Monday, 16 January 2012

my first day of nursery =)


semalam dah start sekolah, yeay! tak sangka malam sebelum tu mak budak ni yang tak boleh tidur hihi..papa sangat sibuk huhu tak dapat nak join. nevermind lah kan mya. actually first day ni just visit je, kenal2 dengan cikgu, get familiar with the environment sambil mama isi borang mana yg patut.

esok start sekolah ok mya, no mama tau. and no they don't do face painting here EVERYDAY ye. sebab masa bawak pergi christmas fair hari tu ada face painting dah masuk2 pintu sekolah je mintak face painting. hehe. nanti la mama beli face painting kit, kita main la solek2 puas2 ye.

 muka tahan sejuk, lepas tu menguap..sabar je la.

 kitchen and cleaning area, tempat budak2 tolong cikgu prepare snacks =)

 with Ms. Luwit, one of the teachers


all labelled individually - cloths pegs to hang your jumper/jackets, shoe box and spare cloth's bag...oh yg bergulung kat dinding tu 'pigeon hole', kalau ada surat or makluman utk parents pandai2 la amik yg ada nama anak korang ye.

malu mak nak kuarkan kamera gabak ni huhu...tapi takpe demi nak tunjuk pada papa persekitaran kelas mya ku tebalkan muka jua haha...dah mintak izin nak amik gamba, pastu terpaksa buat muka tak malu sebab kamera besau gila hehe...

so far sangat excited nak tengok perkembangan mya, harap2 pandai la dia bercakap dengan orang takde la angguk geleng senyum aje kan. as for snacks, dont worry. tengok mama pakai tudung pun cikgu dah tau Muslims tak boleh makan meat. lagipun diorang jarang serve meat for snacks, mostly noodles, pastas, toasts and wajib ada fruits. only milk or plain water for drinks, no sugary drinks. bagus  bagus..kurang sikit makan gula, tengok tv pun kurang lepas ni, fuhhh lega mama. sekolah ni multicultural, international kau...malaysian, indonesian, filipino, bangladeshi, polish semuanya lah ada. and depa sume respect apa2 pun religious restriction yg ada. 

dan selalu aktiviti yg dibuat base on perkembangan semasa. kalau easter tema easter-buat easter bonnet, easter egg, kalau krismas tema krismas macam buat krismas kad or biskut krismas. macam sekarang ni in conjunction with raya cina masa main masak2 buat stir-fry, menu snacks pun makan noodle with sweet and sour sauce and baking session buat chinese cookies. annnddd....paling best, mya's first rombongan cik kiah ke chinese restaurant for chinese new year's lunch next week. so comel kan ramai2 naik bas dengan classmates. mak budak nak menyebok pun ok je, as any assistants for trips or outings most welcome ;)

mya sayang, kat sekolah jangan garang2 ok. kalau ada budak bising jgn nak 'shhh! shhhh!' kan anak orang pulak. kalau kelas bersepah tolong teacher kemas ok. and most important, tell your teacher kalau nak wee2 or poo2. good girl! calit sikit! =D

2 comments:

Wishful Seamstress said...

mya's teacher is hawt!

suhana azlin said...

very very hot okeh...nasib baik bukan papa mya yg anto ;P