Monday, 14 November 2011

winter on its way


its that time of the year again.

where my batang hidung started to berkerak, kulit muka semakin kusam and my toes are officially getting their 2011 frost bites yesterday.

kesimpulannya, me and winter time = love-hate-relationship.

love:
  • siang pendek thus pukul 5.30 settle dah sampai solat Isyak
  • siang pendek makanya waktu paling ummpphh ganti puasa
  • freshly poured snow on the ground..oh so fluffy! sambil tu tangkap snow flakes comel yang manja2 jatuh turun
  • when everything was covered with snow, and ada sedikit sunshine. glowing je nak posing2 amik gambar.
  • christmas sale. everything dapat 3 for 2. adoiii meleleh ayaq lioq senah tengok mekap dengan skincare dah la packaging come lote.
hate:
  • sejuk kering, kulit yang memang kategori very dry ni makin tenat lah jadinya
  • frost bites. annoying sangat sebab kat jari kaki, nak tidur mengenyam gatal hujung jari beb nak garu cam tak puas kan? ish geram lah.
  • bersiap nak keluar. jaket,socks,another socks,gloves, scarf, boots, bla bla bla....
  • stale snow on the ground. dah keras nak cair tapi tak cair. licin gile.
  • blizzard.
suka tapi tak suka. ish. camne tuh?

tapi ok jugak sebab sekarang dah start mengomel kat anatawa ku muka kering la, hidung ni berkerak sampai gatal la apa la....omelan tu kita teruskan ye kawan2 sampaiiiii la cik hubby cakap 'iyo iyo nanti poie la boli kerim apa mendenya tuh...dah jangan duk garu2'

teeheehee (^-^)

tu sebenarnya....ni la nak tanya korang, ada sape2 yang pakai skincare clinique tak? ingat nak try clinique punya facial wash. only 14pounds 200ml, ok la kan? bosa tu. baca review lagi la terpengaruh. tapi bila tengok katalog krismas boots hati dah goyah.

what? spend 22pounds on No 7 product dapat set skincare worth 31pounds?
woh, soap and glory set comelnyeeee....
wait, coca cola ada lip balm? kalau pakai time puasa agak2 batal puasa tak eh?

Coca-Cola Cherry, Classic and Vanilla Lip Refresh
uhuk. mencik tau kalau packaging vintagey cmni. benda yg tak perlu pun jadi perlu.


adeh deh gatalnyaaa.....frost bites oooo frost bites, apesal la ko ni annoying sangat...pfftttt...

5 comments:

shazlinda said...

lin...clinique mmg ok...tp jgn ambik sabun yg ketul la...sbb ade lard...t xpsl2 kene samak...
hahaha...kalu aku kompem da beku da..mana tahan wei sejuk2 ni...

suhana azlin said...

oh ok eh? alrite ari ni gak aku pi beli hehe...

sejuk tu ok,hujung jari kaki ni gatal yg nyampah susah nak garu. tak puas!

swit@kon said...

aha! love the christmas sale part.
tunggu email dari ku!

didi said...

Aku pernah pakai Clinique for a few years sbb mak aku suh invest on good products for skin. Jadi time aku masuk uni, dia tanya aku nak pakai Shiseido (mcm dia) atau Clinique. Aku pilih Clinique. Tapi bila nak sambung beli tu sengkek time belajar, jadi bertukar la ke produk lain.

Sekarang thinking of going back. Tapi maybe nak amik yang range Vit C kut.

suhana azlin said...

oh ye? best best...semalam dah nak terbeli dah cleanser clinique kt boots tp tengok no 7 punya pun cam best terus goyah haha...

aku nak cari cleanser yg effective sbb pernah pakai jenama salun tempat aku facial dulu bagus gile, kalau ada parut jerawat kopek2 esok terus hilang huhu miss giler pencuci muka tuh.tp mahal kalah clinique. haih.