Friday, 13 July 2012

i dont like holiday mama....

minggu ni penuh dgn aktiviti melepak...lepak di rumah lepak makan and mengkopi di luar ...
bebudak dah 2 minggu summer holiday, bila kids cuti rasanya mummy lagi penat kut?
pening okeh peppa pig dari bfast till tea time kadang membawak ke dinner -_-'
habis segala dapur menan dalam kotak semua mintak keluarkan
tak bagi kang kesian lak apo bondo eh laie kita expect dia nak buat kan?
tak di bukak eh tv tu kang kita lak x jadi keje...memang berusaha gigih mama nak tutup tv, kejap pun jadik la kan..nak bagi dia leka bagi la main doh ke tepung ke painting ke hah leka la kejap...

masa minggu pertama each time lepas mandi nak pakai baju tu every day tanya, mama is it school day? dengan harapan mama keluarkan green shirt dia.
alahaiii...sayu je dengar, belum lagi la sayang....kan mama said it's looooonggg school holiday, the school is closed, its locked...mya stay at home with mama ok?
alllaaaaaa......i dont like holiday la mama, mya like school day and weekend only.

wahhh...kut kt mesia ni mahu tergolek dog mak bapak dengar ;P

minggu ni best sket, selasa dpt order kek..sapo laie customer den kek sini Cik Thirah la kan kuikuikui...
order utk anniversary katanya awww so sweet hihi...so nak beli barang la konon..
then jumpa Kak Suni yg kebetulan bawak anak2 dia jalan shopping, rasa macam happy sangat dapat lunch sama...happy sebab dapat makan egg kothu paratha yg diidamkan, happy sebab tengok mya happy dapat jumpa kakak and the funny abangs =)

then hari ni mengkopi lak...dengan Nurul and Thirah...happy lagi sebab dapat Costa Hazelnut Latte dengan Tuna Melts...nyummsss....tenungggg je Lemon Tart tu dalam2 beb, geram ni nak makan tapi bila tengok kalori masya Allah...tahan je la napsu tuh yek, cukup2 la tu latte dengan panini awak ye dah cukup x yah makan dah satu hari kut....

happy again sebab dapat gossip and tengok mya happy dapat jumpa kawan...kesian ok, dah la dia sorang kat rumah...balik rumah pun ceriaaa je sampai ke malam, elok je hug mama say good night, cium bertalu talu and say i love u mama see u in the morning tanpa disuruh...kembang setaman mama kena ciom so many times hehe...

kalau tak tu bayangkan la bangun pagi je dia buat macam ni...



i'm having a tea party mama!

elok susun teddies, sorang satu pinggan and cawan

muka budak tak mandi pagi

penat tea party mintak mama buat doh, siap suruh letak kaler2 lagi....kering doh mintak spaghetti, nak masak for mama katanya...pastu bukak painting lak...then ajak main shopkeeper...main counting...ajak mama coulouring...then another peppa pig marathon...then ulang balik mainan tadi....adoiyai....

nak lagi sayu kalau dia termonung kat tepi tingkat camni

weken papa bawak main kite kat beach, hurrah! i like i like...mama yang beria main sampai kena panggil balik, dia cam biasa suka kutip batu...dengan seashells buruk, yg pecah2 pun nakkkk jugak..haish.

jangan terkutip obor2 bersepah tu dah lew

bebelan papa,'org kut kumpul setem ko...duit syiling ko...yang kau ni dok kumpul batu, apo nak jadik?' 
haha..biarla papa asal dia bahagia...nak jadi geologist kut, kan? ;P


cuti sekolah dalam 7 minggu cam tu kooo...5 weeks to go....perghhh...dengan puasanya lagi...haiyoh.
tabah la ye tunggu berbuka 10 malam, mya dah lama dah pun selamat tidur mama tersengguk tunggu maghrib hehe ;)



4 comments:

swit@kon said...

haha dah nampak anak dara budak tecik ni. lagi2 bila muko tak mandi!

bagus laa anak sapa yang suka gi sekolah. takpe. tunggu balik mesia. :)

p/s : list barang? tunggu

suhana azlin said...

kehkehkeh...tu la kan balik sini esok ada yg kene heret suruh mandi pagi2 kut.

banyakkkk sgt cakap skang ni, mmg dah besar sangat dah aku rasa..kdg tu ckp benda2 yg sweet yg kita x sangka pun dia dah paham nak syg mama dgn papa, cair mama.

shazlinda said...

lin..ko pos je la mya balik mesia..cian tgk duk termenung mengenang nasib...hehehe...

suhana azlin said...

haha...adegan termenung lepas balik msia lagi teruk kut? rindu papa, rindu cikgu, rindu sejuk..aku dah dpt bayang muka gedik2 dia dok complaint hoottt mamaaaa why sooo hawttttt..??