Sunday, 15 May 2011

makan jangan tak makan...

selamat hari isnin semuaa! how's weekend uols2 semua? ok x? we all last saturday ada tetamu..dah lama x masak2 untuk tetamu rasanya, minggu ke minggu asyik dok tangguh je nak ajak orang datang, this week is abg Md Noor and family's turn...diorang sampai agak lambat sikit sebab ingatkan ada tetamu lain yang dijemput..erkk. tak dapek la den nak jomput ramai2..rumah ni kan comel, so nak ajak membe datang kena ikut turn lah ye =)

menu - Nasi Minyak Hujan Panas, Roast Chicken, Dalca Daging, Sate, Karipap, Puding Pisang Koktel and Red Velvet Cupcakes...fuhhh...bersilat jugak la daripada hari Jumaat tu nak prepare macam2....marinate sate and ayam, prepare nak buat kuah kacang, buat pudding and bake cupcakes...memang berbaloi baloi!

gambar cik ayam yang baru keluar oven....ni je yg sempat posing close-up sebelum hidang, yang lain semua tak sempat la nak snap huhu...resepi ikut yang ayam bakar ala kenny rogers buat dulu tu

buffet lah ye....sori la rumah kecik mana ada dining room nak makan hidang2 atas meja...tapi takpe rezeki insya Allah banyak and perut kenyang.., serius tau x sempat nak snap gambar nasi minyak hujan panas tu, colorful rice bak kata mya..termeriah sangat la pulak kaler2 tu, resepi nasi from myresepi...puding pisang koktel pulak amik from here, memang sodap makan sejuk2, antara dessert fav mi amor...dia ni susah tau nak makan puding2 manis ni....nanti la kalau ada rezeki buat lagi kita amik gambar elok2 ek..

kak leha dan 2 anak daranya yg very the sopan santun...cakap pun suara dengar tak dengar je, makan kek dok jilat2 cream cheese then malu2 sebab i bagi semangkuk frosting untuk dia ratah...takpe la kan, its red velvet baby, who am i to blame her? ;P

akhirnya! dapat jugak red velvet yang sememangnya merah seksi...auww! resepi sama jugak yang pernah buat dulu tu

kalau berborak dgn abang Md. Noor dgn wife dia ni memang layan habiss...lepas satu, satu bukak cerita...paling best sebab diorang ni dah pergi banyak tempat jalan2...ye la kan, dah duduk sini lama rugi pulak x explore europe...malta, sweden, paris, norway, middle east, spain, italy..ish pendek kata semua tempat best2 la diorang dah sampai...ini boleh menjadi sumer inspirasi ni nak cucuk2 mi amor kehkehkeh (macam la ko byk duit cam diorang kan)

lepas tetamu dah selamat berangkat pulang, we all pulak berangkat shopping groceries mana lagi kalau bukan kat Asda...sempat jgk la shopping baju2 and kasut untuk mya..semangat nak pergi bercuti kata papa...hehe..ini macam weekdays ni turn mama la pulak ye shopping bj utk melaran masa holiday nanti...lama ku nantikan nak pergi cuti2 nih...lokasi nanti la ye surprise sikit..haha macam la nak pergi mana kan nak secret2 pulak =P

hari ahad pulak konon nak pergi car boot..sekarang dah spring kan, bila start cuaca panas elok ni memang meriah habis carboot sale tu uols...melimpah2 orang yang jual tu sampai ke parking area tau! nak apa semua ada...baju, kasut, cerek, periuk belanga, set pinggan antik, silverware, toys, nak golf set pun ada! tapi masalahnya nak kena bangun pagi tu...kehkehkeh...last2 cakap kt hubby minggu ni tak larat nak pergi, sebab kepenatan memasak 2 hari...adoiii macam la buat kenduri besau nau...kalau kt msia memang i order je semua tau tp ni kat tempat orang kan, semua pun kena masak sendiri le kome...kalau dah sampai tahap carboot pun dilupakan memang dah letih sangat malas nak bangun pagi la tuh kihkihkih ;)

tapi penat2 pun sempat lagi teringin menjala buat breakfast roti jala pagi tu...nyumms! tiba2 teringin la pulak nak makan roti jala....

roti jala dan kuah kari yang kurang pedas tapi manis...main capai je serbuk kari ikan manis pulak kejadiannya ko...rempah kari ikan memang manis eh?

dah kenyang bfast and siap2 kan mya pergi costco pulak shopping beras...costco ni ala2 makro dulu la, wholesale beli barang borong...rasanya sape pernah duduk us sure pernah dengar hypermarket ni kan....tp brg semua pack byk2 kalau macam kitorang yang x ramai ni cam membazir je kalau sampai nak beli sabun basuh sekali 3-4 botol kan...paling berbaloi is beras, satu kampit 20 kilo murah sangat...amik ko cukup stok 3-4 bulan =)


mya yang kebosanan...dia memang cepat bosan kalau naik keta lama sikit...mulalah lah x senang duduk golek sana golek sini...kasut baru mya mungkin boleh bagi clue sikit mana destinasi percutian kita kali ini jengjengjeng....


4 comments:

swit@kon said...

wah. adalah sexy RVC itu. membuatkan aku teringat sesi tutti frutti dengan Didi semalam.

Kasut Mya adalah nautical style. I guesss ermmmm. France? tetibe! Hiks

suhana azlin said...

sekarang mmg style stripe2 ala popeye ke laut nun..hehe...france xpe nnt bile2 blk msia bole naik air asia from paris...

sila teka lagi...ciao! ;)

didi said...

Tutti Fruitti RVC yang ku muntah bila balik.

Huhuhu

suhana azlin said...

alololo...ciannya didi, xpe nnt lama2 ok la tu...time tu bantai puas2 ok ;)