Wednesday, 19 January 2011

sibuk bona bona la tu...

hye all! rindu pulak nak membebel syok sendiri dlm belog ni =)

kitorang ni ada tetamu datang, en hafiz sekeluarga aka shin chan kawan mya from edin...ada kerja kt ofis sini so diorang sewa apartment dekat2 sini je....apa lagi kan, jalan jalan ronda ronda masak masak dan makan makan la kan...hehe....penat jugak 2 hari berjalan...mya lagi la penat, dah la sekarang ni memang tak nak duduk dala stroller...nak jalan sendiri je balik rumah tido kejap sambung main pulak dengan boyfren...

yang mama sibuk masak la apa lagi kan...sekali sekala ada orang bercamping kat rumah mau tak seronok...hehe..menu biasa2 je...isnin-nasi ayam and murtabak; selasa-nasi campur lauk biasa2, got sate for starter (cewah! padahal masa tu nak makan nasik lauk cendawan goreng tepung belum siap lagi =P) and Tiramisu for dessert...whoaa....cakap kat Ina, kalau nak makan dessert dalam erti kata membalun tak boleh makan nasik nih...hehe...

saya dan Tiramisu ni sebenarnya tak ada sejarah bersama pun...percaya tak i tak pernah makan Tiramisu? hahaha...tak pernah makan satu hal..yang tiba2 meroyan teringin sangat sangat nak Tiramisu tu lagi buat diri sendiri tak paham..hahaha...semangat beli boudoir fingers (biskut jejari tu la..) dengan mascarpone cheese masa beli grocerie onlne hari tu...yang si kamal time check list barang nak bayar (haruslah di semak senarai itu kan...i kan tamak haloba tengok gamba makanan semua nak tiba2 lapar =P) jadi pelik.. 'mama...bouduar ni apo ko bondo eh? maskarpon ni apa' hahaha...mas-car-po-neyh la papa..bukan maskarpon....adusss....

so bila ia buat tu harusla dia tak teringin pun nak rasa kan...hehe...dia memang tak minat dessert2 ni...sangat tak best kan? sangat opposite kan? sebab i gile desserts...be it melayu punya pengat or pie or cake...hehe....

ok la...later i share resepi Tiramisu tu ok...and ada kisah disebalik tabir jugak sebab mula2 nak try resepi lain last2 first batch tu selamat masuk tong sampah and buat resepi lain yang lagi simple...amik dlm buku resepi yang beli kat kedai charity jer..hehe..err..ada la masalah teknikal yang tak dapat dielakkan hehe..sanggup tu lari kejap gi kedai beli cream cheese lain...bab makan ni i memang semangat kental sket kihkihkih =P

ok then..nak bfast beans and toast and tiramisu semalam...nyum..nyum...tata!

2 comments:

swit@kon said...

tiramisu?
aku pun tak penah makan.
tapi aku teringin nak buat.
oh, esok sini cuti.
nak buat kelongsong cheese tart lah.
mak mertua dah teringin.
ahahahah

suhana azlin said...

wowwiee...
'mak mertua' tu yg tak ingat tuu...

buat jgn x buat org dah mintak tu...hehe..buat sedap2 tau...