Thursday, 8 November 2012

demi masa...

...sesungguhnya manusia itu dalam kerugian.

memang sangat rugi, rasa loser and takde arah tujuan and goal-of-the-day.

but i do try to look at the brighter side;
- settlekan fotocopy all documents for pertukaran strata title rumah comel kami
- buat surat untuk lawyer
- google up 'pengurusan kewangan jabatan kerajaan'
- 5 minutes later open joy the baker; bread recipe section. (how can you choose finance over yummy things, right?)
- follow up servis tanya penempatan
- follow up bph pasal kuarters
- change to cheesecakes recipes *droolinggg...*
- update information for kewangan (more to tanya dapat gaji on time ke tak hehe)
- print out recipes (cinnamon pull apart, mango cheesecake, light cheesecake, kek lumut)
- settlekan bayaran rumah nenek dengan m2u
- follow up pasal penempatan lagi
- call orang kedai tinted kereta tanya harga untuk calculate my budget for safety tinted
- follow up servis yet again (hehe seriously if it were me sure dah annoying dgn makcik sorang ni ;P)
- print out yet another recipes
- order set comforter dengan my fren for baby sofea (oh yay! my sil safely delivered a baby girl last 2 weeks)
- and for today, organizing my recipe book yang seriously dah worn out. err..even my mil using her ipad while refering to a recipe -_-'

okay okay. seriously you can do all that in 1 day, tapi nak buat macam mana kan.
hari ni harus organize balik my recipe collection. dah siap beli ring folder siap dengan compartment untuk ikut kategori masakan. cewah! well, we'll see. ;)


 tengok la tuhhh...bergondong gandang dengan segala benda, cuaca tak menentu sekarang, kalau panas tu fuhh panas betul! sampai 3 botol bekalan air ku telan. then dah panas tetiba awan mendung, jadi harus sediakan payung sebelum hujan since i have to park my car outside. keluar kereta siap ada uncle tegur 'wah ada payung ka?' ye la uncle panas mehh...

on the other hand, doakan lah saya dapat department yang ok ye? honestly tak kisah pun dapat mana-mana. rasa takut,gementar,excited,sedih eh semua lah kan, sebab i know ke mana pun diri ini diletakkan have to learn from scratch jugak. so gurls, please embrace yourself with my bimbo questions okey? haha.



2 comments:

Ila Ramliey said...

kat kem manakah itu???

suhana azlin said...

haha

sape yg pernah berenang2 kt cni sure kenal sofa ni kut? ;P