Saturday, 3 July 2010

"..dan kepada rakyat Malaysia yang baru pulang ke tanah air, selamat pulang"

tajuk entry dia atas adalah ayat ucapan pramugari yang saya tunggu-tunggu, second best thing yang tak sabar after bunyi tayar kapal touch down di bumi malaysiaku tercinta...wah! ayat tak hengat! =P

serious you, kalau balik dari oversea yang jauh greetings from kapten or chif FA la yang paling tak sabar nak dengar, definitely will put a wide smile on my face and dalam hati akan senyum juga sambil lompatlompat somersault...hahaha....

alhamdulillah, Tuhan permudahkan perjalanan kami yang panjang....for almost 14 hours flight, Mya mula terkulai atas pangkuan sebelum take off sammpaiiiiiiii diorang announce we will arrive at LCCT approximately in 3 hours...woot woot! there you go Mya! that also means my bon bon duduk melekap atas kerusi tu for almost 11 hours! uwaa....bila bangun tu mencucuk-cucuk rasa cam dah tak nak tengok kerusi dah....hehe...bangun terus mintak meal yang tak jamah lagi, orang dah nak serve second meal pun hehe....

overall,pengalaman pertama naik udaraAsia ni sangat sangat pleasant...memang dari awal dah booked seat yang ada extra leg room(dgn bayaran extra itu sudah tentu), seat paling depannnn kitorang duduk...hehe...just that nak apa-apa kena beli la kan....nasib baik diorang accept GB Pounds, tapi bagi change in RM...ok la kan...papa mya pun dah pesan kalau nak beli apa-apa makanan mya or whatever dalma flight tu beli je la,mahal pun takpe...i was THIS CLOSE untuk klasifikasikan perfume and make up set as mainan Mya,hahaha....

as for Mya, dia masih berjet lag ye....tidur pukul 9.30 malam bangun pukul 1.30 pagi then nak subuh baru tido balik...hadoiii... ada satu malam tu dia dah selamat tidur pukul 5 pagi tapi i yang tak tidur-tidur...mata segar semacam je....parut pun lapar, teringat KFC, teringin nak buat Oreo Cheesecake la..last-last turun dapur dengan harapan bibik dah buat nasi goreng ke hape kan hehe..turun-turun bibik baru nak buat roti jala, join sekali menebar and end up tak tidur sehari suntuk dan sibuk dengan aktiviti memasak...haha..lepas bfast roti jala and berchit chat dengan ma mengimbau kenangan lawak ma and mak datang London, sambung masak lunch, then keluar beli barang, then balik buat muffin, then sambung masak paprik (request by sis in law yang preggie,tunggu i balik nak mintak masak paprik) sampai la ke malam tak tido-tido....haih. lepas dinner ma suruh makan cepat-cepat and pergi tidur....hehe...

as for now,baru balik rumah my mum semalam...kena balik 2 kereta sebab ma kena pegang Mya and balik seremban dengan pa...susah nak berjalan kalau takde orang tunggu Mya, so kawan-kawan sila datang ke rumah mak saya untuk ambil Mya dan saya kalau nak ajak berjalan ye..hehe...

dan saya masih belum mengqada makan makanan msia yang melazatkan...wuuhuuu...malam tadi cik yanti datang lepak borak borak sesi update cerita peringkat pengenalan..haha masih ada banyak phase nak kena update nih...i masak lasagne jek..hehe...tu je yang senang, lagipun kat rumah ni tengah ramai dengan adik-adik-adik (my siblings and cousins) yang suka western food kan so sure laku punya...

hmmm...tengahari ni nak balik sg besi tengok moyang Mya...lepak-lepak and nak beli bahan untuk next session mambaking..hehe...maybe nak try buat biskut or rasa cam teringin nak cuba buat Blueberry Cheesetart...macam sedap kan?

as for my beauty checklist, masih menunggu peluang facial and treatment rambut...hehe...so, anyone willing jaga Mya for 2 hours utk kasi can mama dia pergi salun? hehe....


3 comments:

swit@kon said...

so happy that you're here. yup! yup! semalam adalah pengenalan. itu pun sebab baru balik keja. i letih u. hahaha.

yeay! mya mahu sama godmother yang kiut ni. *ye mya, atie tengah nak carik godfather la nih*

ok. sila plan, bila lagi ni nak lepak. kita keluar aa. bawak mya ukur shopping mall k. malaysia tak bahaya sangat cam kat sana. mya kat sana exotic. hehe

btw, aku lupa tanya kau semalam, kau sumbat mya ngan ubat batuk ke dia lentok sampai berbelas jam. hahahaha

didi said...

yeay!!!!
welkam home babe!!!!

jom2, perlu update gossip yang sudah lama berkulat tapi aku cuba buang kulat2 tu agar gossip tu mcm fresh je.

aku masih cif tapi dah banyak berubah dalam geng! so jom, mari bergosssiiippp!!!!!

suhana azlin said...

cik atie: tula kan...skang ni still jet lag ok, tgh mlm je bgn..adoiyai..as for next week jadual bz, so maybe the week after..hehe...

didi:ye cif! haha aku dah dpt pengenalan dari yanti so imlooking forward utk full chapter and of course dgn keahlian penuh geng hehe
p/s: easter egg tu dpt penuhkan nafsu mengidam ko ke x? =P