Thursday, 3 February 2011

kemana menghilang....



aduh. lama betul x update blog.... -_-'

ok, quick update for last weekend (hoi esok dah masuk weekend baru okkk..ah suka hati la kan =P)

SABTU - bawak Mya main kat Codonas..mana lagi kan, nasib baik la ada tempat indoor games ni so takde la sangap sangat si Mya....before that sempat buat Brownies untuk buah tangan sebab ada jemputan dinner kat rumah hubby's fren...en amir, membe sesama main badminton..so ni baru nak berkenalan la dgn puan rumah beliau, pn athirah....sgt mesra dan kiut2 hehe....ada anak pompuan sebaya Mya and baby umur 3 bulan (baik giler ok baby ni, nangis time pampers penuh je then tengok makanan drooling haha) dan ada 2 orang teman sepejabat lain yang dijemput jugak; satu Italian family and Indian couple (the husband from Msia and wife memang from India). kesimpulannya, great food, great friends, marvellous hospitality...yang wifey2 ni berborak macam dah lama kenal...haha..sebab yang Italian tu; Eliana and the Indian lady; Sivadha memang kelakar habis....macam puas hati sebab i kan jarang dapat berkawan kan..sob..sob..(weyh, gile pathetic hidup ko mesti ada yang dalam hati korang berkata begitu =P)
seronok sangat Mya dapat main....ada satu ruangan khas untuk toddler, penuh dengan mainan, gelongsor besar and ball pool...tapi x boleh amik gambar..tak yah la try curi2 snap sebab dah pernah kena warning dulu muahaha....

mmm...sebenarnya kan, a day before dah bake kek pandan tau..resepi nampak sangat menarik, and i memang suka kalau kek pakai ovallette ni, lembut gebus je...lagipun memang nak buat buah tangan la kan untuk tuan rumah..tapi kan..kek kita tak jadi! uwaaa....habis i punya ovallette taww....sedih ni..x dapat la nak buat kek marble lembut feveretku....resepi tu from here, but i don't blame the recipe though....jgn sesekali salahkan resepi kalau kek anda tak jadi ye..buat kek ni kan rocket science sket, kalau ikut exactly sukatan bahan dan arahan insya Allah menjadi....sila salahkan diri sendiri yang konfiden terlebih nak kacau by hand resepi yang memerlukan hand mixer...ingat kau tu domestic goddess cam nigella ke campak2 tepung pakai cawan kopi terus jadi kek?
kek pandan ku yang lebih kepada bingka...demmit...takpe takpe balik msia nnt kita cuba lagi siap koo....nasib baik emak kita dan pos satu kotak makanan termasuk ovallette hehe....


bekalan brownies express, checked!

sebelum melalak...main mainan orang macam sendiri yang punya, haih. bersama kakak Rafaela dan kakak Anisa, anak si tuan rumah...Rafaela ni one of anak Italian family tadi, sorang lagi lelaki nama Mario...

syok sangat berborak malam tu sampai lupa nak snap gambar...tau2 Mya dah nangis sebab berebut mainan..lebih kepada dah penat sebenarnya..hish, malu i menangis melalak kat rumah orang..apa lagi pandai2 la bawak diri balik rumah =P


AHAD - semangat bangun pagi sebab nak ke carboot sales hehe....tapi punya la sejuk yang amat..kesian Mya...and tak menarik la gerai dia, alahai ciput jek...sebab still winter lagi kut...takpe la, rembat je la mana2 yang berkenan...apa lagi mainan Mya la kan...jalan cepat2 then berlari2 masuk kereta sebab freezing giller..mya dah senyap je air hidung meleleh leleh kehkehke....and terus ke rumah another fren, ada jemputan jugak hari ni, jemputan breakfast...alhamdulillah murah rezeki minggu ni ada orang nak jamu kita...rumah diorang ni jauh sket dari bandar, kira ok la kan dari tempat carboot sale tu....cantik besar tau rumah kat sini, cam area rumah Wisteria Lane.....

menu sedap; nasi lemak, telur mata, mee hoon goreng....lapar beb, bila orang panggil makan lajuuuu je cedok nasik kehkehkeh...sekali lagi, baru la dapat berkenal mesra dengan kakak2 kat sini, selalu kalau jumpa kat majlis mana2 tu x sempat la nak berbual panjang kan....athrirah pun dijemput sekali so meriah la berbual...


bak kata yanti, buat head count...hehe....with kakak rania and kakak anisa =)

nak amik gamba kawasan sekitar perumahan tu tapi eh sogan la den....kang orang kata jakun nau nak amik gambar rumah huhu dah la mereka pakai kereta jenama mewah semuanya....nak ajak datang rumah pun segan, ye la kitorg ni duk rumah chomel saiz mini jek...sah2 la kena duduk bawah kan...


punyalah penat minggu tu, memang melepek habis...sekali sekala sewa kereta ada byk pulak tempat nak pegi kan....hari ahad malam tu mya start demam...aduhh.....badan agak panas and tak boleh tidur..ni mesti sebab beku masa kat carboot pagi tuh huhu...mya, sori ye sebab nak pergi carboot mama mya demam pulak =(

alhamdulillah after 2 days mya dah baik....batuk berkahak dengan hingus je ada lagi, pastu hidung gatal kesat dengan tangan nak marah2 pulak sebab hingus melekat kat jari...hidung pun dah nak melecet...haiyoh...drama tau jerit2 cam kena belasah je padahal hingus sendiri =P

apa apa je la mya janji mya sihat and happy..nanti papa take sport car some more okay?

3 comments:

didi said...

Lin!!!
The last pic of Mya with the furry coat adalah amat chumel. Geramnyeeeee!!! Sgt fashionista k?
:)

suhana azlin said...

psst, tu hasil carboot, rahsia jgn bitau org taww..shhh aje ye...condition tip top, bersih je dapat kat mya siap la ko jaket bulu putih...hahaha...

didi said...

Psssttt..... Peduli apa hasil carboot. Carboot sale di sana adalah amat best. Kadang2 rasa cam rugi je spend money on something new when u can have almost the same price but a fraction of the original price.
Huhu, best2!!!