Monday, 31 May 2010

Glory Glory Man United

entry kali ni nak update pasal trip ke Manchester...huhu then baru kita letak gambar Glasgow pulak..tak gitu?

Tarikh: 28.3.2010
Lokasi: Manchester
Motif : Melawat Stadium Old Trafford of course! hehe...tak dapat tengok game live dapat masuk stadium tengok bilik player lounge pun cukop la kan....

kesimpulannya saya sangat sukaaaa! hehe..i yang selama ni dok sibuk-sibuk teman wpun tak paham bola(everytime tengok match kalau ref tiup wisel mesti tanye kenapa and setiap kali tu jugak la kene terangkan apa itu off side dan sebagainya haha) and support mi amor tengok game kat tv pulak yang terlebih sexcited...hehe...masuk je stadium macam terus imagine what was it like to be in here watching the match live in action? with all the crowds and thousands of people chanting heavily...gegar weyhhh....mesti syiok kan?

we all amik pakej stadium + museum tour which cost around 10-13 pounds per person kalau tak silap la...tour adalah in a group of around 20 peeps, ada session by session (apparently we all terlambat ikut schedule but fortunately orang kaunter ok and bagi masuk next session) and ada sorang tour guide yang akan terangkan sejarah salah silah dan segala mak nenek fakta berkenaan stadium tersebut, gitu.....antara fakta yang best adalah facility khas utk supporter OKU...OKU yang register club akan dapat tiket free tengok game (ada la sistem cam giliran kan) best kan? dapat seat yang best pulak tuh...seat tu khas untuk OKU and susun in pair sebab si OKU ni boleh bawak sorang kawan untuk tolong dia....best wohhh...dah la free, seat best, boleh bawak membe, dekat dengan toilet and access pintu keluar...bagus betul la..kagum i...dan dan je cakap kat mi amor jom la kita register as OKU fan hahaha...banyak cantik muka =P

ok, jom kita terjah!

player's family lounge...tempat rehat untuk gf, wifey, mak pak sedara player time ada match...best woo ada bar. tv(of course la kan) and serve makanan sume...semangat okeh pakai jersey MU khas untuk rombongan hari ini hehe....

Munich Tunnel - sempena memperingati tragedi kapal terbang terhempas kat Munich yang full of MU players...just to think of it, adalah sangat sedih...baca cerita pengalaman player yang survive (one of them - Harry Gregg siap selamatkan a few people form burning plane) in that crashed and how they describe the situation aftermath.....8 players didn't survived (including 1 star player yang i tak hingat nama but hubby ckp dia tengah top macam Rooney top sekarang at that time) and despite those loses they still manage to regrowth the team...amazing isn't it?

lampu tu adalah untuk bagi pencahayaan kepada rumput untuk memastikan kesegaran dan kesuburannya pada musim sejuk ya kawan-kawan...ingatkan nak cari apa la suluh lampu kat rumput tuh hehe...patutla rumput diorang cantik je kan tak macam rumput kat stadium msia,over dose cahaya matahari kut... lol


hehe...tengok papan ni i bayangkan si ferguson dok semangat membebel strategi game or marah-marah si budak mentah rafael after 1st half game sebab asyik buat mistake ajer...haha dah la pakcik kolonel sanders tu garang...


van der saar rocksss! makin tua makin berisi taww...i loikeeee....!!!


amik gambar dengan baju rooney and giggs haruslah kannnn....baju pun baju lah...


gamba ni i yang semangat lebih suruh hubby diri kat tengah-tengah bilik siap tunggu sume orang keluar haha...pastu snap cepat-cepat takut kena tinggal dengan grup...kalau sesat masak la nak cari jalan keluar hehe..

suka gambar ni...letak mya dekat baju player termuda adalah disengajakan hehehe....

lorong ni la tempat player MU keluar masa game nak start...diorang siap pasang speaker orang bersorak lagi time kitorang keluar ikut sini...hehe...ambik feel beb...kawasan seat belakang saya di sebelah kiri anda adalah area untuk family yang nak tengok live...sebab tu la lepas je diorang score goal mesti lari nak babai-babai bagi flying kiss kat anak bini kat sini...hehe...


nampak ada orang cam boring je kita mesti cepat-cepat suruh dia amik gambar bertiga ok...susah ni nak ambik gamba together gether...hehe...

wah wah wah...ni tempat ferguson duduk ni uols! excited i okeh! puan wan mai, anda mesti perasan setiap kali game kat OT ni mesti ada pakcik bai singh (betul ke eja cm ni ek =P) yang duduk dekat area sebelah team MU kan? haha...i dah sampai seat tu ok jangan mara... =P oh when i said 'setiap kali' tu memang EVERY GAME OK...dari zaman hubby i layan bola kt mamak taman u skudai lagi mmemang situ la seat si pakcik bai tu duduk...dah dia duduk dekat hot area sebelah kamera konfem la femes kan? mai, kalau hang tak caye next season nanti hang tengok eh...hehe...


alololo...hepinye dia...padahal my time ni tengah ngantuk gile okeh...

habis tour, dah shopping souvenir kasi snap-snap luar stadium pulak...

haha ini perempuan dia yang excited lebih-lebih...motif; nak posing tayang beg-murah-beli-kat-gerai-tapi-nampak-kellass

mya dah selamat tidur...akhirnya uols...jalan kaki balik ke stesen tram terdekat...memang dekat pun tapi sejuk yang hamat masa ni, kena jalan laju-laju sambil amik gamba laju-laju hehe....

dah dah jom balik...bye bye old trafford, ada rezeki kita datang lagi tengok game live in action ok?


sekian, laporan jalan-jalan kali ini...sehingga bertemu lagi dalam episod akan datang - Glowy Glasgow.


8 comments:

thesweetlittlecat said...

i am so damn jealous rite now!!

ooohh, bilakah turn i plak nk ke sana??!!

Lady said...

waaaaaaaaaaaaaaa~~~ yang ditunggu3 dah pon muncul! thanks so much beb! meremang bulu roma bila baca ur entry nih. seriously, kalau tengok live, segala lantai dan dinding harus bergegar! time tu rasa macam tak selamatnya duduk kat atas~

betul betul.. teringat bhai itu. heh. im so jelous.. tapi tak pe.. at least boleh cite kat orang,

"ele... kawan aku dah sampai dah kat seat Ferguson n bhai tu la..."

tumpang glemer u~

Mursapap said...

Apa yang dapat dikonklusikan dari entry ini adalah: Bag murah-beli-kat-gerai-tapi-nampak-kellass adalah KELASSSSSS!

:)

swit@kon said...

1. aku tak reti bola2 ni. sukati korang lah. hahaha.
2. aku suka jenjalan, so agak envy dengan trip ini.
3. mya memang chomel, oleh itu sangat tidak sabar utk cium dia - kalau dia nak kat aku la.
4. uh uh, Lin ada Kelly Bag HERMES uolssss. melets. aku pun ada satu beg-murah-beli-kat-gerai-tapi-nampak-kellass itu. Kelly black faux croc lagik.

oh. mau ngantarin duit ni!

suhana azlin said...

sikucingmaniskecil:hehe..relek relek muda lagi,kumpul duit then plan trip ke europe okeh!

lady:see, i told myself u mesti kenal itu uncle bhai punyer...hehe...masuk pun dah meremang beb, ye la just to think of 'oh my, kat sini tempat aku tgk live dlm tv tuuu...jakun2...' hehe...

mursapap:tenkiu tenkiu...i tak kisah brand2 nih janji nampak kelass kan? ;)

ahkon:
1.aku pun x reti bola tp menggelintin sexcited masa tuh ngalahkan kamal muahaha...
2.ye, sila kumpul duit plan trip umah mya taun depan
3.dia sgt takut org,kena spend sejam dua baru okeh hehe
4.hermes beb hermes..byk gilak choice tp aku amik yg murah2 aje, nama je gerai tp mahal nak mampos dah la sombong huhu..

sila hantar duit dan spec brg idaman ya..lengkap dgn style diminati dan saiz =)

Lady said...

er... nak kirim sesuatu jugak bole ke~ :D

suhana azlin said...

bole...apa tu? ngidanm eh? =)

Mijoe said...

cool!!!!