Monday, 2 November 2009

baby's day out


hello hello! bertemu lagi kita ya...so, mcm mana weekend anda2 semua? (haha dah basi pun korg dah nak abes keje saya baru bfast)

saya mmg teruja nk tunggu weekend..sebabnya me and hsbd mmg dah lama plan nak sewa kereta dan jalan2 ke rumah kawan ofis dia, enche hafiz di banchory, about 1/2 hour from aberdeen. saya sgt jakun dlm itu kereta , sbb sepanjang perjalanan ada sceneray yg cantik....saujana mata memandang..terbayang kalau taun ni winter extreme dan byk snow mesti lagi cantik...mesti mcm dalm citer narnia yg ada witch putih jahat tu (sape yg tengok mesti tau ada turkish delight yg tempting dlm muvi tu huhu kenapa saya asyik ingat makanan je (T_T)

tapi sedihnya tak dapat nak amik gamba....yela, takkan nak stop tepi jalan nak amik gamba kut...jalan dah la kecik gile...kalau kat msia boleh la nak break rules hehe...

off we go to banchory...banyak tempat menarik kat sini, ada byk castle2 yang boleh di lawati atau dalam erti kata lain boleh dijadikan lokasi penggambaran gamba yang sangat lawa (yanti kalau ko ada mest teruja ur lil baby akan di fully utilizekan hehe), tapi sebab sampai pun dah lambat dan hari dah nak gelap walaupun baru pukul 3.00 ptg, we all cuma sempat pegi tengok sungai aje...huhu...tu pun smpi tgh nk maghrib...

oh, before that kitorg lunch kat lahore karahi...
this is mya with her only friend here, ihsan a.k.a shin chan =)

singgah umah shin chan jap...


sungai fleugh namo eh...


gila laju air...sori la gambar tak best sbb guna digi cam ciput ajer...


mya dah tido pun..sejuk2 tuh best betul


hehe..mesti nk ending gamba dgn mya yg tgh tido..perjalanan masih pjg tu...after that nk drive balik aberdeen lagi, nak pegi shopping grocery lagi

driver hari tu agak moody masa mula2 bwk keta..hari yg mencabar sbb baru lepas gaduh dgn org comp keta yg sengal.. dah la lama x drive dan sewa kereta manual (budget beb budget) jenama vauxhall corsa..gila x paham gear dia...dah lama2 baru la pro kalau tak memanjang bwk sampai gear 3 je haha kelakar betul...

huhu..penat betul hari tu..tapi best la sebab baru la nampak the real scotland...banchory tu mcm kawasan agak kampung jugak, so on the way tu pemandangan memang cantik dan org bawak keta selowww aje..hehe..

ok la, nak pegi bandar jap beli sayur...babai!



3 comments:

suhana azlin said...

yeay! komen ku telah sukses! sukses!

hehe..

ami wafa said...

uhuk! uhuk!
lin, aku sgt jeles dgn ko okeh! tgk castle kat sotland tu memang impian aku dari umo 12 tahun lagi tau. sampai skrg masih ada dlm aku nye to-do list. ni sume gara2 baca buku akak aku psl org tu amek rasuah pastu takut kene tangkap lari gi scotland. siap describe tiap2 castle in 4 seasons huhu....
ko doa2kan la aku dpt sambung blaja kat sane ek! xyahla ko susah2 nak kene bawak balik castle miniature utk aku hehe...

suhana azlin said...

hehe..xpe la min nnt ko kawen ko letak la impian ko tu dlm must-do in honeymoon...tp sini mmg cantek ar beb..