Friday, 4 December 2009

marilah mari..pergi melancong...


hello kawan kawan!
hehe..im off to edinburgh this sunday morning, ikut big boss pergi course..woohooo me loike! why? becoz its mean that cuti2 secara ferchuma...haha...and indirectly more budget for my shopping spree...hehe..hey, biasalah kan..him-banker, me-spender =)

paling suka bila big boss ckp:
"nanti papa bagi duit mama beli lah apa2 utk mama ye.." and me like haha muka sudah senget2 kesukaan dan terus peluk sambil berkata "oh..u know, i love u la papa u know..teeheehee.." and he reply dgn muka serius "nanti amik la ye dalam 10pounds, ha habiskan la puas2.." terus dengar bunyi cengkerik dalam hati macam dalam kimora life in the fab lane time anak dia loyar buruk tapi muka saya masih maintain dan tak lepaskan pelukan haha apa yg aku mengarut nih..

ah sudah, tak kira nak shopping jugak...misi utama adalah mahu cari birthday present utk dia juga...hehe keji sendiri bagi duit kat bini utk dpt hadiah pada diri sendiri...nasib la kan..lol~

mahu beli hadiah apa ya? ahh perfume sudahhh...sonang kojo den nak pilih...time christmas ni mesti byk perfume best2 tgh sale...(walaupun tahu it will turn out that beli brg utk diri sendiri yang byk =P )

ok lah, saya mahu buat choc chip cookies (again..) untuk dibuat goodies kepada en.jamal kawan big boss di edinburgh...saya pun tak pernah jumpa but big boss say that he is a student and have 3 children so i think cookies adalah buah tangan paling sesuai for them..walaupun dalam hati dan tangan ku itching2 drooling2 nak buat Chocolate Truffles..macam best kan? geram i...tapi kena sabar dulu, when it comes to chocolate, perlu tunggu dan cari choc yang berkualiti baru sedap..hehe...

teringat kenangan makan choc truffle kat frankfurt, kedai choc yang chomel di dalam best macam kilang choc willy wonka tapi kelihatan buruk di luar ..paling best time nak bayar tu korek syiling euro...pelancong miskin la katakan...ngam2 je ada 6 euro dpt la dalam 8 truffle amik flavor lain2 pastu makan rebut2, seketul truffle saya gigit sebelah big boss gigit sebelah haha..and then we like " hey, apa ni tadi papa dah gigit yang tu ni turn mama la.." "eh, apa pulak.." and mana yang sedap terus ngap utk diri sendiri haha buat muka emm emm sedapnye..weh, korang paham ke apa aku citer nih? takpe ni aku tepek gamba...





8 comments:

Lady said...

hoho~ aku paham.. aku paham.. :) aku sangat nak tergelak!

kew_chop said...

mek. dah ade blog ghupenya. aku amek link ek. selamat menjadi penulis blog tegar.. muahh muahh kat mya..

swit@kon said...

oho.

kedai chocolate tu buat aku terliur.
maunye aku lepak berjam2 kat situ. bleh try ke? hahaha

ami wafa said...

entry ko ni kalau anta kat DBP mesti dah kene zass hahahancusss!!!

lin!!!!
pegi edinburgh sila carikan saya miniature castle ye! spt yg kita janjikan, nanti aku pos acuan roti jala kat ko.
cayang ko! hehehe...

ummphs.. said...

br ade chance nak komen kat blog lin
huhuhu... jelesnya dia boleh shopping sesuka hati!!
lin - blog kau ni dah mcm shopping dan receipe guidance.
aku suka ! (biarpun resepi tu takdela aku tertarik nak buat!)

miss you!

didi said...

10 POUNDS JE?!!!!!

(tapi 10 pounds kat sana membawa nilai yang jauh lagi tinggi dari RM10, hehe)

suhana azlin said...

Lady: hehe..pajam ek? bagus bagus =)

kew_chop: haha boring la mek..berblog la jwbnye.. =)

switakon: boleh blah ah kalo nak rasa jek..hehe..kene mintak yg xde rum and alcohol free..pastu dia rekemen yg sedap tp ada rum ckp 'xpe ni alcohol sikit je x rasa pun' haha boleh? =P

min: aku sibuk shopping la min,x pegi castle pun padahal depan hotel je hehe..xpe next yr bulan 3 pergi lagi..dah survey dah mana kedai souvenir yg murah2.. =D

ummphs: saya rindu anda juga! kalau sbb baca blog aku boleh menybbkan ko terasa nak buang tebiat mahu masak, mmg aku sujud syukur beb! =D

didi: 10 pounds tu gertak je, dapat lebih siap mintak top up budget lagi hehe..

swit@kon said...

bak kata 'bf' aku. alcohol dalam makanan takpe. hahaha.

didi pun kata, kan ke alcohol itu vaporized. :P