Monday, 24 January 2011

bye bye pc

bangun pagi semalam adalah pelik sebab tengok2 cpu dgn monitor ada kat atas sofa? erk. apakah ni? rupa2 nya bila hubby bangun dia cerita malam semalam pc crash..huhu..patutlah ada dengar bunyi meletup letup siang tu...ingatkan belon mya hahahaha.....

dipendekkan cerita tak pasal2 kitorang kena beli laptop baru...mya perasan laptop (sila pronounce dengan thick scottish accent- LAP-TOP) tu utk dia okeh..cheh¬ =P

even dia pun sedih nak nangis bila tengok pc dah kena bukak and simpan bawah katil...huk..huk..no more baa baa byack sheep mama...? beserta munchung...kecik2 dah pandai layan nursery rhymes kt you tube, ini lah padahnye hehe...

hai lahh pc....dah sampai ajal ko ek, cmno den nak buek an....tak pasal2 lar budget bulan nih kena beli laptop baru...serius weh..last week hp kamal tercicir kitorg tak kisah sgt, ala hp pun buruk ala2 zaman blaja kt u dulu wakakaka so lantak pi la kan..tp bila xdak pc...terputus dunia ku...dah la dah lama ketinggalan zaman pasal gadget2 nih so memang zero bila tengok2 laptop kat kedai..tau je la kan, both of us bukannya gadget person =P

ni tengah nak biasakan dgn keyboard laptop ni ha...nak cari tanda '@' pun jenuh hahaha...dah la i x suka windows baru yg fancy2 sangat nih, nak start balik buku resepi dalam words mesti fenin sket masa mula2 kan =P (menyesal tak salin resepi dalam buku by hand youu...huhu)

btw, bila convert kan rm3500 dapat laptop HP processor intel core i5...tu kira murah eh?

4 comments:

swit@kon said...

hahahaha. beli LAP-TOP baru eh.
ok lah tu. buek connection sama orang Malaysia.

aku tak reti harga LAP-TOP aa. ko kan budak sc. comp. mesti lagi tau. hahaha. cecube check kat lowyat.net.

bila baking lagi?

suhana azlin said...

oops! sori ye, i nama je bdk sc. comp tapi hampeh..haha..kamal lagi terer sbb aku mls nak layan =P

ni tgh tunggu doh roti naik ni...x tau la jadi ke x sbb uli sket dah surrender haha...rindu beb nk main tepung...xpe nantikan entry whats cookin okey =)

shazlinda said...

lin..Pc zaman UTM ke wei yg meletop tu?..ehehhe...ala..nape x beli apple macbook..canggih wei..harga pn canggih..kat cni RM8k...sana mesti lg murah...mya x dpt tgk kat you tube pn xpe...yg ptg dpt tgk mama dia nari2...hehe

suhana azlin said...

linda: pc zaman utm dah lama arwah beb...tau2 je keluar asap..hehe...selamat tinggal projek psm ku muahaha...

macbook? mahei weh..dah la pembelian tak dirancang, buat ngabih duit yo hehe..lgpun bab2 teknologi ni kan lajus..beli sbb nk ikut trend alih2 ada benda lagi latest...

err..lagipun kitorg x pandai nak pakai..hehe..kalau masuk kedai apple kt sini dok tgk je org test2 hehehe...