Sunday, 6 November 2011

raya tak raya


best ke korang raya haji? we all kat sini hampeh duk rumah jek kehkehkeh...this weekend baru ada jamuan makan2 bagi yang buat korban kat sini...yummeh! so simpan je la perut tu ye...nak masak rendang baru je 2-3 hari lepas menu rendang, nak buat kuah kacang dengan lodeh mi amor tak suka so malasnya nak bersusah payah masak setakat makan sorang2

frankly speaking me and raya haji memang selalunya tak sambut mana pun...kalau zaman bujang dulu setakat tolong mak and mak usu masak2, setting meja, settlekan kek raya (orang dulu2 selalu panggil 'kepala meja' tak silap), then sampai masa gi solat raya tu je la. dah duduk kt tempat orang ni lagi la beb, takde rasa apa pun. nak gi solat tengah percutian bulanan, malam tu pulak tido lambat main tenet so pagi tu sejuk2 sedapppp je golek2 bergulung atas katil borak2 dengan mya sampai kul 9.30 oopss! ;P

hari raya mya and mama cuma sibuk buat 'sampah' sepahkan rumah...lets get artsy mama!

orang suruh senyum buat muka konon comel



puas dah setting gambar ni nak sengettt jugak dia, haih.

aik, lawa beno mya buat kraf2...muahaha...nampak cam mama je yang syok sendiri main tampal2 ni ;P

petang raya lapo jom layan cekodok udang cicah sos cili megi

gitu je la habis raya kami...haha boring je kan? papa pun malas nak keluar jalan2 sebab minggu ni minggu penat banyak keje so tido je bergolek depan tv di sebalik sampah2 kertas si mya...papa bising lantai melekit dengan gam and terpijak2 kertas dengan sequins, pompoms sume mama sengihhh je...lorr...dah rumah kecik mano laie weols gurls nak main kan mya kan?

soooo looking forward to this weekend, dah kumpul ramai2 makan daging korban baru datang feel raya haji kut....oh and yes, looking forward nak jadi undomestic goddess planning for mya's partayyy also...oh yeah...oh yeahhh...

4 comments:

swit@kon said...

mana lamb chop kau??
hahaha.
yang menggiurkan tu?! :P

suhana azlin said...

oh ye la lupo den...kambing bakar yg menjadi pojaan hati si kamal, sibuk betul suruh aku tanya kakak tu resepi dia ;)

ami wafa said...

selamat hari raya haji lin...anak buah aku ckp, raya haji utk org yg gi haji je..hampeh sungguh!
raya haji aku pon slalu t-shirt dgn suar track je tp thn ni sbb dah ter'eksiden' beli jubah masa outstation kelantan last week makanya berjubahla di pagi raya hahaha!!! mood muslimah sikit la kan raya haji ni :P

suhana azlin said...

hehehe...betul la tu kan? kalau ada sedara mara or mak bapak sendiri pergi haji baru la nak feel2 sedih ke apa kan

xpe kitorg kt aberdeen weekend ni beraya, tp as usual la jeans dgn tshirt sudahhh...tak koser nak korek bj kurung dlm robok, masuk angin sejuk dlm kain kochut woooo...hahaha ;P