Friday, 11 December 2009

Edinburgh - Here we come!


hari ni train bertolak ke edinburgh kul 11.50 gitu...mya ni umur baru setaun dah naik flight, bas dan hari ni nak naik train pulak..ish ish ish...i ni dulu umur 15 taun baru dpt naik flight uols..tu pun org sponsor gi langkawi jek...pagi2 kul 10 mya telah dikejutkan (pukul 10 tu kira pagi ya bagi anak dara saya =P ) nasib baik stesyen dekat je, jalan kaki sikit dalam 10-15 minit dah sampai...kali ni en. hafiz pun pergi course yang sama so saya n mya ada geng la nak ngabihkan duit nanti...hehe...
tgh tunggu train - papa si rambut jambul - gambar mama dicompress supaya nampak runcing =P


dalam train seperti yang ku jangka, si cinonet ni memang la tak tau nak duduk diam...dah nak sampai baru dia tertido..chess....penat nak melayan tambah pulak mak bapak dia ni jenis yang takleh nak naik public transport, be it cab ke, bas or train mesti nak pening2 mabuk2..hehe...

aksi-aksi dalam train, we all tgh tahan pening masa nih..


perjalanan aberdeen - edinburgh lebih kurang 2 jam la gitu gitu kan...and lalu kat sepanjang laut...on off on off nampak laut...jakun i uols...lagi2 kalau lalu atas bukit then kat bawah tu nampak laut atau time tgh lalu atas jambatan hahaha..ada banyak tempat yang terlepas nak shoot gamba...takpe nanti next trip dah tau kat mana nak kena stand by kamera =)


the breathtaking view.....


akhirnya around 2.30pm kami pun selamat sampai di Waverly Station, Edinburgh...so sekarang nak ke hotel la pulak..dia punye jalan tu mak aiii...gile kena naik bukit...i lupa la nak snap gamba jalan dia...rasa cam bon**t ni tercicir kat belakang tau tak...kembang kempis lubang idong nak bernafas dgn sejuknye lagi..iyah iyah berusahaaaa...mya tu relek je kitorg la yg semput...fuhh...kawasan tu memang jalan dia sempit and berbukit2, nasib baik sampai atas je terus nampak hotel...legaaa...

bilik hotel sempit giller...cantik je lebey...nasib baik dpt sabun l'occitane...sejuk sket i...
takpe la janji duduk free, bersyukur cepat!

fuhh..lega beb dah sampai bilik..bilik kecik nak mampos..cantik tu mmg superb la kan, tapi kalau dah ko rasa toilet lagi lapang dari dalam bilik apa jadahnya? hehe...stroller pun kene letak kt toilet..tapi ok la, the worst experience tido hotel (or should i say rumah tumpangan?) masih lagi di paris, top of the list hehehe...tu nanti lain kali je citer...wpun sempit ok la ada pantry sume, siap singki, pinggan mangkuk, microwave...tapi paling tak tahan nak tengok tv kene senget kepala...lenguh tuuuu...the trick is, mula2 duduk untuk toleh kepala ke kanan (arah tv), then after a few moments kene tukar position vice versa pulak..korang sure tak boleh bayangkan takpe ni aku tunjuk bukti....


kena baring sambil sengetkan kepala utk nonton...sakit leher weyh...

hoho...kelakar kan? kalau tengok peta bilik kat belakang pintu (ala yg tunjuk escape kalau ada emergency cam lukisan arkitek tu la..) bilik kitorg tu la saiz paling mini...cis! sebab en. hafiz last week datang jugak dia kata nasib la dapat bilik mana...hai..apa apa la labuu...tau esok i nak pergi shopping..ahaks! tunguuu.......


malam tu saya tido dalam senyuman sebab dah dapat duit belanja untuk esok =)

3 comments:

swit@kon said...

bilik tu tantek!!! kiut la lin bukan sempit. sejuk2 bagi peluang ko n kamal. ooopppps!

aku tunggu ko demo camne nak tengok tv tu kay!

ko lawak babe. hahaha

suhana azlin said...

memang la tantek...tapi kalau nak berak lagi lapang dari nak tido apahal hehe...nak jalan pun kena laga2 bontot..auww!

swit@kon said...

tettttttttttttttttttttt!!!!