Friday, 9 December 2011

frozen mode


minggu ini adalah super-lemau.

oh ye! berita paling best minggu ni is my bestie didi dapat baby!! woot woot! elok pergi check up biasa tup2 esok kena c-sect...hihi teringat time beranak mya dulu, pergi check-up biasa terus kena warded kuarkan baby.


cuaca makin sejuk tak hengat, semalam dah start ribut angin around Scotland, gale-force org sini panggil...memang teruk, especially area Edinburgh and Glasgow...semalam half day je most office kat red-alert area dah tutup....high street Aberdeen pun tutup sebab lampu hiasan Krismas yg bapak besar jatuh atas jalan, jalan nak ke Banchory tutup terus sebab pokok tumbang dan yang paling bahaya but a bit funny is hubby's colleague saw this person yang pakai baju hujan 'terbang' kejap ditiup angin kt tepi jalan...

so memang sah sah la perintah berkurung berkuat kuasa secara rasmi oleh papamya =P

mya pun dah batuk and selsema...last sekali bawak dia keluar is Sabtu lepas, ada Christmas Fair dekat bakal sekolah Mya....dokek yo...jalan kaki 5minit dah sampai sekolah...alhamdulillah dapat yang dekat, sangat convenience especially dalam keadaan cuaca macam ni and dia pulak memang start term tengah winter bulan depan.

citer pasal pesta krismas sekolah mya; target pergi sebab mya nak face painting and mama pulak nak bawak something for homebake's stall..


elok pulak dia diam...baru betul anak dara suka org belek2 muka tak gitu? ;)


sempat amik gamba depan tingkap kelas hihi
tangan genggam sebab time ni sejuk gilerrr brrrr.....


contribution for home bakes; Fudgy Brownies....adeh, tengok gamba ni teringin la pulak....brownies yg chewy dan liat memang kelemahan saya


.....and Strawberry Cheese Tart, pastry case tu boli je dek non sonang kojo ;)


gambar tak sempat nak snap banyak2...sebab buat indoor dalam kelas2 and dewan...so dengan orang yang ramai dan padat tu nak jalan pun susah...korang jangan imagine bangunan sekolah dia cam sekolah kita kek msia nu..sini bangunan sume lama2, kecik comey je...mana la ada balkoni besar dengan laluan yg spacious in between sume....huhu..lepas drop brownies and tarts, buat face painting, singgah beli buku kt gerai used books and toys terus mya ajak balik...cik mya kita ni memang....dia mana suka kalau crowded and orang ramai 2 sangat, rimas!



the rest of the day sila panggil dia butterfly ok, not mya, i'm butterfly....

mya..eh silap, butterfly oh butterfly come eat...butterfly nak wee wee? butterfly cold ke? haha...

oh, papa baru beli toy kitchen as birthday present (lambat betul tunggu hadiah ;P ) nanti la mama snap gambo ye...esok ada tetamu ni so sibuk sket la nak prepare2

till then, have a nice weekend everyone! tata!

5 comments:

swit@kon said...

butterfly dah makin besar la.
atie missed butterfly so much.
:D

dia masuk sekolah kau buek apo lin? :D

suhana azlin said...

so far apa lagi sopping ler der..hehe..

aku punya term shopping simple je; pi kedai buku or charity shops cari buku mya and baking books for mama, pastu ngabihkan duit beli butter dgn tepung buat main anak beranak hehe...

skang dah byk nama part from butterfly; doctor mya, shopkeeper or chef mya =)

swit@kon said...

ecececece.
dah pandai skang!
tak lama lagi dia ada bf lin. budak dah sekolah la katakan.
hahaha

suhana azlin said...

erk. jgn bf ajar kissing sudah. hahaha mau fengsan mama =P

swit@kon said...

"mama. tadi masa mya gi school (insert name here) kiss mya la mama."

erk