Wednesday, 2 November 2011

rumahku porak peranda......

hola!

rumah jadi tongkang pecah, porak peranda dibuatnya, sebab kami 3 beranak take turn demam...huhu...

first down is papa mya, malam yang kena tu memang agak teruk tak boleh bangun sebab body ache all over...serius tak pernah tengok cik suami yang selalu setakat demam biasa boleh lagi berlawak2 ni sampai mengerang2 kepala terlalu sakit....tolong2 lap and picit2 badan sampai satu tahap i was like dalam hati, please God tolong la papa buat lawak je....huahuahua...sebab dia kan selalu je nak buat2 tido pastu bila kita pergi dekat tiba2 huarghh! menjerit nak terkejutkan kita kan....sebab time tu dah takut gila beb...esoknya yang empunya diri gagahkan diri drive jumpa GP, balik makan ubat, pengsan sampai petang then getting much better...

malam tu pulak turn mya, kesian sangat bila si kecik ni sakit...ye la, dia mana la faham eh apesal tiba2 kepala aku ni rasa tak betul...ting tong ting tong je....selalu happy je berdancing2 dengar lagu Katy Perry ni umpan nak bagi tengok favourite song dia kt Youtube dengan syarat bagi mama lap badan pun dah mengamuk sakan huhu....malam tu tak tido lagi la jawabnya sebab mya asyik menangis 'mama...sakittttt...headache sangat la mama.....' adoiiii......risau beb suhu dah sampai 39.6 kau!

then bangun pagi esoknya pulak turn mama pulak....flat habis nampak segala macam mak nenek unggas burung serangga macam berkelip2 melayang2 depan mata hehe....mi amor lapkan badan pun redha je terkulai...take it all baby, im yours...tapi busuk sikit la hehehe....orang demam lap badan orang demam =P

melopong si mya tengok mama melepek, ayat paling kureng 'mama, what's that? your breast ke? haha so wobbly!'

cisss kureng sungguh dikau mya! hang dah sihat boleh ar ('-_-)

tapi ada jugak ayat sweet dia, tengok mama pening2 and batuk siap offer 'mama headache ke? mama nak mya buy ubat for you? massage? why your hand so hot? nak mya blow kan? nak?' auwwwww =)

but after breakfast terpaksa jugak gagahkan diri merangkak sikit2 masak nasik and goreng telur for lunch....haruslah kan kawan2, pada yang duduk di perantauan sure faham...mana la ada gerai or restoran bertaburan nak keluar pi beli lauk jauh sekali McD delivery untuk di suruh hantar bubur ayam....kalau terbaring je kat situ alamatnya tak berisi lah perut umat dalam rumah ni huhu...lagipun Mya tak nak minum milo yg papa buat utk bfast sebab dia cakap tak sedap, let alone nak papa masak sup for her lunch memang tak la kan =P

punca kena demam ni sebab last Monday we all ada 2 orang tetamu jauh datang from Msia, and one of them tengah tak sihat demam...adoi, jauh betul virus demam ni datang kan? hehe...orang tu dah selamat pulang pun ;)

sekarang alhamdulillah dah 100% up and running mengemas rumah...nak masak tu still a bit malas lagi la sebab takde selera tengok nasik je rasa nak terbluekk...err, dalam banyak2 benda boleh tak teringin nak Victoria Sponge Sandwich? nak kek butter simple yang light2 ada krim dengan jam wah sedapnyeeee.....

mi amor tengok muka mama ni pun sekonyot je sebab bosan dah seminggu tak keluar ni huhu...a part of that is sebab oven baru tak beli lagi hahaha...so cepat2 la beli oven utk mama okeh papa darling ;)

4 comments:

swit@kon said...

la. patut senyap sunyi. melepek demam rupanya.

take care babe.

mya adalah lawak dengan statement wobbly breast. TMI!!!!

suhana azlin said...

mood nk berblog memang hancus habis hehe...

dia memang skang tgh curious benda2 cam tu, pastu nak compare dgn dia punya. haih. mya mya...jangan la besar cepat sangat =(

didi said...

hahahaha
wobbly breasts!!! kalau sebut wobbly boobies aku caya jugak. ni guna perkataan breast tuuu.. kagum dan kelakar!!

ayuh cepat sihat dan masak. cooking, baking and eating is the best medicine :)

suhana azlin said...

eh ye la kan? asal aku ajar dia breasts x ajar perkataan boobies? kehkehkeh...very the matured =P

dah dia curious tanya mama what is that? papa got? mya? mama got big ke?