Saturday, 12 December 2009

Edinburgh - Day 1

ahah! our 1st day in edinburgh. seperti yang dijangka, saya dan cik puan ina bersama 2 orang si cinonet plan ke shopping mall..haha mana lagi nak pegi kan? nak pegi muzium? castle? malas la..lagipun dah tau next time konfem dtg sini lagi.... so off we go to st. james shopping mall...dekat je...edinburgh ni generally devided by 3 main area - new town, old town dan west side area...hotel kitorg kat old town, kedai nak shopping2 pulak (including big boss's office) kat area new town, along the way princes street...hari ni cam malas nak shopping..so jalan2 je la tengok2 tempat dan survey barang...and oh, dah kena warning dgn big boss beli barang untuk diri sendiri sahaja.. woohoo...mari kita flashback kembali dialog malam tadi:

him: esok mama nak shopping apa?
me: hadiah besday papa, nak handbag and baju2.. (iya, si lurus bendul ini laju sahaja pecah rahsia mahu beli hadiah)
him: tak yah la hadiah papa, beli barang mama je ok. ni papa bagi duit mama abeskan la yek... (ckp ikhlas atau perli tu belakang kira..yg penting 'Habiskan.' haha...)
me: ala..adiah papa tu brg mama la jugak... ( and i was like thingking, betul jgk tuh. last time bos bagi duit suruh beli baju baru masa abes pantang and nak masuk ofis end up kena bagi elaun tambahan sebab saya abeskan duit tu beli brg dia and baby..hehe..)

jadinya, oleh kerana tiada restu adiah besday tiada dalam list membeli belah saya kali ini. (oh yeah yeah say it folks..im a bad wife... =P)



St. James Shopping Mall - masuk shopping mall tempat lain, kuar kat tempat lain terjumpa lorong 'mewah'...Mulberry, Armani, CK, kedai kasut best tapi tengok dari jauh je...nak masuk pun malu confirm la tak mampu nak beli kan? dengan stroller nye lagi hehe...jumpa LV jakun nak amik gamba..haha pelancong miskin kan..berangan je la...yang bestnye kt st. jame ni jumpa kedai handbag murah giller...around 8-10 pounds boleh dapat yang cantik...bagus..bagus..beli mahal2 pun nak pegi mana je, nanti rabak jugak sumbat dengan barang mya kan...takpe survey dulu esok kita datang lagi eh =D

Christmas Market, depan Princes Street. - banyak gerai-gerai makanan kat sini..nampak cam sedap la pulak sosej dengan burger....huhu..beli donut je la..yg bestnye kat gerai choc tu dia ada bagi samples free untuk rasa so kitorg dok ulang alik kat depan gerai tu je wahaha keji =P..and then kat sini ada cam funfair la..siap kat bawah bukit tu cam ada ice skating lagi...tapi x best pun barang2 dia..sebab cam mengarut jek (ke kitorg yang tak tengok betul2 sebab ada cinonet) pastu agak mahal la sebab yang jual tu dari tempat lain..ada dari aberdeen, london nun dari germany pun ada uols...patut la mahal nak bayar tambang diorg dtg edinburgh set up gerai hehe..





nampak bukit ala2 manja yang ada keta lalu lalang tu?
ha..itu la bukit yang kitorg daki semalam time nak cari hotel..
nampak je manja tapi mencanak siot nak naik..


lunch kat kitchen mosque, sebelah masjid...dekat area student so murah aje...yang cam sosej tu sedap weyh....tengah sejuk2 mulut asap2 dapat makan nasi panas dengan kari..perghh..ana di sorga..sorgaa...


itu sahaja untuk hari ini ye...big boss ada dinner, so dah siap awal2 tapau nasi beriani sedap untuk dinner..woohoo kembang lagi la mak cam ni noks.. leher saya sudah ada layer cake tebal sekarang huhu (T_T)


4 comments:

anaklaut said...

salam....ukhwah,


pemandangan yang sangat mempesonakan...

swit@kon said...

best!

aku baru je makan nandos semalam :D

didi said...

apakah maksud statement kau tu yantie?

tiba2 je :p

suhana azlin said...

anaklaut: salam kembali =)
switakon: wah..main kasar nampak =P

nak nandos..nak nandos...

didi: tu la kan, takde kene mengena pun hehe..