Thursday, 20 May 2010

di teman taman

minggu ini miggu yang sangat aktif, sebab almost hari-hari keluar berjalan keluar..hehe..kata nak excercise kan...kena la rajin shake your bon-bon baby!

after all, the sun shone the whole week and you just can smell the sweetness of the spring air....jadi untuk duduk memerap dalam rumah adalah sangat rugi ya...

trip paling best adalah bawak mya main playground...punya la happy dia dapat lepas lari satu padang..hehe...these pictures below taken along the way nak ke playground..and also at my favorite park, Duthie Park..enjoy! =)

saya sangat minat sama ini pokok merah jambu...kalau nampak mesti terasa hati berbunga-bunga....

kasi close up sikit...

muka budak happy dapat keluar rumah main buai seperti yang dijanjikan

panjat jangan tak panjat

gelakkan mama yang pening naik merry-go-round

tulip...my fav...bunga rasmi waktu percintaan dulu-dulu...punya la mahal so dapat 2 kuntum jek almaklumlah student kan time tuh hehehe...kat sini murah je 3pounds dapat 2 bouquet ok...bukan 2 kuntum ye...

tulip lagi....

main cak-cak belakang pokok...

pokok yang masa winter dulu dah lebat berdaun..mya tgh fikir macam mana nak lari dari mama

berjaya lari jauh sikit...dapat buat mama kejar best nih...

smile! =) mama yang syok sendiri
statue peringatan pada founder duthie park, Miss Duthie...taman ni open to public since 1883..bayangkan diorang boleh jaga cantik lagi taman ni after perang and all those things...kalau kat tempat kita time zaman parameswara kut...haha sori la cikgu sejarah, saya tak ingat la =P

tak tau nak tulis ape =P

tasik comel

i just love the colours...dont you? =)

rumah tumpangan kat taman...kut..hehe..tak sure tapi sebab kat sini memang banyak guest house and dia ada tulis papan tanda 'East Lodge' kat rumah ni =)

adalah sangat penat bawak budak kecik pergi taman waktu dia patut tidur siang...Duthie Park ni takde la jauh sangat, macam jalan kaki dari kolej nak ke kelas...or dari ofis jalan kaki pergi alamanda...lagipun ada angin sejuk-sejuk manja bertiup kan...tapi...kalau si cinonet meragam nak mintak dukung and kena berjalan kaki naik turun bukit penat okeehhhhh...huhu..sebelah tangan dukung mya sebelah tangan lagi tolak stroller..tak ke rasa nak nangis T_T

but after all, its all worth it...sebab otot-otot kaki dan badan ku dah terasa kejang-kejang...hehe...tu la sape suruh lama tak exercise, padan muko den =P



3 comments:

swit@kon said...

i miss budak bibir mungil - mya!! balik la. buat birthday k. nak bagi pressie. sebelum atie bagi pressie, mya kena belikan atie kasut! :P

suhana azlin said...

hikhikhik...kalau xde party pun musti bg kite peresent tau...

mish u too la anty atie! =D

thesweetlittlecat said...

cantiknya scenery..