Wednesday, 5 January 2011

selamat ulang tahun sayang

woohoo...hari ni mi amor dah bertambah usia ke angka 29 tahun....means that dah hampir 9 tahun juga la we know each other...wahh...nak masuk 9 tahun bersama eh? kalau kahwin tu mau dah anak berderet =P

semalam we all ada tetamu, en hafiz yang dah berpindah ke edinburgh tu...diorang ada course kat banchory today...so on monday i bake a cake, for birthday la kononnya kan...dah alang2 ada tetamu nk datang so boleh la hidang sekali...kalau tak sape nak habiskan kek sebuku ye tak? (dah tau jawapan pun sape yg tukang habiskan =P)

kek marble simple je uols...

mya tengok ada kek dalam oven terus sibuk nak tiup lilin...time ni la mama lupa mana simpan lilin besday extra hari tu..haih. sudahnya call papa and mintak papa beli lilin on the way balik keje nanti...hehe...tak pasal2 birthday boy yang kena beli lilin and celebrate nyanyi2 2 hari in advance =)

anak bapak

for my papa..u know papa, this is why mama always membebel when u korek idung or say 'bont**' or tut tut loudly in front of her face...



aksesori mekap untuk cik soto...hidangan untuk tetamu semalam...makan soto ajer...sonang nak buek, sonang kojo den kihkihkih..

slurrpp slurpp...

and of course, marble cake....dah pernah post resepi dulu, check kat sebelah ni kalau berminat ye...memang best...lembut gebu sebab pakai ovallette...the key is, ikut arahan and make sure pukul kembang adunan just like the instruction told you so...tapi bila baking tak cukup gadget like moi...berpeluh beb nak pukul kembang secara manual..fuhh..fuhh..kacau2 stop kejap minum air..fuhh fuhh..kacau2 stop kejap ngap maltesers....takpe, demi nak makan kek marble ku teruskan jua....



to my husband, happy birthday okay..terima lah hadiah mama yang tak seberapa tuh...macam kelakar je beli hadiah papa bayar pakai kad papa =P apo nak buek...den takdo duit..hehe...ok la tu sebab i tau kalau papa beli barang untuk diri sendiri selalunya mesti ambik yang koman2 je kan..so ni kira mama tolong beli yang best sikit la...mama doakan cayang ku papa sentiasa sihat, jaga kolesterol anda jgn malas makan tomato, dimurahkan rezeki selalu so that you can belanja mama go to italy (and swiss hopefully), teruskan ke 'cool' an anda, dan semoga kita happy family forever...aminn...

just so you know, you are the best husband and papa in the world...and kadang2 mama rasa macam tak tertunjuk rasa appreciation for what you have done for us...all the planning for the future..semuanya lah..sob..sob...sedih la pulok...we love you sooo sooo sooo much!

penutup entry birthday, mya si diva jr yang perasan besday dia insist nak tiup lilin...marah pulak tu bila cakap ni bukan besday mya la..it papa's birthday... 'no! no! happy birtday mya..MI-YA ON-LY!!' sambil jari tunjuk gerak2..hahaha...

video
apa apa la mya...janji mya bahagia =)


6 comments:

rennylesa said...

what a blessed family u have lin..

:)

suhana azlin said...

thanks renny..

memang rasa sgt bersyukur dgn apa yang ada =)

swit@kon said...

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Mya!!!!

opsss. supposedly aku ucap happy birthday dulu to Kamal. tapi da wish kat FB. boleh lah.

ahahahaha. Mya makin pandai.
Atie pemalash nak buat video n email kat Mya. hahaha. nanti la...

mwahs for Mya!!

to Papa Mya - semoga panjang umur dan murah rezeki

suhana azlin said...

tenkiu atie! hehe..mya mmg pantang nampak kek and lilin...setaun baper kali nak blow candle entah =P

Mursapap said...

Iskkk.. i soo wanna eat THAT soto. Hantar Malaysia satu please..

suhana azlin said...

nak resepi? senang je..pakai rempah soto judul mak siti pasti jadi hehe... =)