Monday, 7 May 2012

si merah baldu lagi.....


ni order dari special customer, aka mi amor ku...dia kan dah berjaya di fully converted-kan to rvc, sekali sekala mesti ada datang ngidam or request nak red velbet...

nak hari esok tapi bagi order malam sebelum tu kul 9...heeshhhh....kita tak suka tau esok nak kek pastu esok baru nak bakar bagai, dah la esok tu Sabtu hari untuk berjimba-jimbaan, dah plan nak bawak Mya pergi main kat park pastu harus balik rumah park keta sat then menapak pi layan costa hazelnut roasted latte...slurppp....nyumms! (perhatian cik lurpak; adalah saya sememangnya terpengaruh dengan testimonial anda lah yg terjebak dgn hazelnut latte ni tahuu?? terus ada costa loyalty card...bahaya wooo...jangan nampak batang idong costa, terbau je pun dah goyah dup dap dup dap...mulalah berkira2 nak tambah points...hellppp!!)

oh anyway, lepas dapat order si customer bertuah tadi dan muka comelnya mintak kek terus la kita sukat2 bahan and bakar kek, nasib baik sume bahan ada and ada balance butter yang memang tak letak dalam fridge...malam2 gitu mana la nak pakai hand mixer motorbot tu kan ..terpaksa la bersenam sket pukul pakai senduk kayu je...dah la oven kita ni x macam oven orang lain, abnormal sket nak bakar kek simple je pun mau makan sejam lebih gitu.. pukul 11 gitu baru settle fuhhh lega...baru la boleh tido nyenyak fikir nak main dengan mya kat taman esoknya..


satu resepi ni dapat 2 layer kek dalam loyang bulat 8", selalu kalau nak bawak untuk potluck buat 2 adunan so dapat lah 4-layer rvc, baru la puas makan tak rebut2 kan...

as usual, cream cheese tu selalu je main campak2...huhu...kali ni dah berazam nak tulis betul2 sukatan sume tapi hampeh, dapat hand mixer dengan bahan sume habis kena lebur huhu..tu yang kadang termanis, kadang just nice...

resepi as usual refer here ok, i malas nak copy paste...rajin2 kan lah diri korang untuk buat ye kalau teringin or nak melayan anak tekak tu, serius sedap and lagi puas hati kut, bukan murah tu kalau beli...kalau malas nak buat and nak order tunggu kita jejak tanah malaya bulan 10 nanti eh..haha perasan ada orang nak order kau!  ;P


4 comments:

DeLancrettLurpak said...

kannn? Sudah ku katakann, kesedapan hazelnut latte tu mmg wallllahhhh!!!

Wey, aku punye RVC pun guna dua loyang 8" tu, tapi aku malas,ku belah dua each of the loyang tu. So dptlah 4 layers utk 1 adunan. Kehkehkeh.

suhana azlin said...

kau la ni, sangat culprit kpd niat nak berskinny skinny hahaha...oh latte...

gile ah, satu adunan boleh potong empat eh? bahaya wooo...sbb itu maknanya ratio cream kpd cake adalah extra..nyumms! ;P

ami wafa said...

lin...kenapakah frosting yg layer atas tu seperti sama tebal je dgn cake layer? ooo...memang lemak berkrim ;)

suhana azlin said...

min: itu sbb kes nak tutup ada sikit kecacatan, and yg ni terlebih cream sket dari cheese sbb aku ni kalau bancuh frosting main campak sesedap rasa, malas nak sukat2 hehe..

last week aku ada order rvc surprise utk mak aku sempena persaraan beliau, suruh deliver kt sekolah tp tgk gambar cam geram sbb nipissss giler okeh layer cream tu...huh dpt kat aku tu mmg stress mak nak makan ;P