Sunday, 27 June 2010

selamat tinggal sayang

its time.

its almost 8 am now,sekejap lagi dah nak memulakan perjalanan yang jauh...10 am naik train ke Edinburgh, sampai around 12 then tunggu flight ke Stanstead, London pukul 5 pm...then tunggu lagi for flight to KL 12 midnight...fuhh...sungguh mencabar kan? entah-entah sampai London i dah pengsan..hehe....oh, kali ni first time naik udaraAsia for international flights ok (because of the current world's economy, what else? =) )...fingers cross everybody, lets hope beberapa carita tak best about this airline regarding their international flights to UK was totally untrue...hehe...and insya Allah touch down LCCT around 8 pm, Monday...gilak betul...dari rumah Aberdeen nak sampai KL almost 24 hours...entah-entah sampai rumah tak mandi tak makan terus tidur...haha....tapi kan, yang bestnye ma (my MIL) dah amik order tanya nak makan apa...wooohooooo....teehee....chumel kan ma saya?

barang dah siap pack, tinggal hand carry je yang tak siap lagi...penuh dengan susu, kudapan, mainan, bukuan, lagi kudapan, aksesori nak tidur...macam-macam lah...dah tak nampak macam hand carry bag dah aku tengok muahaha....yang penting passport, ic uk, ic msia, lesen, anddddd yang palingggg penting kad kredit, kad insurans dan segala macam atm card semua dah ada ye...hehe...

to my mi amor, sayangku, chentaku dan segala-galanya lah...goodbye sayang, jangan kurus sangat ye....ada karipap frozen dalam fridge untuk kunyah-kunyah tgk bola after dinner and i've iron all your clothes(except those 2 shirts from the last laundry session yesterday)...oh, and i've labelled the salt and sugar container as you always confused which one is which (both of them was put in the same colour of cases)

lepas ni takde tukang buat air,tukang gosok baju(syahdu pulak imagine dia kena gosok baju sendiri ish ish), tukang garu belakang and tukang urut okey...tapi mesti best sebab kalau kentut kuat-kuat pun takde orang nak marah and takde suara cinonet cakap 'ppoottt...' hikhikhik...

oh no, being a drama me, even typing this entry makes me wanna cry...hadoiii...belum sampai airport nak babai babai lagi nih...bukan apa uols, cuba bayangkan hubby korang duduk sorang kat tempat orang, takde sedara mara lain, balik keje takde 2 orang perempuan mengada mintak perhatian, paling sedih nak tidur still lapar sebab makan sandwich then minum air banyak2, terus tidur utk lupakan rasa lapar, weekend pulak jalan-jalan kat bandar sorang-sorang, makan ayam tandori dgn shish kebab sorang-sorang, tengok movie sorang-sorang...sedih bebeno hati teman ni rasenye...sunyi wooo...sini bukan cam kat msia tu, yela tempat orang kan...sob sob...


LOTS OF HUGS AND KISSES AND PLEASSSEEEE PLEASSSEEEE PLEASSSEEEE TAKE A GOOD CARE OF YOURSELF OK...AND PLEASSSEEEE PLEASSSEEEE PLEASSSEEEE DON'T BE SO KURUS KEREMPENG...ME NOT LIKEE! AND YES ME SO JEALOUS!

NotaNota: berdoa Tuhan berikan kesihatan yang baik pada kami dan permudahkan perjalanan yang jauh ini...aminnnn....

4 comments:

swit@kon said...

to kamal - take care. hehehehe

aku plak syahdu baca entry ni.cilakui. takpe2. kojap yo.

to lin - esok malam baru ko sampai rupanya. gile aaa. but, i am happy. at last. kawanku pulang. please spare a day for us to have dinner together. oh. rindunyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mursapap said...

And due to this, EnK will value his wife and daughter even more!!

didi said...

laki aku pun lalui hidup sorang2 lin

maka aku boleh bayangkan

huhu

suhana azlin said...

yanti: tu la kan...best gile dpt gosip dgn ko mlm tadi kuikuikui...next session tunggu aku roger eh..kalau ko amik aku ngan mya lagi bagus dong..kekekeke

pnut:iye,paling sedih bile dia ckp terdengar2 bunyi mya merengek and ingat mama tgh tidurkan myatime dok sorg2 tgk tv..huhu..

didi:wpun kamal akan balik seminggu this weekend, tp aku syahdu syahdan bile ingat yg dia akan puasa sorg kt sana, again.... T_T