Thursday, 31 December 2009

Happy 2010

hello fellas!
happy new year! kat msia dah basi pun tahun baru...new year party pun dah nak abes dah agaknya hehe tapi kat sini masih 2009 ye...baru pukul 8pm...

2010...wow.

cepat betul masa berlalu kan? (the only time terasa masa lambat adalah semasa confinement..gosh! need i say more =P )

tadi hubby tanya what is my resolution? what? me?
hehe..saya tak pernah ada azam tahun baru...

sebab setiap masa ada certain objectives like, mahu tambah stok kasut yang memang setiap masa hanya ada sepasang dua sahaja (saya jenis yang tak reti nak tukar2 so pakai satu je sampai lunyai then baru beli baru, entahla dah try nak kumpul kasut tapi tak boleh..adakah ini satu masalah?), mahu enroll diri sendiri ke kelas baking semasa hujung minggu, mahu tetapkan facial dan treatment rambut sebulan sekali, mahu mulakan hari dengan senaman ringan setiap hari,mesti kurangkan makan - slightly heavy bfast, skip lunch and say no no to meeting's refreshments, bla bla blah....

tapi, biasalah kan..siapa suruh tetapkan azam yang memerlukan keazaman kuat serta keadaan kewangan yang kukuh untuk direalisasikan...memang la banyak dugaan nak accomplish =)

oh ye, sedang berkira2 nak tetapkan azam mahu kurus dan diet (ultimate target yang susah nak tercapai) tapi kan, macam susah la sebab nanti mesti cranky dan cepat marah sebab lapar hehe alasan...jadi kita kurangkan sikit level kesusahan iaitu mesti kawal pemakanan dan banyakkan makan buah dan sayur (how cliche isn't it? hehe)

ok thats it. azam utama mesti eat healthily which means kurangkan makan maggi dan chips dan chocolate dan coke dan cake dan pies dan...ok stop i get it i get it (T_T)

and of course, i want to be a better mummy and wifey (hey who's doesn't?)

selamat tahun baru kawan kawan, may 2010 be a better year for all of us (murah rezeki, sihat sentiasa, dapat jodoh yang baik,naik pangkat, dapat baby, etc...) amin...

4 comments:

ami wafa said...

happy new year lin & co.!
may we are blessed with a more prosperous & wonderful year.

rindu kat kau. huk! huk!

Mursapap said...

Mari melakukan baby beramai-ramai!

Erkk.. i meant, mari melakukan baby bersama suami masing-masing bersama-sama.

Bersama-sama = maybe waktu yg sama tp tempat lain2 la kan..

Hahahah.. merepek!

Lady said...

sama~ aku pun tak reti kumpul kasut. anyway, aku pun suda gemuk di bahagian itu sampai orang ingat aku pregnant~ apakah~ mari berdiet! hoho

suhana azlin said...

min: miss u too la bebeh...semoga cepat dpt jodoh..ahaks! ;)

mursapap: mari lah mari...membuat baby..hehe...

lady: org ingat ko preggie ke? lawak2 hehe..takpe amik berkat doa org eh, mana la tau ada rezeki kan..