Thursday, 31 May 2012

nak order red velvet?


ada jugak yg berminat order kek, bila fon mak cakap 'ada kawan order kek, 3-4 bulan sekali je ada org order hehe..' then mak cakap,'orang 3-4 kali seminggu, kau 3-4 bulan sekali eh'

ala saje je suka-suka buat untuk kawan2 kan, yang penting home made, walaupun senget benget menggigil tangan ni nak 'menulis' and paip border pun ala tarik2 je takde teknik apa pun but somehow home made cake always a winner, no? hihi at least for me la, lagipun kita boleh pilih bahan2 yang terbaik, tahu apa benda ada dalam kek tu kan...asalkan buat dengan ikhlas and full with love insya Allah sedap =)

bila buat untuk orang ni terasa jugak pressurenya, sebab Athirah awal2 dah bitau kali ni kita nak bayar tau? sebab dulu dia mintak buatkan Choc Indulgence tapi sebab baru my 2nd try and banyakkkk gila flaws here and there dengan menyenget and what with white chocolate mousse yang tak berapa nak set tu (more to the meleleh side actually ;P) so kita bagi je la...lagipun saje je sambil2 nak praktis dan melayan my baking curiosity ;P



uwaaaa...tulisan tersenget lah pulak...huhu...yang sebelah tu Talam Roti Paun, my first talam ever! entah serangga apa yang tergigit dah kena talaming-bug lah pulok..hihi...selalu tu baking-bug je...sedap oh talam ni, even mi amor yg tak suka kuih2 manis macam kuih lapis or koci pun cakap sedap...mya pun approve so resepi ni memang best la kan? lagipun ramai sifu blogger yang dah try...later kita share resepi ok? ada tinggal sikit je lagi untuk esok punya sesi talam berposing, tu pun kalau sempat diselamatkan la....

oh yg talam sebekas tu kita bagi kat Thirah gak, saje je sebab rumah dia tengah ramai orang tu..malam ni TukPa nak celebrate birthday dengan Anisah's baby cousin named Adam...tu yang ruang kek sempit tapi nak jugak tulis full, lalu kek comot jadinya huhu...hopefully they enjoy the cake and the talam as much as we did =)

2 comments:

zeta said...

ok ape..drpd i ni..slalu je xmnjd kalau buat cake.. :p
jgn lupa ye share the talam recipe :)

suhana azlin said...

hi zeta!

xpe la kalau x menjadi order je, kt msia tu seronok je byk home made cakes dah skang, and ramai jugak yg muslim kan, ingat lg dulu2 kalau ada party kedai kek yg ada ramai bangsa lain...

the talam coming soon, tp mmg delish! sedap woo... =)