Thursday, 7 April 2011

use the card to pay mama...


malam tadi, tengah golek2 nak suruh mya tido...

mama : dah dah mya go to sleep...tomorrow mya nak play baking kan?got new apron and cooking hat...

mya : emmm. mya nak go for a walk...take a ride on the bus go to the shop mama,like same smile go to the shop..want to buy strawberry...bike...new shirt...trousers for papa, trousers for mama, trousers for mya...i want to buy something tomorrow..emmm, got so many2 things...

mama : wow you want so many things...do you have any money? mama don't have money...mama buy new toys for you already today...mama don't have any money left...

mya : mya don't have money....mama don't have money...hmmm.... (fikir kejap) mama, use the card mama...use the card to pay, from your wallet...

mama: hahaha...aiyoh...ini lah anak omak...

my cheeky princess dengan pinky polka dot baking setnya...toys ni la yang mama dah beli semalam dan guna alasan dah takde duit hehe...


so how kawan2? lepas ni dah tak boleh tipu cannot buy new toys sebab tak ada duit...dia tau omak dia ni memang xde cash tapi debit card kan ada..kasi swipe la...hehe...that's my girl! lepas ni nak shopping i memang guna alasan mya je you...mya yang nak beli..mya yang ajak mama go to the shop..mya..mya..mya la papa.... ;P

6 comments:

Nursuhana said...

haha..mya clever!

suhana azlin said...

apo nak dikatokan laie...anak omakkk...hehehe...

swit@kon said...

like mama like dotter.
mari balik mya.
atie buy cookie and tutti frutti for you.

hahaha.

kew_chop said...

hihi budak2 zaman sekarang tahu jek semua benda kan. dok perati apa yg kita buat setiap masa.
alasan mya yg ajak tu memang tepat.. hihi.. takkan si bapa nak marah kan kalo anak yg ajak.. hihi

suhana azlin said...

ahkon: yeay! lama x dgr acik atie bebel =P ok nnt mya balik kita layan tutti frutti beraya kat situ hehe...

suhana azlin said...

mek mur: ye la mek...mmg selama ni dia dok perati je kt kedai ooo cmni mama bayar cucuk aje kad tuh...pastu kalau dapat main wallet papa kad kredit yg dia ambik dulu, platinum aje ok kad topup fon or biz kad x main la...pandai tak? huhu...