Thursday, 6 January 2011

nak hadiah ribu riban bolehhh...?

me: papppaaaa....hari jadi ke berapa eh agaknya mama boleh mintak hadiah harga ribu ribu?
him: kejap eh..papa check... (sambil korek bulu idong)
me: papa! orang serius ni! haih. cepat la papa...bila? mama nak la...
him: la..betul la papa tgh check ni nak cabut bulu idong...hehe...mama nak apa ni?
me: kihkihkih...teka la.... (senyum menyeringai gedik penuh makna haha ;P)
him: ontah...apo bondo eh.....beg LV?
me: hehehe...no lah...i can live without beg mahal, but i sure can not live without this... (sambil tunjuk gambar kat pc)
him: aiyolahai....tak habih habih....emm, berapa hinggit tuh?


wahhh! dah tanya harga tu macam dapat je...macam boleh diluluskan je..ye tak? hahaha...come on la darling, wife u ni kan tak habis2 dengan usaha murni nya membesarkan waistline sendiri dengan projek baking tak habis habis....sure la berangan barang idaman pun yang berkaitan dengan baking ye tak? like i said, for sure boleh je hidup tanpa handbag mewah jenama LV, Gucci, or Ferragamo....but this...my oh my...dah la banyak pilihan warna...

tengok ni...oh! sungguh gagah dirimu si merah...


atau pun miss posh si hitam manis...



or this....retro beb...hmmm, cantik kan hijau terang? sangat padan dengan konsep dapur tema fresh spring-summer yang di angan2 kan....off white kitchen cabinet, with refreshing yellow or light lime green walls...ohh... *lin, sila lap air liur sekarang

or this....very the eye catching kan? kan? aduhh..mana satu nak pilih ni?



berangan tak salah kan? hehe...hai la labu, bilo la laki den nak kayo dan baik hati terlebih duit ni...hehe....bestnye kalau dapat..mau 7 hari 7 malam berjoget2...time tidur pun tersenyum senyum kut wakakaka...buruk perangai sungguh! and then baru boleh pasang strategi mintak handbag mahal pulok...tak gitu? ;-)


*pics from debenhams.com

13 comments:

Eny Yusof said...

Comelnya yang pink tu. Yummeh! Hehe... price kalu kat sana compared tu dgn kt msia jauh ke beza?

suhana azlin said...

entah la eny, sini dlm 380 pounds so convert dkt rm2k gak la...i tak tau harga kt msia baper..nnt kalau terjumpa kasi roger ek hehe...

swit@kon said...

pink!!!!
aku nak. kat malaysia RM3999. last time aku check kat empire kot.

kat US murah gile tapi penggunaan watt berbeza. so takleh beli dan bawak balik. sila check harege disana dan boleh guna tak kat sini.

aku nak satu.

dan french le creuset cooking set. oh heaven!!!!!

suhana azlin said...

woohooo..serius ke beb? rm4k? gilak! tu memang betul same dgn rega LV haha..

wokeh, harusla i umpan kamal dgn point kukuh di atas kan...rasanya kalau beli tang uk ni ok kut...apa maksud watt berbeza tuh? wattage msia baper?

kerasat ke creuset tuh mahal gila wohh..periuk pun dah rm400...gila ah..kalau masak tak sedap mau je kamal buat bahan mengungkit kehkehkeh..

swit@kon said...

suhana azlin,

aku semakin rasa diriku udah tua.
ku tak heran dah baju2, kasut2.
aku mahu creuset!!!!!
LV tak dapat takpo.
asalkan ada set kitchen aid dan creuset!!

suhana azlin said...

hehe..tu la kan laling, skang baru aku paham kenapa kakak ipar aku dok sibuk nak beli pinggan corelle...

minat telah terarah kpd designer range kategori pinggan mangkuk periuk belanga =)

thesweetlittlecat said...

def pink dear! me want it too... bestnya dpt beli kt sana...

kew_chop said...

mek,baru sempat jelajah blog ko, tak nyempat aku nak singgah menyinggah.ni dok bz packing barang,ngan baju berjalan aritu bertimbun sejuk2 lambat kering ngan anak2 yg kurang sihat.. adess.. take care mek.. nanti aku tolong mkn nasi mamak kat ko ek (^o^)

didi said...

oh, my fren Natalie dapat (yes DAPAT bapak dia bagi!!!) yang merah tu. Sila iri hati. Hehe.

Joget 7 hari 7 malam yang x larat tuuuu.

Hebat sangat kah si Kitchen Aid ni? Aku mcm confuse. Ada guarantee tak hasil adunan dalam Kitchen Aid tu delicious & marvellous?

Hehe

suhana azlin said...

kiera: belum dpt lagi dear...belum lagi..hehe..baru nak cucuk umpan kehkehkeh... =P

murni: woohoo...bestnyer bz kemas brg, xpe sibuk sbb nak blk msia tu i suka je hehe..budak2 tu letih kut berjalan ari tuh..kesian...

suhana azlin said...

didi: uwaaa...bestnyer ada org BELIKAN huhu...aku terpengaruh sbb tgk citer masak2 ina garten pakai mixer ni, cam 'whoa..gagahnyer mixer ko makcik...'

mmg bulky gile, berat je dah lebih 10kg tu yg steady je dia uli roti bagai...kalerful lak tu..maunye tak menggelintin kalau kamal baik hati nak belikan =P

Eny Yusof said...

mak aku guna kenwood. yg first guna sampai dekat 20 tahun jugak la. yg sekarang pun dah dkt 10 thn. harga pn sama mcm kitchen aid ni. ribu-riban. tp sbb dia mmg pandai masak n selalu guna. kalau aku? hehehe....

suhana azlin said...

eny, memang la tu niat asal i...beli for investment,benda cmni mmg tahan puluh tahun so nnt dah tua boleh wariskan kat mya..hahaha...kut nnt ada lagi anak pompuan dah berobut lak..

berangan lebih, mcm la nnt ada anak yg pandai dan rajin nak masak hihihi... =P