kaler2 lagi best. :P

didi said...

hahahaha

mya tu dah manja sangat k?
kau perlu mengimbangkan kemanjaan dia dengan mengandung sekali lagi.
oit, time senang2 goyang kaki cam ni la buat baby beb. mya pun nak gi sekolah.
apa lagi?

sapa setujuuuuuu?

suhana azlin said...

yanti: time mengandung dulu kan aku gile sushi...haruslah produknya juga begitu dong! ;P

didi: sbb tgh goyang inul ni la dah cam terlalu comfort nak berbaby hehe...takde la beb, we all ada planning lain..dulu time kawen kan bunting pelamin, x sempat nak manja2 kasi chan la nak sambung gesel2 jap...muahahaha....

kamal nak tunggu smpi mya pandai buat susu utk adik baru nak berbaby baru..sonang kojo, kalau boleh cuci poo2 lagi baguih =P

fatinrofiina said...

sis..boleh bg detail tak beli kat mana edamame tu???