Friday, 3 August 2012

Iftar 2012 - Tetamu di 13 Ramadhan

salam 15 Ramadhan =)

hoih...seperti yg di duga first week puasa mmg rajin snap itu ini gambo masakan..lepas tu...heh heh heh...
bz meh...ada pergi buka rumah membe, pastu si mya ni suka nau dah tido terbangun balik..haih. tak sempat nak main tenet tau....ni pun si kenit dok atas riba mama, dah tido pastu elok kita br pas isyak dia bangun cari mama, siap mata bulat ajak borak2 pasal kawan2 dia huhu...

btw, 2 hari lepas ajak Nurul and family berbuka...moh layan, jgn tenung lama2 pulak ;P

sagu gula melaka

Nurul bawak kuih lapis retro, me buat popia ayam

set Nasi Hujan Panas; Udang Sweet Sour, Ayam Goreng Tepung....

.....dan star kita pada hari ini adalah Kambing Masak Hitam...vavavava...! sedap melampau kut? haha matikla sendiri masak sendiri puji...eh tapi serius ni cuba la kawan2, sesuai sangat masak hari raya nanti...tentiu la cik lurpak selaku die-hard-fan kambing yg telah berjaya memengaruhi gue ;)

mens yg dah tak larat nak menyumbat


tak tido malam si mya menunggu bff dia kakak Sarah and Syahmi, sebelm tidur dah cakap,' Mama, u know...tomorrow is very exciting, because my friends is comingg!! yeayy!' celik mata dah tanya sampai la ke pukul 9 malam...huhu...sampai nak tertido atas sofa...kasihan anakku takde kawan.

muka budak tak bagi kawan balik rumah


adoiii...lemau sungguh rasa...sebab waktu tido dah tak betul, sgt loser ku rasakan....mya ni kalau dah terbangun confirm pukul 2 pagi kang barutertido...asyik cakap hot hot hot....sampai tido kena bukak tingkap, kita yang kesejukkan...over ok? tapi mmg berpeluh peluh pun rambut dengan badan dia, pelik betul...kut balik msia nanti pastu xde elektrik tak boleh bukak aircond rasain lah kamu mya oi....

dah tido lambat, pastu bangun subuh, pastu tido balik, pastu terjaga2 sebab bising bunyi burung berkicauan di dinihari (dah kata tingkap bukak kan harus sound effect bagus jelas lagi nyata), pastu terkelip2 tak boleh tidur, last2 terjaga dah dekat kul 12...ambik kau....loser.

mama pun sama, rasain lah kamu balik keje esok kena bangun pagi ;P


3 comments:

DeLancrettLurpak said...

sedap banget kan kambing masak hitam.. kalau ada ayam masak merah tu nok, perhhh!!!


eh, ko buat puding sagu tu, ko letak dalam bekas agar2 kecik2 ehh?

suhana azlin said...

mmg sedap gilos noks! thank u so very much lah ye...so glad dpt resepi simple tp sedap ni...pastu aku lak masak awal gile, then kejap2 panaskan so the daging lembut2 gitu..

yezzaaa...pakai acuan cupcake yg silicone je, senang nak keluarkan..

Anonymous said...

Je suis intéressé à commencer un blog, et je suis curieux de savoir comment le montant des recettes peut sortir de blogging ..