Monday, 23 July 2012

Iftar 2012; Day 4 - Gerai Theme

hari ni order makanan gerai je lah ye, ringkas dan mudah tapi sangat mengenyangkan, Nasi Goreng USA; telur mata, daging masak merah and sayur pak choi.

melayan anak tekak buat kuih buah melaka 11 biji, 9 for me 2 for mya,,,mi amor tak layan kuih ni, pelik ok. apa- apa je la.

jiran jauh Nurul hantar delivery man beliau menghantar tepung pelita, nak pulang bekas katanya...tentiu beli much, shedappp sangat....begitu rajin menyulam bekas comel daun hihi....entah bila2 kita bagi makanan entah hehe...banyak sangat mayday mayday panggil orang tolong tapau foods so tak ingat ler hehe ;)

4 comments:

DeLancrettLurpak said...

Gerai ko sgt mantap okeh! Sebab jarang ada org jual nasi goreng USA lengkap dengan pakchoy cenggitu.

Mcmana ko boleh budget buat 11 ketol je onde2? Hebat! Aku kena belajar ni!

Eny Yusof said...

Semalam buat buah melaka jugak. Memula nk buat sikit sekali tercurah banyak air so tambah tepung. Last-last dapat 24 biji. Yang nk makannya 2 orang je. I makan 5, my bro makan 2. Ada baki lagi 17 biji masuk dalam fridge aje.

Lenkali buat guna tepung beberapa sudu je. Hehehe....

suhana azlin said...

cik lurpak: hehe..tu namanya saje nk sedapkan hati lama dah melupakan sayur mayur and fruits..yg bagusnya tgh perut kosong tu makan buah dulu kan? tp masuk je berbuka xde makna aku nk pandang buah noks...hihi...

ko letak 5-6 sudu tepung udah le bedah, kut main campak2 mmg kembung nk ngabiskan onde2 tu sorang2

suhana azlin said...

eny: betul betul betul...kalau rakyat jelata ramai xpe la kan nak buat banyak2...sebab tu kdg malas nak buat beli je kt param sbb nak makan 3-4 ketui ja ;)