Monday, 10 September 2012

mya's rainbow fairy cakes


dah lama tak cerita pasal mya kan?

projek membaking yg tertangguh, dah banyak kali mya mintak nak bake cupcake yg so colourful tapi sebab vanilla paste dah habis so mama bagi janji pelesu manjang.

kalau vanilla extract or essence memang selalu jumpa time shopping groceries tapi terang-terang alcoholic jadinya, so cara selamat and tentunya sedap pakai aje vanilla bean paste, wallah! terangkat kalau buat butter cake, makan sambil pejam2 mata gitu.

anyway, nasib baik ada sisa food coloring dalam drawer baking mama.

 next mission: misi menghabiskan stok tepung. only got 27 days to do so.

anak dara ni kalau bagi main sprinkles and dapat lick the bowls..hmmm...habislah...apa apa je la mya, janji mya happy =)









sedap jugak layan vanilla plain cam ni, but agak manis la kalau ada one blob of jam sure mahsyuk ;)



2 comments:

swit@kon said...

mya = kamal.
haha.
jangan marah lin. portion kau dalam mya ada lebih banyak. iaitu kedivaan.
hey babe. do not count the days. enjoy it ye. nanti kita tempah tiket KLM sesama. aku nak g!!!! *eleh, kau dah beli tiket balik sana balik kan?*

suhana azlin said...

haha. muka papa? bangga ada la. =)

enjoy tetap enjoy, tp sedih gak sbb mengenangkan laki den yg akan kurus kering dok sesorg kek sinun huhu..

dtg balik? of course laling! dalam bulan 4 next year nak mintak cuti pjg haha..agak2 lulus ke? ;P