Saturday, 19 December 2009

Edinburgh - Day 3



my objective of the day is - mahu tukar knitted cream dress semalam dengan pants di h&m.

ive tried it on dan CONFIRM saya nampak gemuk (memang pun) huhu..i suppose that dress kena pakai dengan slim belt or something baru nampak chic but with my spare tyres on...hell, tel me about it, its definitely a BIG NO-NO darling..

hari ni perjalanan kita dimulakan dengan penemuan pelangi ya kawan kawan...hmm..bila tengok pelangi mesti rasa bahagia dalam hati, its feels like spring in winter...haha tetibe =P


but then, the moment we jakuns ourselves, getting excited and snapping pictures of the rainbow, sekali hujan daa....patutla ada pelangi..duhh!

off we go to h&m and ive decided to exchange the dress with a slim black pants...hey, read my word - slim black pants...never in my life i wore slim cut or skinny jeans kind of thing before..tapi bila tengok minah saleh kat sini sume style pakai slim cut or skinny or leggings dengan high cut boots nampak cam da boom la pulak...hello! diorang tu kaki panjang memang la cun, ada hati juga nak bergaya ya kamu si drumstick besar! haha =D

what i like about the pants is its make my thighs looks...err....tidak melekat antara satu sama lain..you know what i mean? ok, nevermind.

*pics taken from shopstyle.com


nothing much today...after shopping or should i say window shopping from door to doors we decided to have lunch..and according to the plan mahu tangkap gambar depan Edinburgh Castle yang hanya berapa langkah dari hotel itu...tapi hujan tak berhenti dari pagi tadi uols...dengan cinonet saya yang bad mood dan nangis sahaja jadi mungkin rancangan ke istana terpaksa dibatalkan..tak apa kita makan dulu -menu hari ini fish and chips

fish and chips size super tak padan dengan harga =)

gurau senda merapatkan silaturahim hehe


tengah syok2 makan and happy tengok 2 orang si kechil bergurau2 tetiba one of them started crying (cant recall sape yang nangis dulu and it doesnt matter) and eventually melarat kat sorang lagi...adoiii...sabar je la dua orang mummy gorjes ni tau! ok fine jom kita balik.nasib baik la kedai makan dekat dengan hotel tapi berbukit uols..and hujan masih turun tapi kuredahi jua..

entah apa nasib malang menimpa, tengah lintas jalan and dah sampai dekat divider seberang tiba2 i cant push the stroller...damn! what the heck tolong tolong lampu sudah hijau dan bas itu mahu jalan saya tak nak kena lenyek kata saya di dalam hati...then one girl came and tell me that one of the tyres dah tercabut...yang depan belah kiri...she even help me and try to fix it but dah patah dua uols..can do nothing.

dan saya buat muka yakin, smile and say thank you very much, never mind i can fix this to her and walk away...oh oh time ni mya tengah menjerit sakan dan hujan masih lebat ye huhu.. (T_T)

sekarang sila bayangkan saya tolak stroller baby dengan kekuatan 3 tayar sahaja, dan barang penuh di tangan serta di compartment bawah stroller itu...uwaaa...nak nangissss (ke dah nangis tapi x perasan sebab hujan haha drama!)

tapi tak apa...life must go on...masih ada bukit untuk di daki dan saat ini saya pekakkan telinga dari mendengar tangisan mya..dalam hati (myaaaaa!! would pls diam and stop making me more panick? ha! haaaa!! )

then it happens again. sekali lagi i cant push the stroller masa tengah berusaha tercungap2 push push dekat bukit....and suddenly ada sorang makcik came from my back and pass the other tyre to me...WHAT??!! UHUK. UHUK. NOT. AGAIN.

and this time it was the one from the left-back side. yes peeps, hidup saya ketika ini perlu diteruskan dengan 2 tayar di sebelah kanan and did i mentioned mya is still crying and its raining? oh yes i did, twice.

OMG, what did i do wrong? why why why??? and eventually selepas berpenat lelah kami selamat sampai ke bilik (saya penat perah tenaga dan kudrat while mya penat menangis of course)

korang rasa boleh bayangkan tak camne nak tolak stroller dengan 2 roda? penat wooo.... (yanti, demo tidak disediakan ye sila gunakan imaginasi anda dan letak bunyi tangisan bayi serta hujan lebat senagai backdrop anda hahaha..)

tengok tu tinggal 2 je..kesian saya kan? kan? kan? (T_T)

apa jadi dengan mya? heh. heh. heh.
like mother, like daughter they say...
mya ok and happy sambung makan eh main telefon atas katil...drama queen!

like there's nothing happen...

selepas berak, mandi dan minum susu...
sleep like a baby while her mama feels like wanna cry like a baby..haha

what a day. pheww..sangat penat and while taking shower i smile to myself...knowing that cerita ni memang akan jadi bahan lawak with my husband...tak sabar tunggu dia balik and the moment he back i started bercerita like zillion times about what happen that day..hehe..

oh, malam ni mahu dinner rumah en. jamal, kawan seofis husband dulu...yeay! bole makan sedap sedap yeay yeay! sebagai hukuman kepada mya kerana notti dan susahkan mama, papa gave you this:

kihkihkih...buli mya dengan bulu pemegang langsir bilik..macam anak sedara genghis khan

goodies for the family...homemade choc chip cookies

dinner sangat best...thanks to kak gie and en. jamal...lengkap 3 course meal tuuu..fruit cocktail with cream as appetizer, nasi minyak, dalca, ayam masak merah sedap as main course and tiramisu as dessert...tak sempat nak ambik gamba dengan tuan rumah and makanan sebab sibuk bagi si cinonet ni makan and jaga dia dari jahanamkan barang orang....

tiramisu sedap je yang sempat snap...
kalau ku tahu ada dessert sure tak melantak nasi dengan ayam banyak sangat huhuhu...

thats about it. our last day in edinburgh.
dimulakan dengan pelangi riang ria, kejadian kelakar sebagai klimaks and a warmth hospitality with a wonderful dish as the ending.

what else could u ask for? =)

9 comments:

swit@kon said...

hahaha. anak ko memang minah lalaks. nak jadi penyanyi nasyid kot. :P

aku dapat membayang tragedi patah roda dan hujan dan mya nanges. ko takyah demo. kah kah kah. mya...mya. lawak tul!

baju mya cam kenal.chumel.hahaha

ami wafa said...

really enjoy reading your blog. mya the drama queen n lin the fahbulous mummy memang menghiburkan.

nasib baik la ada blinds kat cermin dpn ni ha. kalau x mesti diorng pikir aku giler senyum sorang2 walaupun meja bersepah dgn segala mak nenek fail (ini cover je supaya x nmpk sgt membaca blog sambil bekerja dan menaip komen adalah cover utk menaip kertas pertimbangan) haha!!!!

ok, back to work!

suhana azlin said...

ahkon: hahaha..tu la kan, kelakar gile bila ingat balik =D

jadi penyanyi? x jadi artis pun dah gediks tak payahla beb..hehe

ami wafa: work work work bebeh.. hehe ala biasala tu trick common utk nampak bz...tak leh tensen2 sgt mesti ada bahan hiburan baru balance.. =)

swit@kon said...

weh. nanti amek gambar pakai skinny jeans. nk tengok. :P

suhana azlin said...

haha..cam ye ye ar je nak amik gamba bagai =P

aku cam terambik saiz besar la, konon sedar diri berdrumstick XL so x tantek sgt cam loose2 gitu..dah tak skinny(the pants of course not me)..hehe..

shazlinda said...

lin...suddenly found ur blog...seems u r enjoyed in eberdeen...still hot mum kah?convey my regards to kamal & mya k...njoy!!!!

didi said...

kalau aku dalam keadaan kau lin, dah humban jek stroller tu dan tiba2 jadi hulk; angkat mya dan shopping beg. haha...

tgk gambar tiramisu, teringat dah lama sgt aku x buat. hhmmm... nak buat la wiken ni

Lady said...

kelakar gile~ tak terbayangkan macamana nak tolak stroller guna 2 tayar. ni lagi dasyat dari jalan lasak dolu2. huhuhu..

suhana azlin said...

linda: hi hi! ape citer ko? hehe..mana tak enjoy beb, dah jadi hsewife kan..hehe =)

didi: tu la aku pun x terpikir nak humban stroller tu tepi jalan, target dalam kepala ingat nak cepat sampai hotel je..wakaka..pastu kamal pun ckp apesal la mama tak tinggal je stroller...hehe ckp senang ar =P

lady: tu la kan, kalah jalan lasak hehe..nasib la mama mya ni gagah perkasa...=)