Saturday, 13 March 2010

what's cookin - Rolls

i knew that i have to this recipe the moment i saw it at Joy the Baker. especially when she ended the recipe with the words 'serious yum.' in it. hehe...for recipe please refer to her site as she wrote clearer step by step instructions (dan saya adalah malas mahu taip ampun!)

the only mistakes i did was not roll them into smaller sizes (kerana mahu cepat habis - sila jangan contohi), so it end up like potato bread yang selalu beli di carrefour kalau panas-panas baru lepas bakar...but overall, i really enjoy making my first bread...and it turn out to be delicious!

sebelum rest for 1 hour -> after 1 hour -> form into balls -> after let rise for 45 minutes, ready to bake =)


fresh from the oven


the texture - soft, fluffy, so milkier and seriously yum!


4 comments:

thesweetlittlecat said...

wow! nice one beb..

Anonymous said...

nak satuuu!!!!







~coffeeaddicts~

ami wafa said...

oh, lin!
aku dah lama berangan nak buat roti. kat kampung ada breadmaker tp x penah guna pun. mak aku beli pun sbb x sampai ati tgk kawan dia beriye2 promo.
masa kat umah lama penah try suka2 je buat sausage roll tp hasilnya x begitu memberangsangkan, maklum la resipi ikut suka sendiri hehe...
umah skrg xde oven, tp melihatkan keberhasilan ko(wah, mcm NKRA pulak, akan diusahakan jugak utk membeli oven.
tp kalau susah2 sgt, balik kg, kidnap breadmaker mak aku je hahaha!!!

suhana azlin said...

hehe...cuba la kawan2, sonang je ikut je resepi tu and yg penting ikut jenis apa yg dia pakai.. =)