Friday, 12 August 2011

counting days...a very caca marba entry

sedar tak sedar dah hari ke-12 kita berpuasa kan? cepat betul masa berlalu...exactly the same day next week time macam ni dah bersiap2 tunggu papa balik kerja and nak kejar flight aberdeen-london nih...aduhhhh tak sabar sungguh hati ni raso eh...

awal2 dah pesan kt mi amor; 'ingat eh, sampai2 je lcct mama nak mcd beli burger dgn nugget banyak banyak banyakk!!'

hehe bila dia cakap aik orang puasa2 nak beli mcd pulak...xpe i dah kira awal2 you time tu i bulan mengambang ngeh ngeh ngeh....spicy chicken mc deluxe,double cheese burger come to momma!

minggu pertama puasa tu semangat habis dok buat macam2 desserts; buah melaka, puteri mandi, sago gula melaka, bubur pulut hitam, seri muka siap dengan kuih sampingan like karipap sardin, karipap kentang, roti sardin roll, cucur udang sume...la ni i tak heran dah menu2 sedap sume tuh, dalam kepala dok kira checklist barang dah habis shopping ke belum pastu bermalas2 nak mengemas rumah nak mulakan spring cleaning yang dah habis musim ni =P

sebabnya dah la nak kena tinggal rumah sebulan lebih, pastu masa balik tu abang ipar i sekeluarga nak ikut mai aberdeen sekali....almaklumlah rumah cinonet, kang dengan sampah2 barang yang penuh tersorok kat celah2 katil la almari la nak letak luggage pun dah sempit giler

berkenaan riot pulak alhamdulillah much more better now...so far paling latest just yg kat manchester dgn liverpool tu je la...bersyukur sangat keadaan dah makin reda and polis pun dah start pergi tangkap and cari budak2 jahanam tu sampai ke rumah depa..padan muka! even PM pun tgh nak gubal undang2 baru sebab mana yg dah kena tangkap tu court just kenakan tindakan ikut law sedia ada, which is tak masuk akal dan tak setimpal dengan kesalahan yang dibuat...ada ke patut dah puas mencuri, bakar kedai, bakar kereta kena denda GBP60 je? ada tu lepas terus macam tu je....memang sah2 la lepas ni kaw2 punya undang2 even for under age dgn teenager

oho, korang dah tengok ke belum interview press dgn ashraff haziq rossli?kalau belum sila klik sini, BBC News, sampai PM pun sebut dlm parlimen apa yg dia kena tu sangat tak boleh diterima menyamar nak tolong pastu mencopet...glamer ko nokss...ni masuk tv pulak..hehe..takde la gurau ajerr..kesian tau, sebab dia kena operate rahang so nak cakap tu macam susah and kadang2 tu kena lap2 dgn tisu ye la maybe air liur terkeluar2 ke kan...press macam puji la pada dia sebab berani buat pc macam tu and dia nampak very positive....vangga i kejap kembang kempis tengok dalam berita kt tv tu hehe....ye ar, dah masuk berita macam tu takut jugak kan macam2 boleh jadi mana tau ada orang berdendam ke apa ke....harap2 pada student and rakyat msia lain yang duduk dekat2 dgn hot area tu hati2 lah ye...

hari ni nak masak apa ek? masih lagi bertemakan makanan laut ye...silalah habiskan clams, sotong dan udang dalam freezer tu dulu....semalam mi amor request burger malaysia...masya allah, sangat sedaplah sedap!! haha layan gile sambal tumis makan dengan pau gebus...matikla puji masakan sendiri =P

gambar nan ado lah ye, semalam pukul 7 kuar merayau lagi gi asda konon nak cari kasut untuk mya (bukan ada pun vuruks je sume) saje je nak abeskan masa tunggu dapat makan...balik tu mmg dah bajet nak terus makan je so sesi snap2 memang dah x ingat dah...

dah makin merapu nampaknya, ok lah ye....i nak sambung plan sesi beli belah sambil layan lagu raya baru download ni, tata!

4 comments:

shazlinda said...

makcik....wah!!excitd nk balik hehehe..aku nk kirim hbag..tp cm x sempat jer..len kali je la...tahun depan je la...ko jgn sampai2 je trus g PARAM sudah..hahaha

suhana azlin said...

eh mana ada, aku touch down lcct je nak mcd hehehe...

lambat la nak kirim, ckp awal2 sonang bila sales je aku boleh rembat terus, taun depan lah ye =)

shazlinda said...

hahaha...actually aku da kirim kat ipar aku...tp dia x bli yg aku nak...so nxt year la..aku save miney dr skang...

erunCute said...

huhu...ye mek lin,nti aku pn nk kem hnbag,nti bila ade sale ko roger laju2 kt aku ehk,huhuhu;p