Thursday, 17 December 2009

Edinburgh - Day 2


its shopping day! hehe...
makanan mya-checked!
botols n susus-checked!
passport-checked!
camera-ready in action!
duits tambahan-checked!
haha ni paling best sebab sempat mintak duit sebelum big boss keluar pagi tadi..buat muka manja tidak bersalah sambil berkata "papa..i nak duit lagi boleyyyyyy?" wink wink! sambil senggol2 sikit ahaks! ;P

1st stop - kedai souvenir dan knitwear murah dekat dengan hotel. tempat saya mendapat hasil pertama iaitu glove baru berwarna dark purple..sukaa! oh, ini adalah perlu ye sebab semalam glove saya tercicir sebelah...balik2 tengok ada sebelah aje...

sedang tunggu mama shin chan kaw tim harga shawl dgn tokey...



then kena cross bridge untuk ke other side..sasaran kita, mana lagi kalau bukan shopping complex semalam..mahu beli handbag 8 pound iteww....

monumen apa saya tak sure...tapi cantik sangat...
lighting memang gloomy so kelabu sket sori ye...

teksi chumel..dedicate khas untuk umliyana =)


deretan kasut murah...tapi entah la kenapa tak teringin nak beli
maybe tumit membunuh (killer heels) sangat kut

khas untuk cik yantie =)
nih aku kasi gambar, lain kali kasi saiz kasut so agak2 kalau aku rasa baik hati maybe aku belikan ko =P


tengok tuh gloomy gile..baru kul 12 nih


sangat penat tapi gembira hari ni...lepas st james kitorg jalan2 lagi along the way princes street..lupa nak amik gambar kedai handbeg murah tuh....masuk h&m..sambar baju turtle neck dan knitwear dress...ada 50% less untuk jacket yang super cantik jadi saya agak stress disitu....dah nak dekat pukul 2 baru terasa nak lunch..haha patutla 2 orang makhluk kechil ni dah start meragam =P
lunch @Kebab Mahal..memang nama dia cm tuh..saya order 'everything anything pizza' haha memang ada everything anything pun...daging, ayam, udang, peppers, bawang...sedapp!


hasil tangkapan hari ini..glove, shawl, handbag, cream knitwear dress, grey turtleneck tshirt and oh ada lagi pink hooded sweater and tshirt putih simple..tapi yang tu saya beli kat cancer foundation...

kat uk ni banyak kedai foundation yang jual barang murah giller...but of course banyak yang terpakai la kan..orang derma..tapi ada jugak kedai yang jual new goods...i tak kisah you..janji nampak baru dan tak buruk sangat..kalau pandai carik boleh dapat Banana Republic,Warehouse, ZARA, GAP or Mark n Spencer punye jaket and tops yang cantik2...kalau baju simple tu sehelai dijamin tak sampai 5 pound...very the bargain tak gitu?

i know some people agak skeptikal beli barang terpakai nih..sebab ini bukan budaya kat tempat kita...masing2 punye pendapat masing2 kan...saya dulu pun cam kureng sket tapi bila tengok barang dia bagus2 and memang tak nampak langsung macam used rasa sayang pulak kalau tak beli..especially those yang branded...bukan setakat baju je semua pun ada..novels, toys, kasut, handbag, children books, etc..tapi sebagai pembeli kita kena pandai pilih la kan...kena tengok bersih and make sure benda tu elok lagi...lagipun tengok mat saleh kat sini pun ramai je yang beli, kedai foundation ni kat mana2 pun sentiasa penuh so ok la kan..


hmm...dah try knitted dress tu tapi cam nampak gemuks la....im thinking nak tukar ke tak...konpius.

p/s: saya tak sempat nak edit gambar..lagipun pc baru format so x install photoshop lagi...takpela kan puas sket tengok gamba besar =)

5 comments:

PENA KASIH said...

Masih ingat tak,kami di Segamat?Orang Batu Anam.Dah pergi jauh rupanya Lin dan dah besar rupanya anak Lin.Macam ibunya,keletah agaknya.Dari kami sekeluarga Mil.

swit@kon said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


nak nages tengok kasut2 tu! aku dah terperasan masa dalam FB tapi bila kau dedicate untuk aku, mak soka nyah!

weh. aku pakai saiz 6. or 6.5.
sila beri alamat kau untuk aku pos benang saiz kaki atau nanti aku bitau je la. kau ukur benang nanti bawak kalau nak beli.

kau tahu kan aku lagi tinggi lagi turn me on! hahaha

suhana azlin said...

hehe..memang cantik2 dan murah kat kedai tuh, aku pun geram masalahnye tinggi yang amaaaaaattt...

tak sanggup i!

nanti la ye kut aku jumpa lagi yang cantik n harga ok aku rembat utk ko nyah...

didi said...

wah, yantie lagi pendek dari aku tapi kaki lagi besar.

aku jealous org tu boleh pakai turtle neck, sweater tebal2, knitwear comel2 dan gebu. boleh je kalau nak pakai kat sini, cuma nampak bodoh je la.

haha

sedapnya pizza tu

(yantie nampak kasut, aku nampak pizza. ish ish so tipikal!)

didi said...
This comment has been removed by the author.