Saturday, 21 July 2012

Iftar 2012; Day 1


mode: masih tercari cari mengumpul mood memasak, chaiyok chaiyok!


phad thai, air cincau, lengkong and apple for moi

semangkuk penuh...tamak haloba memasak phad thai huhu

 suami mahu nasi bungkus dalam daun pisang, telur goreng, ikan bream masak lemak dengan pucuk rebung (bamboo shoot), sawi goreng belacan, dengan sambal tumis...what a combination kan? layan kan je la hihi...

ikan separa hancur hihi..sedap bamboo shoot ni bau dia tak tengik sangat cam rebung mak kita selalu masak tu, sampai hujung jalan boleh bau kut.

sawi goreng belacan...slurpp! bergolek hidung ;P



2 comments:

DeLancrettLurpak said...

perhhh!! mantappp!!

jeles aku nok!

suhana azlin said...

mantap mendenye...serius aku cam xde semangat and idea nak masak berbagai2...rakyat ada 2 org je kan byk ke mulut cik tong je nnt huhu...