Friday, 8 April 2011

what a week....


sejak khamis lepas after organizing Mell's birthday party jemputan untuk terus-terusan berjamuan tak putus2....hari esoknya (last Friday) ke jamuan Batrisyia yang ke-3, anak Efa....then weekend duduk rumah masing2 diam2 sebelum berparti lagi hari Isnin for Anisah's 3rd birthday @Athirah's and today jemputan lunch date pulak @ Kak Zaharah's house...fuh..serius penat tau parti2 ni...tapi penat bila dah malam kat rumah la kan...mula la konon nak demam la..sakit tekak la..sakit pinggang la haha...my Mr. K pun dah malas nak layan and cakap..itu la, tadi berparti berjoget2 ghiang bona bona..suko bona..ngan omak eh ngan anak eh samo yo....hehehe...oops! i hanya mampu tersengih and mengeliat kepenatan nak tido ;P

ok lah, to cut it short i tepek gambar aje lah ye...

Friday: Batrisyia's 3rd Birthday Party

birthday girl dengan homemade birthday cake made with love by her mama =)

the food...kek yg ada nombor 3 tu by athirah, saje untuk anisah tiup lilin in advance...masa ni i bawak potluck cekodok pisang gebu dengan karipap je...lupa nak snap masa ni dah lapar beb...

mya ke papa ni? confuse kejap.... =P

party ni buat malam so kamera tak berapa terang daaa....


Monday: Anisah's 3rd Birthday Party

birthday girl yang sweet =)

self-proclaim birthday girl yang buat party orang macam party sendiri...habis belon dah lekat2 kat dinding semua dai suruh cabut nak main...haih.


cheesecake sedap specially made by auntie mell...eh mell, awat hang eja YSR? haha ni mesti tak fokus sebab ada byk assistant tukang sibuk ni...kenapa topping cake ni sebelah je? sebab yang takde cream tu khas untuk orang yang x suka cream..comel kan? seriously, i'm a sucker when it comes to homemade decorations cake...sangat suka dan sangat appreciate kesenian kek2 sebegini, ada personal touches =)

masa ni tengah nyanyi2 happy birthday..semua orang nyanyi happy birthday to anisah mya sorang je sebut happy birthday to mya..haha...pastu nak pelik pulak kenapa semua nyanyi tak sebut nama dia =P

see? mama dah stad-by awal2 bawak kek sendiri...dah tau mya mesti nak blow the candle jugak...anisah tengokkkk je aik ni apesal ada org enter frame nih? apesal diorang tukar birthday cake aku dengan kek comot nih? hehe...


awesome party people =)


Tuesday: Lunch Date @ Kak Zaharah's

such a lovely weather that day, alhamdulillah...anak2 dapat main puas2 around the garden dan dapat pulak duduk2 piknik makan ayam bakar sambil berjemur nyum nyum...

masa ni mana yang dah sampai makan ayam bakar dengan mac n cheese dulu sementara menunggu Kak Suni yang datang lambat sikit...konon2 nak bagi budak2 makan dulu padahal.... =P

yeay semua dah ada kita makan dulu! menu nasi bubur and various lauk pauk...sedap!

ada telur dadar, taugeh stir fry,ikab bawal bercili, sambal belacan...

...and paling sedap sayur sawi jeruk goreng dengan preserved egg..sebenarnya kak zaharah call si efa belikan telur masin kat kedai oriental masa on the way nanti, main rembat je terambil preserved egg pulak..tp sedap juga makan dengan jeruk halia..terangkat!

sedondon...tema hari ni adalah belang2 biru dan heart shape, mood jadi kak melah kejap ada hati besar bling2 kau kunci cintaku di dalam hatimu=)

buat2 menyibuk kat dapur..tuan rumah pakai kebaya indonesia renda2 you...body mantop perut flat boleh la..cuba kalau yours truly adeh mau menangis perut ni sebab kain sendat ketat sob sob T_T

mya pun join juga aktiviti kaum ibu...aktiviti apa? klu disebelah tu..agak2nya apa yang mama mya tengah sibuk bersiap tu ye? aha! anda semua sudah bersedia? gambar yang bakal anda saksikan di bawah mungkin boleh mengganggu ketenteraman awam, jadinya kalau tak bersedia sila tutup page ini sekarang ;P

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



ya habibi! =D

6 comments:

didi said...

hahaahhahah
kelakar lah lin
sakit perut aku gelak

gambar last tu
klasik!!!!

(tepuk dahi si En. K)

:p

suhana azlin said...

teeheehee ;)

ni spontan je tau, tengok kamera terus perasan artis, posing goda2 dgn muka serius haha..

ada satu gamba lg pegang selendang cam nak terbang ala2 permaisuri la tu konon..tp x gamak nak letak kt sini =P

swit@kon said...

lentiks u!
tak kose.
oh btw, aku rindu kau lah.
tanak ke hantor sekeping tiket ke apa? hahahahahaha

Mursapap said...

Sexeeehhhh!!!
Ni confirm anak lagi sorang lepas ni.

suhana azlin said...

yanti:ehehe....u tau la i kan? kalau bab lancing lancing ni nombor 1! cuba suruh buat matematik, nangis kut hahaha...

aku juga rindu kau!bila nak hapdet blog dgn entry ceciter2? byk cun muka hang nak tiket pree..nnt aku anto bideo mya eh =P

suhana azlin said...

pinat: auwww! malu i! memula ingat nak letak gamba lain yang mengipas2 selendang tp takut lagi kontroversi la pulok...haha...