Tuesday, 21 February 2012

a slap on the face. or, is it my b***?

bukti anakku yag bertuah tu memang like mother like daughter semalam.


mya: mama, can i put you in the oven?
me: what? why? don't want laarrrr....
mya: sebabbbbbb....seddapp mama tu..nyum nyum... (gigit2 kaki mama)


pang! ambik. slap on the face, my tembam face. -_-'


adoi mak aiii....terguris hati mak. begitu 'sedap' kah daku?
haha dah tau lagi mau tanya...mya ni cam tau2 je, mama memang dah plan nak pergi jogging la lepas anta mya school. tapi selalu je rancangan jogging ter'detour' ke window shopping. eheh.


ala kira bersenam apa? good 2 hours of brisk walking and strolling and relaxing and and..err...sambil makan maple pecan plait sedap?


so hari ni saya pun pergi la jogging lepas anto mya bertuah tu tadi.


pancitttttt takkkkk ingattttt...uwaaaaa....serius kembang kempis idong naik bukit.


tapi cuaca sangat best; matahari menyinar indah, burung berkicauan, angin sepoi2 kejap sejukkk kejap makin sejukkk..haha...spring is definitely on the air, udara sangat manis, semanis pucuk2 daffodils dan bunga kecik purple yg tak diketahui namanya yang dah mula bertebaran di tanah.....


siap terserempak dengan mi amor yg on the way balik lunch lagi. hahahaha....terus terkontrol balik kembangan lubang idong tadi uols, semangat sikit semangat!


sebab terjumpa kat traffic light, lambai2 manja aje buat isyarat babai babai pastu sambung larian. 


fuhh fuhh fuhh...


lambai makcik jaga lintasan jalan kaki budak sekolah...
lambai pakcik depan sekolah mya..
lambai sana..lambai sini...


sekali tapak kasut terkopak daaaa...haish. ari tu dah terkopak, den baru yo gam kan lekat balik. ni dah kopak balik. apakah maksudnya semua ini? hah? stress ai.


tau tak baru je berazam nak jogging hari2 lepas anta mya? cubaan sungguh.




makanya perjalanan (bukan 'larian' lagi nampanya heh) diteruskan ke kedai runcit. shopping sayur mayur pun jadik la janji dapat masuk kodai.


ohhh crap, alangkah bagusnya kalau dapat jadi joggaholic seteruk penyakit shopaholic and bakingholic akak ni....


*SIGH*

3 comments:

swit@kon said...

hahaha. sit up kat rumah. bukak video workout or yoga je. aku pun dah nampak spare tyre. kena risau sebab baju tak muat mati la. nanges.

comel je jumpa kamal. hahaha. kiss mya comel tuk aku!

suhana azlin said...

haha tu la kan? sini kecik je beb, dah kate opis dekat dgn rumah. sure dia pun ya ampun bini aku ke tuh? semangat sungguh! ;P

sekarang tgh makan oat ye, mulut terasa nak snacking aje. gelodak dalaman tak nak capai cokelat uwaaaaa.... T_____T

Mursapap said...

Expresi cuaca adalah sgt indah dan over. Mmg boleh imagine mcm mana hidung kembang kempis, mcm mana lari control, mcm mana terkejut kasut kopak..

Semua ala-ala drama ok!

Good job!