Wednesday, 3 March 2010

playtime me!

the first thing that we did after arrived here is to register to local GP (sampai nurse tu cakap 'wah bagus la awak ni baru seminggu sampai dah daftar dgn klinik' - in thick English accent of course dan saya just 'hehe ok yes tenkiu' sambil translate baki ayat yang dia cakap sebab tak dengar clear)

then the nurse advise us to mix with the locals by visiting their community center where they have activities for kids and toddlers, and we are most welcome to join in...but, that was just the perfect timing as winter just started jadi kesexcitedan mak budak untuk join hanya dapat direalisasikan semalam...ye la kan, gila ke hape nak jalan kaki tengah winter tolak stroller berat naik bukit, semalam pun bon-bon i dah tonggek 45 degrees tolak si mya dengan hidung kering kembang kempis keluar asap macam smoking, sejokk!

the venue - church yang main hall telah diconvert menjadi coffee shop..patut la masuk-masuk bau sedap...
adoii..penat i naik bukit (yg takde la tinggi mana pun), akhirnya nampak jugak tempat di tuju...dekat je sebenarnya tapi yang tang bukit tu je turn off sikit...


lama woh tunggu kat luar,beku pipi gebu i.... tekan-tekan loceng tak de orang bukak pintu sebab diorang tak dengar...ye la ramai bebudak tengah main kan...


wah wah wah...suka nya dia...tak takut orang langsung, anak mat saleh yang pelik tengok mya ada la hehe...
pelik sebab muka dengan rambut kaler lain kut...


see? kan i cakap diorang yang pelik tengok mya...everybody, this is olivia, olivia this is everybody...sangat aktif and happy go lucky, gelak and senyum je manjang...hehehe....


main baby-baby, ey baby apasal awak tak nak minum shushu ah? ah? ah? owh, nak kita tolak laju-laju lagi eh?


uish uish, sibuknya dia dok jaga baby....
siap berebut-rebut sapa dapat baby and stroller pastu lumba tolak laju-laju lari-lari, tak ingat pun kat mama...


main masuk terowong...banyak sangat mainan mata mya bulat je teruja tengok mainan and tak tau nak main mana satu...suma benda la nak pegang..hehe..


spring is just around the corner baby! yeay yeay yippitiyay!gambar tak jadi sebab camera salah setting dan tengah rushing nak balik sebab mya dah jadi hulk...hehehe...


anyway, group untuk toddlers (3 yrs below) ada every Wednesday, 10-11am..rupanya kena bayar la uols, yg i ni kuar umah kelam kabut satu sen pun tak bawak hehehe (tak suka tau nak kuar umah mesti leceh sebab banyak aksesori nak kena pakai dgn brg bekal mya lagi)..per week 1.50 pounds je, so minggu depan la i bayar eh cikgu? hehe...

aktiviti dia just spend time dgn anak, layan diorang main toys yang ada sambil socialise dengan kawan-kawan...then dah habis main kemas semua toys masuk dalam store, duduk buat bulatan then nyanyi nursery ryhmes sekejap before balik...masa nyanyi ni mya dah start jadi ulat tak senang duduk sebab ngantuk...its over her nap time already, ish lama pulak la dia nyanyi anak i dah tak keruan dah ni T_T

sangat seronok tengok mya main ramai-ramai..lega i, nasib baik dia tak takut kat orang and sangat enjoy main sama-sama..ye la kan, org jarang dpt keluar rumah..balik2 tengok muka mama je hari2 mesti bosan beb...punya la seronok sampai orang tu kemas barang masuk store mya marah-marah and panggil weyh i tgh main la apesal ni? apesal? apesal? hehehe...

takpela syg, next week kita dtg lagi okeh...nnt nenek-nenek mya dtg kita ajak neneks join sekali yek...

what a day...mya sgt penat,banyak sgt main... lepas bilas-bilas badan, tukar nappies, dapat urutan satu badan dan minum susu terus zzzzz....


3 comments:

swit@kon said...

kena bayar ke?
alahai. mya sangat membesar bagai johan k. serius. dah pandai main. hik hik.

kalau benda camni ada kat malaysia, bagus pe. tapi tak perlu bayaran. mesti kanak2 kita lebih tak takut orang. hihi. ni kalau nak g main kat playland (contoh : midvalley) bayar mahal gila.

p/s : suka gambar kau!

suhana azlin said...

bayar sket sbb ada biskut and kdg2 kalau summer diorang organize piknik kat taman, best kan? aku yg lelebih =)

tu la, diorang bab welfare kanak2 sgt bagus..kalau diorg tau ada parents tak jaga anak bebetul nasib ko la kena tangkap...kalau anak dah umur 3 taun kena duduk kat rumah 2 bilik, then boleh pergi nursery free...

gambar saya adalah main snap dan sgt malas nak edit bagai hehe...

Fadzilah said...

Tell Mya, Aunt.fadzi sending regards to grandma Supiah.Nanti bawa grany shopping sakan kat London k?