Tuesday, 29 December 2009

B.O.X.I.N.G Day

ho ho ho! hari krismas hari tu nothing special pun (hey myself, what do you expect? bukannya hari raya ko pun =P) ..hubby cuti starting from wednesday and lepak rumah aje..ye la, kata weekend tu dah abes duit shopping kan...so duduk je la umah diam...layan movie best2 kat tv sampai lebam..ala, cam kita gak kalau time raya mesti banyak muvi best kan (best ke? lol )

so banyak la muvi yang best untuk dilayan cam Narnia (suka!), The Holiday (ala yang Cameron Diaz swap rumah dgn Kate Winslet tuh..plus ada Jude Law yang super sexy meleleh gue slurrp!), Serendipity (tetibe sengih gatal sebab dulu masa bercinta ada la orang tu dedicate citer ni kat kita..ala orang tu la...aww!), Love Actually (ni yang diorang cakap ditiru oleh filem Sepi, banyak couple and kisah cinta dalam satu muvi...sweet! i loikee..), Speed, Miss Congeniality, How to Lose A Guy in 10 Days, muvi kartun pun ada cam Happy Feet, The Incredibles, then ada gak sesat Kung Fu Hustle and coming soon tengah tunggu Slumdog Millionaire pulak.

baiklah, kembali kepada tajuk di atas. despite sudah kekurangan duit yang agak banyak pada minggu lepas kami insist juga mahu jalan2 window shopping pada hari boxing day berikutnya...hehe..window je ke? itu kita tunggu ya. iklan kat tv sume dah sibuk promote sale sana sini situ and kebanyakan kedai start bukak from 7 am lagi..yes people pukul 7 pagi ya...nak jugak tengk apa la yang diorang sibuk cakap pasal boxing day tuh..pagi2 lagi i dah bangun masak bekal nasi mya and siap2 kan barang apa yang patut..

OH LUPA LA! mya ada kereta baru..eh bukan stroller baru...hey hey yippiti yay! hehe suka suka..beli kat online je cari yang terpakai...second hand pun mahal gak dalam 40pounds gitu..tapi i memang puas hati uols...3 wheeler, condition superb, compartment kat bawah luas giler, tayar besar cam basikal yang kena isi angin tu (ni kalau tercabut tak tau la kan obes ke hape berat sangat =P), brand pun okey...haha...siap owner dia hantar sampai rumah lagi...senang kalau rumah dekat city center nih =)

ok ok citer pasal shopping..hehe..our first stop, Union Square shopping mall baru kat belakang rumah...weather ok, a day before christmas snow dah tak turun dah..yang tinggal hanya ais ais degil yang tak mencair jadinya perlu hati2 bila berjalan...i ni pun dah jatuh2 manja gitu nasib baik sempat tahan dengan tangan...licin gile tu boleh skating...wooshh....nasib baik stroller baru tayar besar....haha double puas hati walaupun mahal dan second hand =D

masa kitorang sampai ni dalam kul 9 am...orang masih tak ramai lagi ni...tengok tu darling i tengah jaga mya kat luar sambil tunggu bini comel dia recce apa barang bagus...hehe...tak ada hasil menarik selain dari baju mya...hubby suruh pilih baju or kasut pun cam malas...siap ckp 'tak ape la asyik beli barang mama and mya je..papa la pulak shopping eh..' aww... baik la tu konon..chet! =P


sambung jalan ke Union Street..sangat lapar jadi stop kat McD makan Fish Fillet..geram tengok orang depan kitorang makan nugget jadi alihkan perhatian ambik gambar makanan...alamak, yang ni pun geram juga..fokus lin fokus jgn tamak simpan dulu duit tu banyak tempat lain lagi nak pergi ni..fuh fuh...


Next, Bon Accord Shopping Mall...my darling pergi lari jap beli ayam kat kedai halal so sambil tunggu sambil jalan2 ambik gamba...time ni orang dah ramai, baru bangun tido kut...masing2 bawa shopping bag besar gabak, bukan satu tau banyak and penuh lak tu cam beli bantal ke hape tahap penuhya tu..jeles jeles...siap ada yang duduk atas lantai luar kedai makan2 lagi sambil tunggu membe tengah shoppng kat dalam..saya? huk huk nak masuk pun tak boleh sebab stroller besar and kedai penuh..sedih kan? hehe takpe kita makan dulu! (hey, makan lagi?)

muffin je la...mya baru bangun tido nih tengok tu sian dia muka lapar...ok ok fine saya yang makan banyak..siap terbeli cookies lagi..huhu...thats it. saya dan makanan berkalori tak dapat dipisahkan..in fact, sekarang ni tengah makan chips and berbueno dan otak tengah fikir nak masak apa malam ni...tolonggg...macam mana mau kurusss!!!


HEHEHE...saya dapat jeans GAP uols! suka suka..ramai2 nyanyi hip hip hooray, hip hip hooray..mari kita mari kita bergembira la la la la..haha tetibe terdengar lagu gembira Sudirman... hasil tangkapan yang lain tu baju mya (tshirt 3 helai 5 pound OK) and darling i ada beli perfume jenama Next..murah je boleh la kan nak tukar2 pakai pegi keje...tapi yang paling untung saya la...la la la (^_^) dah la tinggal satu je sebab yang lain semua saiz besar dan labuh dan cutting tak best...jadi bila mi amor cakap mama kalau nak pilih la ape2 masa dalam GAP (wah wah time offer kat Next tadi takmo pulak ko melilau ek? niceee...=D ) mata terus melilau cari hasil tangkapan and tadaaa..! the only skinny cut yang tingal kat rak bertanda 'Sale' and its in my size, sekarang cuba bayangkan saya berlari kpd hubby dengan muka gembira bercahaya cungap2 sambil tunjuk jeans tu dan berkata papa papa i nak i nak boleh eh tingal satu je ni saiz mama tau! (which is until today dijadikan bahan untuk mengusik everytime i put on that jeans..ciss! am i that buruk perangai or what? )

harga 25 pounds...around RM137 la gitu...murah ke ek? i tak tau nak compare harga baju2 branded kat msia nih..untuk kawan2 yang kenal siapa saya mesti tau im not that mesti-pakai-barang branded-sahaja kind of gurl....baju saya semua yang tak ada jenama...ada la satu dua...get it? ok, never in my life beli Levi's, saya tak ada kasut Nine West, the only thing barang Guess yang saya ada adalah handbag itu pun 3 tahun dulu kirim dengan cousin kat US....i mean, yes, memang saya suka tengok baju or kasut yang branded...sangat jeles bila baca blog kawan2 yang cerita pergi shopping Zara, MNG, Nine West, or Aldo dan lepas baca mesti rasa dapat gaji bulan ni nak shopping best2 tapi entah la, bila nak beli mesti rasa mahal and terpikir baik aku pergi makan sedap lagi bagus..tetttt!! haha...yes, itu lah masalahnya makan lagi penting jadi memang konfem la plan nak kurus impossible... =)

jadinye bila dapat jeans GAP adalah sangat gembira sehingga lupa kepada tiada-semangat-beli-barang-sendiri-papa-la-pulak-shopping dan sangat sayang kepada mi amor....tee hee hee...ok ok janji lepas ni kita duk umah je sampai taun depan eh? no more shopping =)



5 comments:

sue said...

babe!wah, i bru terjumpa blog u ni...u look soooo happy kat sana, mesti best kan???nak mintak ur home add, i nak jumpa your mum x sempat plak nak kasi kad...so nak poskan aje...

suhana azlin said...

hi darling! i ada send email kat u tapi x sampai la...

my add: No 17, Jalan 2/3E, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

apa email u? punyela semangat i citer masa i baru sampai dulu sekali reject daaa...hehe...

Mursapap said...

Syabas! Syabas! Blog best. Suke suke!

Eny Yusof said...

Lin,

Samalah kita. I don't have all the brand yang u cakap tu. Not only mahal, the design pun i tak berkenan. Baik beli yang murah tapi kita berkenan dan cantik kan. Lagipun pakaian ni kalau beli mahal-mahal pun, bila pakai selalu bosan jugak and akan buruk and lepas tu tak pakai dah. Paling teruk kalau gain weight rapidly (in which i am)hah kan sia-sia je beli.

Anyway i kind of miss u lah. Teringat-ingat masa kat intengah dulu. u with ur big bear. hahaha!

suhana azlin said...

mursapap: tenkiu hehe ni ayat merapu spontan parang skeper terkeluar dari otak..haha..

eny: tak kisah la murah ke mahal ke asal kan kita suka and berkenan and ohmesti la di dalam kemampuan..apa salahnya kan? hehe...

tapi i mesti akan fikir tang makanan jgk kalau nak terbelanja brg mahal2 nih =P

miss u too lah..terkenang time rumet dulu kita ada buat spa kat bilik haha...and miss my big bear too!