Friday, 7 May 2010

London Trip - Stadium(s) Visit

haha..baru teringat entry citer jalan-jalan london tak habis lagi...huhu..gila basi -_-'

trip kali ni hubby siap allocatekan satu hari untuk tour stadium okayyyy...nak snap2 gambar je so pergi 2 football club yang paling besar la kan..kalau nak pergi semua yang around london ni memang meroyan la i...bila nak shopping kan? hehe...dengan mak and my mum inlaw sekali kena hangkut pergi stadium kehkehkeh...diorang cam blur-blur je bila kata 'esok kita pergi stadium bola eh' dalam hati mesti cakap 'stadium? aduih...haku x sabar nak gi oxford street setadium pulak bebudak ni bawak' kuikuikui...

ok. jom kita cuci mata tengok gambar. nak citer pun bukannya ada modal, nama pun melawat stadium nak amik gambar je kan hehe...nak tau sejarah stadium bagai korang lagi pandai kut? i bukannya reti sangat pasal bola nih.. =P

sasaran pertama, Emirates Stadium for Arsenal FC.

err..bila die hard fans MU melawat rival club inilah natijahnya -_-

muahaha..dengan nenek2 mya sekali kena paksa buat sign x besh =P

shopping souvenir...haaa sesi macam ni i likeee... =P

depan stadium je la kan, janji nampak nama setadium tuh haa..

gambar gediks harussss uols....
konon vogue la tu buat gaya gitew..dgn harapan bila cekak pinggang boley nampak selim T_T

ok dah jom kita balik...stesen tube pun memang nama arsenal...dah la stesen ni kat bawah rumah orang..pelik pelik...entrance stesen pun cam kat tengah-tengah deretan rumah...kira cam jiran sebelah pintu jek...


dari Arsenal, kita terus ke sasaran kedua; Stamford Bridge Stadium, Chelsea FC.

haha takde modal lain..balik-balik gaya ini...

masa ni sejuk yang amat...brrrrrr....tengok tu langit pun gloomy jek (bila je cerah kan?mmg tak pernah huhu) dan semua orang pun dah penat dan lapar jadi dah takde mood nak berposing bagai...perut pun dah kembong makan Pringles dalam kepala masing2 terbayang makanan kat Bonda Cafe je...nyum nyum...

akhirnya, kini pasti!! awww!dalam hati bunga-bunga nyanyi lagu kak nita hehe... nikmat weyh sejuk-sejuk dapat makan lauk panas gini..dah la turun tube hujan so sume lajuuuuu je jalan lari-lari manja...nasib baik kedai chomel ni tak jauh dari stesen...kedai ni memang chomel, tapi cam biasa i lupa nak snap gamba depan kedai nih...lapau melampau mana nak ingat snap2 nih...

itu je la kesudahan bab lawatan setadium...cam boring je kan? hehe...petang lepas makan tu family my uncle pergi sambung perjalanan Oxford Street (diorang ni memang tak habis2 shopping i memang jeles tak hengat kat anak2 dia..main amik je sume brg pastu nak bayar paru ingat nak carik ayah diorag..huhu) while we all kena balik bilik la uols, sedih kan? sebab ape? si drama queen junior ni la dah meragam habis...nak tidur wajib atas tilam..setakat dalam stroller kecik tu tak dapat golek-golek jangan harap la dia nak lena T_T

macam ni la nasib orang melancong dengan anak kecik kan...nak buat macam mana..lagi pun perut pun dah kenyang, cuaca pulak makin sejuk..apa lagi beb mata pun kuyuuu jek...dengan mya yg bad mood nak sambung jalan-jalan shopping pun memang malas...jeles tawww, tengok orang lain tu anak diorang baekk je duk dlm keta tolak tu diam-diam, ikut perangai sape la ni suka nak merengek-rengek (ahaks!) ngehngehngeh...

ok la eh, next kita citer lawatan stadium yang best pulak - Old Trafford yang memang bandar nya nampak tua hehe...later darlings!

p/s: tengah citer pasal lawat stadium chelsea sambil dengar hubby ngomel2 marah2 sebab chelsea dah score 2-0 dgn wigan yg main 10 orang..kehkehkeh...siap ckp huh tak nak dah tgk bola lagi lepas nih (elehh..dah kalah bole ar ckp cmtu)..sori la darling, mmg ni last game of the season kan? dah takde harapan mANu nak menang kalau gitu....lepas ni kta tunggu world cup okeh =)

3 comments:

Lady said...

alaaaaaa..haku berdebar-debar nak nengok old trafford! hohoho~ tak pe tak pe, i tunggu next entry~ kihkihkih.

p.s. i pon terus tido bila nengok chelsea dah 2-0 n wigan main 10orang. MU dah takde chance~ (T_T)

suhana azlin said...

hikhik...sabar ye..yg tu mmg best giller sbb amik yg tour stadium...

hubby aku pun cam tensen jek tgk game semlm, sekali dekat 10 dia bantai..kihkihkih...hancus berkecai punahlah impian...

thesweetlittlecat said...

i hate chelshit!
aku tgk 1/2 jln pastu nyesal..