Friday, 13 July 2012

lovely blog? moi? awwww... =)

terasa diriku begitu berharga, auww! hehe best gak layan perasaan perasan lovely blog award dari Cik Lurpak-butter-mahal ni..hehe thank you toche toche arigatou gozaimasu! (^-^)

update blog pun makin malas, sekali sekala update xde benda lain mesti pasal makan, pasal jalan2, pasal gathering makan2 haha...blog picisan aje ni uols, saje suka2 dah duduk tempat org nak buat kenangan, dah keje esok apa la nasib blog ni ;P

ok la jom layan!






What is your favourite dessert?
depends, but bila makin berusia ni dah kurang mengidam chocolatey desserts but more into fruity or lemony ones =)


When you're upset, what do you do?
window shopping, kalau rajin nak bukak2 baju try on some lovely dresses kat fitting room (which i tend to take 1 size larger so that eh masih muat kah jadi perasan masih slim haha pathetic way to pujuk diri tp sgt berkesan!), atau tercry cry baby sebelum tidur celah bantal.



What was your favourite pet?
i'm not a pet person, setakat jumpa kucing or puppy comel tepi jalan tu ada la eh cute kan that puppy mya? tapi nak bela kucing kat rumah and belai2 adalah tidak. tapi saya suka lelaki yang bela pet, i literally melt ;)



What do you prefer to wear, black or white?
both, but for now i follow the most important rule of thumb in styling, black makes you look smaller hehe...tapi sekarang macam susah nak cari white top yang good quality kan? kan?



What is your biggest fear?
that something bad happen to my loved ones; my children, chenta hati, close family,parents, siblings,close friends. you know, the fact that 'ish, kalau lah Tuhan tarik sikit nikmat kebahagiaan hidup ni nauzubillah...' but secretly i really really really scared that me or hubby pergi dulu, just the thought of mya growing up without a parent is unbearable...rasanya bila dah jadi mak mesti ada kerisauan yang sama kan?


What is perfection to you?
bila dapat spend hari hari yang bahagia dengan mi familia, just the three of us, tak kira la golek2 kat rumah, main kat taman or eating out - as long as we have each other plus mya don't throw a tantrum, sounds cliche but that perfection =)


What is your attitude mostly?
tapi dah nama housewife apa je cabaran harian kau kan? haha..so makanya buat masa sekarang attitude mostly relax and positive sebab tugas harian just fikir nak masak apa, nak bawak mya main kat mana, weekend nak jalan ke mana...cuma kalau perasan tiba2 dah start grumpy and yacking here sendiri teringat oh ok next week nak period lah ni ;P


What is your guilty pleasure?
baking; kalau buat kesan buruk pada tumbesaran. but kalau tak buat kesan buruk pada psikologi...gigil gigil tahan ketagih nak membaking.


nak pass award to my lovelies pulak; didi and yanti,  dengan ucapan sila update blog beri perkhabaran dan bila nak borak dalam email ni weyyy....tgh buat list barang kiriman ke tew? haha ;D


2 comments:

DeLancrettLurpak said...

kehkeh, lovely sgt kan blog kitew kitew, hehehhee

suhana azlin said...

itu le pasalnya...padahal ckp merapu je syok sendiri..ah lantak, sukati la kan dah belog kitewww... ;P