Wednesday, 16 November 2011

three. is a magic number


pejam celik dah 3 tahun dah my lil diva huhu....seriously korang, sape2 yang ada baby or small toddler tu sila nikmati bau sedap bayi anda dan aksi comel mereka, lepas ni mesti rindu like uwaaaa....dah bosar dah, rindunya nak pegang baby kecik =(

kejap je dah pandai jaga mama and papa, pantang terbatuk or terjerit sakit macam kena pisau or tersepak pintu cepat2 dia datang 'mama sakit ke? kat mana? come show mya i'll blow for you dont worry ok?'

dah pandai complain mama masak sedap ke tak sedap, baju bau busuk tak bau flower, smelly pillow, main scooter pretend pergi shop belikan mama mekap and usap2 kepala papa and said 'papa tired eh? nak massage?'

semalam ada la beli kek and celebrate sikit2 dengan kawan2 dia kat creche, unplanned sebenarnya sebab a day before masa amik dia saje la tanya cikgu tu esok birthday mya boleh ke bawak kek tengok2 eh boleh yo! kat sini lain sikit uols, snack time diorang just bagi fresh milk, fruits, or oatmeal toast je....sangat restrict dengan sugary foods for kids so ingatkan tak boleh...

so semalam letak mya kejap mama pun lari ke morrisons beli kek simple, hati ni tempted nak beli kek yang cantik2 balut sugar paste ada gamba comel2 tapi tau budak2 tu nanti mesti kopek makan marzipan dengan sugar paste kat luar tu je...and the cake itself sure tak sedap sebab tengok best before date pun sampai december, eurghh =P

so just grab a cake, candles, smarties and writing icing dan jadilah ia....

sebelum bawak kek masuk dalam kena touch up sikit kek ni, baru nampak homemade hehe


budak2 ni cam malu ke takut tak tau la sume cam malu2 and blur je asal ada makcik pakai tudug lak ari nih? ramai yang dok kutip smarties je haih.

tapi sebelum start party cikgu kena make sure other parents is actually ok with their kids being photographed, other than takde sape yang allergic kena makan gluten free or dairy free stuff...see? i told you kat sini jangan main2 kalau pasal kids, depa sangat protective you know.

to Mya, happy 3rd birthday sayang! nak tidur malam tadi tiba2 out of blue dia cakap 'mama, mya dah big kan?' then masa bagi goodnight kiss and hug dengan innocentnye cakap 'thank you mama for buy colourful chocolate for mya..'

nak nanges T___T
apa mya cepat sangat besar sayang oi? cepat je masa berlalu..she's like literally turn into fine young women overnight huhu...excited and nervous at the same time nak tunggu dia masuk sekolah, ada kawan, nak exam, ada boyfren...nak kawen... erk. uwaaa....

selongkar2 folder cari gambar mya inilah hasilnya...pantas betul masa berlalu *sigh*


















4 comments:

swit@kon said...

alahai.
comel ok.
dan bijak.
oh my. tear jerker ok!
:P

*kat mesia, depa bagi gegula je kan. huhu*

just azura! said...

sweetnye...and mya sangat pandai. happy belated bufdae, dear..pandainya jaga ibu and ayah dia..:)

suhana azlin said...

ahkon: tu la pasal, kalau amik dia tu teacher dia nampak aku belikan smarties sure dia ckp oh my dont eat to much dear!

haha rasa bersalah pulak. kalau sekolah or childminder mmg jaga pasal bebudak punya sugary intake, tp kdg2 ada je nampak parents yg elok je suapkan budak kecik baya mya minum coke. no comment lah.

suhana azlin said...

zura: oh tenkiu aunty! =)

tapi dia paling sayang mama lah kan hehehe...pantang papa usik mama sket sure menjerit 'dont! do! that! to mamaaaa!!!!'

over dramatic, thats my girl ;P